Στη μνήμη του Παπαδιαμάντη

01/07/2012 - 05:56
Μια σειρά από έργα και κείμενα ανθρώπων που σφράγισαν τον πολιτισμό στον 20ό αιώνα, μεταξύ των οποίων και ο «δικός μας» Φώτης Κόντογλου, θα συμμετάσχουν στην εικαστική έκθεση με θέμα «Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», που εγκαινιάζει αύριο το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου.
Ο Φώτης Κόντογλου, σε εικαστική έκθεση στο Αγρίνιο

Μια σειρά από έργα και κείμενα ανθρώπων που σφράγισαν τον πολιτισμό στον 20ό αιώνα, μεταξύ των οποίων και ο «δικός μας» Φώτης Κόντογλου, θα συμμετάσχουν στην εικαστική έκθεση με θέμα «Μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», που εγκαινιάζει αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα τέχνης «Νεώριον», το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου.

Η έκθεση, που γίνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του συγγραφέα και θα διαρκέσει έως και τις 15 Δεκεμβρίου, είναι ένας «εικαστικός διάλογος» 11 σημαντικών καλλιτεχνών πάνω στο έργο του Παπαδιαμάντη.
Στο πλαίσιό της, θα παρουσιαστούν επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν το σεβασμό του Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του συγγραφέα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey