Σε μαζικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες καλούν τα κόμματα της Αριστεράς τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και όσους θίγονται από τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Σε μαζικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες καλούν τα κόμματα της Αριστεράς τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και όσους θίγονται από τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Να πάρουμε πρωτοβουλίες και να συγκροτήσουμε ομάδες, επιτροπές, πυρήνες αντίστασης ενάντια στα μέτρα που βυθίζουν όλους μας στον Καιάδα! Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά! Να πάρουμε πρωτοβουλίες και να ξαναζωντανέψουμε τα σωματεία στους χώρους δουλειάς, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, Να ξαναζωντανέψουμε τους αγροτικούς συλλόγους στα χωριά! Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι βάρβαρα, ακραία νεοφιλελεύθερα, αντεργατικά και γυρίζουν τους εργαζόμενους της χώρας μας πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για επιλογές εγκληματικές, που μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό. Αυτά τα μέτρα θα έχουν τρομακτικές επιπτώσεις στα νησιά μας».
Σε ανάλογη ανακοίνωσή του το ΝΑΡ Λέσβου υπογραμμίζει: «Με αντεργατικά μέτρα σοκ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε ένα πραγματικό πραξικόπημα που γυρνά την εργαζόμενη πλειοψηφία δεκαετίες πίσω και υποτάσσει τη χώρα με τον πιο ολοκληρωτικό τρόπο στην κερδοφορία του κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Για να το διασφαλίσει συγκροτεί μια χούντα μαζί με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., εμφανίζοντας τα βαθιά ταξικά μέτρα της ως δήθεν τεχνοκρατικά. Ειδικά για τα νησιά μας προβλέπει αύξηση της ανεργίας, μεγαλύτερη αστυφιλία, ερήμωση των χωριών και παραπέρα διάλυση του παραγωγικού ιστού του νομού μας.»