Για ακόμη μια χρονιά, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) σε Μυτιλήνη και Μύρινα δεν έχουν το σύνολο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής που χρειάζονται.
Για ακόμη μια χρονιά, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) σε Μυτιλήνη και Μύρινα δεν έχουν το σύνολο των καθηγητών Φυσικής Αγωγής που χρειάζονται. Φέτος, μεγάλα κενά παρατηρούνται στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ), όπου εξ αιτίας των καθυστερήσεων που υπήρξαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, δεν έχουν πληρωθεί 21 θέσεις στο νομό Λέσβου. Συνολικά τα κενά σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημέρωση για τα οποία ζήτησε και το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προβεί στην κάλυψή τους, ανέρχονταν χθες σε 40.
Σε ό,τι αφορά στα αθλητικά γυμνάσια, στο ΤΑΔ του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης υπάρχουν τρεις ελλείψεις γυμναστών σε κωπηλασία και ποδόσφαιρο, ενώ ένα κενό στην κωπηλασία υπάρχει και στο ΤΑΔ του Γυμνασίου Μύρινας. Τα κενά αυτά υπάρχουν παρ’ ότι έχει δοθεί έγκριση απ’ το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των θέσεων, εξ αιτίας προσφυγής που έγινε στη νομική υπηρεσία από καθηγητή κωπηλασίας. Σημειωτέον ότι πέρυσι, ειδικά στη Λήμνο, το θέμα ταλαιπώρησε τους μαθητές-αθλητές που δεν μπορούσαν να προπονηθούν ελλείψει καθηγητή, ενώ και φέτος υπήρξαν διαμαρτυρίες απ’ τους γονείς.
Κενά ειδικοτήτων
Εκτός όμως απ’ τους τέσσερις καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ακόμη παραμένουν ακάλυπτες 21 θέσεις καθηγητών ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγων, μηχανολόγων, νοσηλευτών) στα ΕΠΑΛ του νομού, αφού αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του προηγούμενου Ιουνίου. Μόλις την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τους καθηγητές Πληροφορικής και αναμένονται και οι υπόλοιπες ειδικότητες για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα η επαγγελματική εκπαίδευση.
Σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια και τα λύκεια, σύμφωνα με την καταγραφή των ελλείψεων που έγινε χθες και μας μετέφερε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Θανάσης Φραγκόπουλος, συνολικά υπάρχουν 15 κενά καθηγητών σε διάφορες ειδικότητες (μαθηματικών σε Μυτιλήνη, Καλλονή, φυσικών στην Πέτρα, χημικού στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, γαλλικών και αγγλικών σε Καλλονή και Πέτρα, όπως και στο ΕΠΑΛ Μούδρου κ.λπ.), τα οποία και αναμένεται να καλυφθούν τις επόμενες ημέρες.
Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν κενά σε φιλολόγους, αφού έγκαιρα υπήρξε μεγάλος αριθμός διορισμών.