Εικόνες του κόσμου…

01/07/2012 - 05:56
Μια έκθεση φωτογραφίας του Μυτιληνιού Ευθύμη Kosemund Σανίδη θα φιλοξενείται από την ερχόμενη Τρίτη 4 και μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στο καφέ «Dasein» στην πλατεία Εξαρχείων, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Αθήνας.
Μια έκθεση φωτογραφίας του Μυτιληνιού Ευθύμη Kosemund Σανίδη θα φιλοξενείται από την ερχόμενη Τρίτη 4 και μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στο καφέ «Dasein» στην πλατεία Εξαρχείων, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Αθήνας.
Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Μυτιληνιού καλλιτέχνη, που επιστρέφοντας πέρυσι στην Ελλάδα μετά το… γύρο του κόσμου που έκανε μέσα σε ένα χρόνο, αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Αθήνα και να αφοσιωθεί στη μεγάλη του «αγάπη», τον κινηματογράφο, εξακολουθώντας να χρησιμοποιεί παράλληλα και το συγγενές του μέσο, τη φωτογραφική του μηχανή.
Εξάλλου, ο 26χρονος σήμερα Ευθύμης Σανίδης, που έχει βραβευτεί για φωτογραφίες του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είχε απαθανατίσει με το φακό του πάρα πολλές σκηνές και στιγμές από τις χώρες τις οποίες επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ένα μέρος των οποίων θα εκθέσει στο «Dasein».
«Από τη Βομβάη στα ψαροχώρια της Goa, από το Gujarati και το Rajastan ως τις Αναπούρνες των νεπαλικών Ιμαλαΐων και τη μεσαιωνική Bhaktapur, από την επαρχία Maehongson της βόρειας Ταϋλάνδης στις βόρειες ζούγκλες του Λάος, την κάθοδο του Mekong, πατέρα των ποταμών, μέσω Καμπότζης, ως το δέλτα του στο νότιο Βιετνάμ. Από το μαλαισιανό Βόρνεο στην απαστράπτουσα Σιγκαπούρη, τα ερημονήσια της Ινδονησίας και το ηρωικό ανατολικό Τιμόρ. Με οτοστόπ ως τα Northlands της Νέας Ζηλανδίας, από το Μπουένος Άιρες και την Παταγονία ως τη Tierra del Fuego και τις Άνδεις της νότιας Χιλής ως την Ατακάμα, την ξηρότερη έρημο του κόσμου στα σύνορα Χιλής και Βολιβίας. Και πίσω στην Αθήνα. Γιατί τα πόδια δεν έχουν μνήμη»… αναφέρει το περιγραφικότατο φυλλάδιο της έκθεσης.


Φωτογραφίες που έχει τραβήξει σε όλο σχεδόν τον κόσμο, θα εκθέτει από τις 4 έως τις 31 Μαΐου στο καφέ «Dasein» των Εξαρχείων ο Μυτιληνιός Ευθύμης Kosemund Σανίδης

Το πλαίσιο της έκθεσης
Η έκθεση του Ευθύμη Σανίδη είναι μια από τις τέσσερις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ της Αθήνας που διοργανώνουν το «Dasein» και ο Χρήστος Χρυσόπουλος, σε συνεργασία με το «Literature Across Frontiers» (Λογοτεχνία πέρα από τα Σύνορα), από την Παρασκευή 7 μέχρι την Κυριακή 9 Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, τρεις ξένοι ποιητές από τα Βαλκάνια και την Τουρκία θα «συνομιλήσουν» και θα διαβάσουν μαζί με τρεις νέους Έλληνες συναδέλφους τους. Ανάμεσα σε αυτούς, οι Ιβάν Χρίστοβ (Βουλγαρία), Γιάννα Μπούκοβα, Αντέλα Γκρεσεάνου (Ρουμανία), Γιώργος Χαντζής (Ελλάδα), Γιόκσε Τσεμπεγκίογλου (Τουρκία) και Φοίβη Γιαννίση.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, επιπλέον, αναγνώσεις, συζητήσεις, προβολές και ένα πρωτότυπο εργαστήριο δημιουργίας και πειραματισμού, συνεργασίας συγγραφέων με εικαστικούς δημιουργούς, που θα διαρκέσει μια βδομάδα και θα προσπαθήσει να αποτυπώσει τη μητροπολιτική εμπειρία της σύγχρονης Αθήνας. Στο εργαστήριο, εκτός από τον Ευθύμη Kosemund Σανίδη, θα συμμετέχουν οι Τομ Τσίβερς (Αγγλία), Νέταλι Μπράουν (Ισραήλ), Κατερίνα Ηλιοπούλου, Γιάννης Ισιδώρου, Θοδωρής Χιώτης, Λίνα Θεοδώρου και Φοίβη Γιαννίση (Ελλάδα).
Πέρα από την έκθεση φωτογραφίας του Ευθύμη Σανίδη, το τριήμερο θα πλαισιώσουν η παρουσίαση πειραματικού σινεμά και βίντεο της διαδικτυακής πλατφόρμας «into the pill», αφιέρωμα της Νέταλι Μπράουν (Τετάρτη 5 Μαΐου) και αναγνώσεις ποίησης του Βασίλη Κάρδαρη (Πέμπτη 6 Μαΐου).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey