Το ψήφισμα για την ταχυδρομική ατέλεια στα έντυπα

01/07/2012 - 05:56
Σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι λεσβιακοί σύλλογοι, από τη διακοπή της ταχυδρομικής ατέλειας που αναμένεται να ισχύσει όσον αφορά την αποστολή όλων των εντύπων συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων.
Σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι λεσβιακοί σύλλογοι, από τη διακοπή της ταχυδρομικής ατέλειας που αναμένεται να ισχύσει όσον αφορά την αποστολή όλων των εντύπων συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων. Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους λεσβιακούς συλλόγους της Αθήνας, αλλά και αυτούς του νησιού, αφού θα πρέπει πλέον να επωμίζονται ολόκληρο το ποσό των ταχυδρομικών τελών, για την αποστολή των εντύπων τους. Για το ζήτημα αυτό, σχετικό ψήφισμα εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα για το λεσβιακό έντυπο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Βατούσα.

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση του περιοδικού της ΟΛΣΑ «Η Λέσβος μας», που με 5.000 τεύχη που ταχυδρομεί, θα επιβαρυνθεί με 5.300 ευρώ επιπλέον κάθε τρίμηνο, το θέμα είχε τεθεί από την Ομοσπονδία ήδη από τον περασμένο μήνα, με έκκληση να κινητοποιηθούν άμεσα οι σύλλογοι και γίνει παρέμβαση στους αρμόδιους, ώστε να βρεθεί μια λύση. 
Όπως τόνιζε στη σχετική της ανακοίνωση, τα έντυπα των συλλόγων -που χαρακτήριζε ως πολιτιστική συνέχεια των ιδιαίτερων πατρίδων τους και μέσο επικοινωνίας με τους Έλληνες της διασποράς- βασίζονται στον εθελοντισμό και βγαίνουν με πολύ κόπο και μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με την ΟΛΣΑ, η εξέλιξη αυτή θα είναι «η αρχή του τέλους», για την ύπαρξη των ίδιων των σωματείων.

Το ψήφισμα της Βατούσας
Με αφορμή το θέμα, οι συμμετέχοντες στην ημερίδα για το λεσβιακό έντυπο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βατούσα, εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο:
«Όλοι εμείς, που συμμετείχαμε στη σημερινή (7-8-11) ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βατούσα της Λέσβου με θέμα “Το παρόν και το μέλλον των εντύπων που εκδίδονται από τους συλλόγους της Λέσβου” (ντόπιους και της διασποράς της) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την κυβερνητική απόφαση να καταργήσει την ταχυδρομική ατέλεια των εντύπων των πολιτιστικών μας συλλόγων και παράλληλα ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ για το προδιαγραφόμενο δυσοίωνο μέλλον των συλλογικών εντύπων και τη βέβαιη αδυναμία των συλλόγων να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους, μεταξύ των οποίων είναι η διαρκής επικοινωνία της Λεσβιακής διασποράς με τις ιδιαίτερες πατρίδες της.  ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους αρμόδιους υπουργούς  να αναθεωρηθεί μια τέτοια εξοντωτική για την βιωσιμότητα των εντύπων μας απόφαση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey