«Κάπης Δρώμενα», αριθμός φύλλου 1

01/07/2012 - 05:56
Η έκδοση εφημερίδας από το Σύλλογο Καπιωτών της Αθήνας είναι γεγονός!
Η έκδοση εφημερίδας από το Σύλλογο Καπιωτών της Αθήνας είναι γεγονός! Η εφημερίδα «Κάπης Δρώμενα» ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και φιλοδοξεί να μπει σε κάθε σπίτι για να μεταφέρει παντού, εκτός από τα νέα του χωριού, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, όπως επίσης και την ελπίδα για την ουσιαστική ανάπτυξη του χωριού.
Στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας, όπως είναι λογικό, υπάρχει το εισαγωγικό σημείωμα του προέδρου του Συλλόγου της Κάπης, Βαγγέλη Χαραλάμπους, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είμαστε σίγουροι ότι η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας θα είναι ακόμη ένα ισχυρό μέσο στην προσπάθειά μας για ακόμη μεγαλύτερη σύσφιγξη των σχέσεών μας. Όλοι μας έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το πανέμορφο χωριό που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε ή καταγόμαστε. Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι τις δυνάμεις μας, για να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του τόπου μας.»
Επίσης, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας διαβάζουμε το ενδιαφέρον άρθρο του Νίκου Χατζηγιαννάκη, με τίτλο «Ας διαλέξουμε, βήμα μπροστά ή βήμα πίσω;». Ο συντάκτης αναφέρεται στην ανάγκη για ανασύνταξη και χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού και κοινωνικού μοντέλου που θα αποτρέψει το μαρασμό και την ερήμωση της λεσβιακής υπαίθρου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, ο Σύλλογος Καπιωτών της Αθήνας, τα τελευταία δύο χρόνια, με τις μικρές του δυνάμεις, με αστείρευτο ωστόσο ζήλο, επιχειρεί συστηματικά να αναδείξει το θέμα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.
Στο σαλόνι της εφημερίδας υπάρχει ένα ιδιαίτερα επιμελημένο αφιέρωμα στο Τάκη Χατζηαναγνώστου και στο συγγραφικό του έργο.
Τέλος, μας άρεσαν πολύ οι παλιές φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα και που γυρίζουν το ρολόι του χρόνου έτη πολλά προς τα πίσω, αφυπνίζοντας τις αναμνήσεις, όπως επίσης και η στήλη «Αφλουγή», με τις πιπεράτες επισημάνσεις για όλους και για όλα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey