Ανακάτεψαν την τράπουλα οι Λημνιοί

01/07/2012 - 05:56
Διαψεύστηκαν τα σενάρια που ήθελαν την παράταξη της κ. Στεφανιδάκη να διεκδικεί τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου με την υποψηφιότητα του Σωτήρη Χασάπη.
 
Διαψεύστηκαν τα σενάρια που ήθελαν την παράταξη της κ. Στεφανιδάκη να διεκδικεί τη θέση του Β΄ αντιπροέδρου με την υποψηφιότητα του Σωτήρη Χασάπη. Ωστόσο, η παράταξη των Λημνιών στο Επιμελητήριο Λέσβου επέλεξε να βγει έξω από την αντιπαράθεση για την πλειοψηφία της διοικούσας επιτροπής (Δ.Ε.). Έτσι, όχι μόνο δεν κατέβασαν υποψήφιο, αλλά και παραιτήθηκαν από την Δ.Ε. η Φωτεινή Στεφανιδάκη και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, οι οποίοι κατείχαν τις θέσεις της Α΄ αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα αντίστοιχα. Με την κίνηση αυτή απέφυγαν μια ήττα, έστω και συμβολικού χαρακτήρα, και πέταξαν το γάντι στις άλλες δύο παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το υπόλοιπο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές. Επιπλέον, επιδιώκουν να πάρουν αποστάσεις από τα όσα κάνει ή δεν κάνει το Επιμελητήριο για τα μέλη του.

Η επιλογή των Λημνιών σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίζει το τοπίο στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αφού πλέον ο Γιώργος Ορφανός δε θα φοβάται μπλοκάρισμα των αποφάσεών του. Αυτό είναι που κάνει τον ίδιο να νιώθει ότι από την όλη εξέλιξη των πραγμάτων βγαίνει ενισχυμένος.
Η παράταξη του κ. Καλογρίδη τώρα, θα βρεθεί σε δίλημμα, αφού θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διεκδικήσει τις δύο κενές θέσεις στη Δ.Ε. ή αν θα συνεχίσει να απέχει από τις ευθύνες διοίκησης του Επιμελητηρίου. Στην περίπτωση που διεκδικήσει τις δύο κενές θέσεις ή έστω τη μία από αυτές, θα μπει ενεργά στη διοίκηση του Επιμελητηρίου. Όμως, οι Λημνιοί θα κατηγορήσουν τις παρατάξεις Ορφανού και Καλογρίδη για συνεργασία που προϋπήρχε από καιρό, με στόχο τη φθορά και τη συκοφάντηση τους. Αν η παράταξη Καλογρίδη επιλέξει και πάλι την αποχή από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, τότε θα ισχυροποιηθεί η παράταξη του κ. Ορφανού, αφού θα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις στη Δ.Ε., χωρίς να έχει κανένα εμπόδιο. Ίσως γι’ αυτό ο κ. Καλογρίδης στο τέλος της συνεδρίασης ζήτησε να παραιτηθεί το συμβούλιο και να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Η ψηφοφορία
Μετά την ανακοίνωση των παραιτήσεων της κ. Στεφανιδάκη και του κ. Παπαδόπουλου, ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Β΄ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου. Στην εφορευτική επιτροπή ήταν οι κυρίες Αικατερίνη Παρίσου, Ολυμπία Δεμερτζή και Μάρω Βερβενιώτου. Επειδή μοναδικός υποψήφιος για τη θέση ήταν ο Βαγγέλης Μυρσινιάς, με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ. αποφασίσθηκε να γίνει μόνο μια ψηφοφορία, η οποία και πραγματοποιήθηκε με τον κ. Βαγγέλη Μυρσινιά να παίρνει επτά ψήφους, ενώ βρέθηκαν 13 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Έτσι, ο κ. Μυρσινιάς αναδείχθηκε Β΄ αντιπρόεδρος.
Ένας από αυτούς που ψήφησαν λευκό ήταν ο Γιάννης Σαμιώτης. Αυτό σημαίνει ότι η έβδομη ψήφος που πήρε ο κ. Μυρσινιάς προήλθε είτε από την παράταξη της κ. Στεφανιδάκη είτε από την παράταξη του κ. Καλογρίδη. Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Άλλωστε, με ψήφους από την παράταξη του κ. Καλογρίδη υπολόγιζε ο Γιώργος Ορφανός ότι θα εκλεγόταν ο κ. Μυρσινιάς στην περίπτωση που θα υπήρχε δεύτερος υποψήφιος.
Ο Γιάννης Σαμιώτης δήλωσε χθες το μεσημέρι στο «Ε» ότι την ίδια στάση προσανατολίζεται να κρατήσει και στις νέες εκλογές για τη συμπλήρωση της Δ.Ε.. Κράτησε, όμως, μια επιφύλαξη, λέγοντας ότι θα κρίνει κατά περίπτωση. Πιθανότατα στην τελική στάση του να παίξουν ρόλο τα πρόσωπα των υποψηφίων, αλλά και το ότι δεν είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξη και στη λειτουργία του Επιμελητηρίου.



Η αντικατάσταση των παραιτηθέντων
Ο Γιώργος Παπαρίσβας, από την παράταξη Καλογρίδη, ζήτησε να ληφθεί ομόφωνη απόφαση και να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα του Επιμελητηρίου. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο, Γιώργο Ορφανό, ο οποίος είπε: «Πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η Δ.Ε. και να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη διαδικασία εκλογής.»
Πιθανότεροι υποψήφιοι για τις θέσεις των παραιτηθέντων είναι οι κύριοι Γιώργος Εγγλέζος και Παρασκευάς Φραντζέσκος, με τον κ. Φραντζέσκο να καταλαμβάνει τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου. Πολύ δύσκολα αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα το νέο μέλος του Δ.Σ. - από την παράταξη Ορφανού - Κίμων Καζάζης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα θα διεκδικήσει κάποια από τις δύο θέσεις και η Μάρω Βερβενιώτου, η οποία ήδη έχει μεγάλο όγκο δουλειάς με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, του οποίου είναι πρόεδρος.
Κατά την άποψή μας δεν είναι απίθανο είτε να υπάρξει κάποια μορφή συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων Ορφανού και Καλογρίδη, είτε κάποιος από τα μέλη της παράταξης Καλογρίδη να διεκδικήσει τη θέση στη Δ.Ε. ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σκληρή γλώσσα από Στεφανιδάκη
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, η κ. Στεφανιδάκη εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η παράταξή της Ενωτική Πρωτοβουλία αποφάσισε να παραιτηθούν από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου η ίδια και ο κ. Παπαδόπουλος.
Οι προσδοκίες της παράταξης διαψεύστηκαν με το χειρότερο τρόπο όταν συνεργάστηκαν με την παράταξη του κ. Ορφανού. Διότι, όχι μόνο δεν τηρήθηκε η συμφωνία για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αλλά επιπλέον «κυνηγηθήκαμε και εξοντωθήκαμε ηθικά, ώστε να υπάρχει και το αναγκαίο άλλοθι για την αθέτηση λόγων τιμής. Για το σκοπό αυτό, την εξόντωσή μας δηλαδή, κατάφεραν μια χαρά και συνεργάστηκαν με σύμπνοια οι δύο άλλες παρατάξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Στεφανιδάκη.
Όμως η συνεργασία των παρατάξεων Ορφανού και Καλογρίδη δεν κράτησε για πολύ, στη συνέχεια ξέσπασε μια πρωτοφανούς αγριότητας διαμάχη που μετέτρεψε το Επιμελητήριο σε αρένα, κατά την άποψη των Λημνιών. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις και υπογράμμιζαν συνεχώς τη δυσαρέσκειά τους για το όλο κλίμα, το οποίο οδήγησε το Επιμελητήριο σε διάλυση και σε μηδενική παραγωγή έργου.
«Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και σήμερα δίνουμε ένα τέλος. Έχουμε, άλλωστε, να λογοδοτήσουμε στους συναδέλφους που μας στήριξαν και μας ψήφισαν», τονίζει η παράταξη της κ. Στεφανιδάκη. Η οποία δηλώνει ότι παραμένει στο Δ.Σ. ώστε να στηρίξει τους επαγγελματίες και τους εμπόρων των νησιών μας.


Παρέμβαση Μπουλμπούλη - Καλογρίδη

Ο Νίκος Μπουλμπούλης, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε μια γενική τοποθέτηση. Μίλησε για την οικονομική κρίση και για την ανάγκη το Επιμελητήριο να σταθεί στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων, που μέρα με τη μέρα οδηγούνται στην καταστροφή. Επίσης ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου, στην οποία είναι πρόεδρος, αποφάσισε να πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις της 10ης Φεβρουαρίου, με κλείσιμο των επιχειρήσεων των μελών της. Επίσης βρίσκεται σε διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης ώστε να υπάρξει κοινή δράση.
Προ ημερησίας διάταξης, ο Θράσος Καλογρίδης ζήτησε στο τέλος της συνεδρίασης να συζητηθεί, εκτός ημερησίας διάταξης, επιστολή του. Με αυτή ζητούσε το Επιμελητήριο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εκδήλωση συμπαράστασης στο λαό της Αϊτής, να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Λήμνο όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα της Λήμνου, να κληθούν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν την οικονομική διαχείριση του Επιμελητηρίου τις δύο τελευταίες τετραετίες και να καταθέσουν αιτήσεις όλα τα μέλη του Δ.Σ. ώστε να ζητηθούν από την εισαγγελία τα ποινικά μητρώα των μελών.
Στο τέλος της συνεδρίασης έγινε δεκτό να αναληφθεί πρωτοβουλία για το λαό της Αϊτής, ενώ τα υπόλοιπα θέματα παραπέμφθηκαν να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey