Έτοιμα για αξιοποίηση

01/07/2012 - 05:56
Πέντε ακίνητα σε Αγιάσο και Πλωμάρι, καθώς και το γεφύρι της Κρεμαστής στην Αγία Παρασκευή, αποτύπωσαν ακριβώς πριν από δυο χρόνια μεταπτυχιακοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν στη Λέσβο.
Ολοκληρώθηκαν από μεταπτυχιακούς φοιτητές της Αρχιτεκτονικής οι αποτυπώσεις κτηρίων σε Αγιάσο και Πλωμάρι

Πέντε ακίνητα σε Αγιάσο και Πλωμάρι, καθώς και το γεφύρι της Κρεμαστής στην Αγία Παρασκευή, αποτύπωσαν ακριβώς πριν από δυο χρόνια μεταπτυχιακοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι και φιλοξενήθηκαν στη Λέσβο. Οι αποτυπώσεις, που έχουν ήδη αποσταλεί στις αντίστοιχες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου, μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για τις όποιες ενέργειες αξιοποίησης δρομολογηθούν.

Ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Μετσόβιου και πιο συγκεκριμένα απ’ το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Μνημείων», απέστειλε στη Δημοτική Ενότητα Αγιάσου, στη Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Ναού Παναγίας Αγιάσου, στο Αναγνωστήριο, στη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Παρασκευής τις αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις παραδοσιακών κτηρίων, τις οποίες εκπόνησαν το Δεκέμβριο του 2009, με την αρωγή του τότε πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη.
Οι αποτυπώσεις αυτές αποτελούν το υπόβαθρο για την περαιτέρω αξιοποίηση των κτηρίων, που είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

Τι αποτυπώθηκε…
Πιο συγκεκριμένα, οι αρχιτεκτονικές αποτυπώσεις που έγιναν, αφορούν σε τέσσερα ακίνητα στην Αγιάσο, τον ξενώνα, το ελαιοτριβείο, τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αγιάσου και την Οικία Βαμβουρέλλη. Στο Πλωμάρι αποτυπώθηκε το Σαπωνοποιείο Ξυπτερά, ενώ τέλος οι φοιτητές έκαναν αποτύπωση της γέφυρας της Κρεμαστής, που έχει κατασκευαστεί μεταξύ 14ου και 15ου αιώνα και βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο της Αγίας Παρασκευής.
Θυμίζουμε ότι αφορμή για την πρόσκληση των φοιτητών στη Λέσβο ήταν το κτήριο του ξενώνα της Αγιάσου, αλλά εξ αιτίας του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που παρουσίαζαν και τα υπόλοιπα κτήρια, οι φοιτητές προχώρησαν στην αποτύπωση και αυτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey