Μελετώντας τη φύση της Λέσβου

01/07/2012 - 05:56
Θερινό σχολείο με θέμα «Η τουριστική ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές ως οδηγός για την αειφόρο τοπική ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε επί ένα σχεδόν μήνα στο Σίγρι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος MESPOM.
Θερινό σχολείο με θέμα «Η τουριστική ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές ως οδηγός για την αειφόρο τοπική ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε επί ένα σχεδόν μήνα στο Σίγρι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος MESPOM, που υλοποιείται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστήμιου Lund της Σουηδίας, του Πανεπιστήμιου του Manchester της Αγγλίας και του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου με έδρα τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Στο σχολείο συμμετέχει ομάδα 34 φοιτητών από 20 διαφορετικές χώρες, που επισκεπτόμενοι διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης μελετούν τις διαφορετικές απόψεις για την αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό την προώθηση μιας ευρωπαϊκής προοπτικής στις περιβαλλοντικές σπουδές.

Τι κάνουν εδώ…

Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μυτιλήνη και στη συνέχεια στο Σίγρι, θα εξετάσουν στο πεδίο την περίπτωση της ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους και τις επιπτώσεις στην τοπική ανάπτυξη. Με επίκεντρο το απολιθωμένο δάσος, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Λέσβου, προκειμένου να αποκτήσουν ευρύτερη αντίληψη του θέματος.
Στο πλαίσιο των μαθημάτων που παρακολουθούν οι φοιτητές, πραγματοποιήθηκε διάλεξη του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αναπληρωτή καθηγητή Νικόλαου Ζούρου, με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές. Οι φοιτητές μέσα από τα σχόλια τους εξέφρασαν τις θετικές τους εντυπώσεις για τον τρόπο διαχείρισης και προστασίας του απολιθωμένου δάσους και τη συμβολή του στην τοπική και τουριστική ανάπτυξη.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey