Το Τμήμα Περιβάλλοντος εν δράσει

01/07/2012 - 05:56
Ευαισθητοποιημένοι όλοι μας, από τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον, λόγω της χρόνιας «παραμέλησης» αυτού από τους ανθρώπους, γιορτάσαμε στις 5 Ιουνίου, όπως και κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος!
Ευαισθητοποιημένοι όλοι μας, από τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον, λόγω της χρόνιας «παραμέλησης» αυτού από τους ανθρώπους, γιορτάσαμε στις 5 Ιουνίου, όπως και κάθε χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος! Έτσι, πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που φάνηκαν πολύ δραστήριοι και πρόθυμοι να δώσουν μερικές λύσεις, αλλά και να ενημερώσουν για το πρόβλημα, τα πορίσματα και τις εφικτές κινήσεις! Ανάμεσα σε καταπράσινα φυτά και δέντρα, έστησαν από νωρίς τον... εξοπλισμό τους και ξεκίνησαν δουλειά!
Αρχικός στόχος, η απαλλαγή από τις πλαστικές σακούλες! Πλήθη κόσμου κατέφταναν με άφθονες από αυτές για ανακύκλωση, ενώ οι φοιτητές, πάνω σε χαρτιά ακουαρέλας και με σίδερα, παραμόρφωναν πολλές από τις σακούλες δημιουργώντας πάρα πολύ όμορφα σχήματα και σχέδια! Ακόμη, μοίραζαν υφασμάτινες τσάντες ως εναλλακτική λύση, επαναχρησιμοποιούμενες δηλαδή, και πολύ λιγότερο βλαβερές για τη φύση! Υπήρξαν και πολύ νεότεροι επισκέπτες, παρακινημένοι κι εκείνοι από όσα γνωρίζουν, να προσφέρουν «έργο», με φανταστικές ζωγραφιές, που κρεμούσαν μετά την ολοκλήρωση, στον πίνακα ανακοινώσεων! Μετά το πρωινό του Σαββάτου, πήραμε όλοι μια γεύση για το ότι άνθρωποι όλων των ηλικιών, είναι πλέον ενημερωμένοι για την κατάσταση ανάγκης του πλανήτη και πρόθυμοι να αλλάξουν κάποιες συνήθειες για το καλό όλων, αν όχι το δικό μας, σίγουρα των απογόνων μας!


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey