Ξεκίνησε το τελικό στάδιο αποκατάστασης μεγάλης ζημιάς που έγινε στην κεντρική γεώτρηση της Στύψης, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα, σε κάποιες γειτονιές του χωριού να φτάνει λασπόνερο στις βρύσες και σε κάποιες άλλες να έχει «εξαφανιστεί» η πίεση απ’ το δίκτυο ύδρευσης.
Ξεκίνησε το τελικό στάδιο αποκατάστασης μεγάλης ζημιάς που έγινε στην κεντρική γεώτρηση της Στύψης, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα, περίπου 20 μέρες τώρα, σε κάποιες γειτονιές του χωριού να φτάνει λασπόνερο στις βρύσες και σε κάποιες άλλες να έχει «εξαφανιστεί» η πίεση απ’ το δίκτυο ύδρευσης.
Τα προβλήματα στην υδροδότηση του χωριού, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, ξεκίνησαν απ’ τα τέλη Αυγούστου, όταν εξ αιτίας ζημιάς που έγινε στο δίκτυο άντλησης της κεντρικής γεώτρησης εμφανίστηκαν τα πρώτα λασπόνερα στις βρύσες του χωριού.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πέτρας, Απόστολος Αλατζάς, εξηγώντας πού εντοπίζεται η ζημιά, «η γεώτρηση που δίνει τις μεγαλύτερες ποσότητες νερού στη Στύψη βρίσκεται σε μεγάλο βάθος, περίπου 230 μέτρων, σε περιοχή μεταξύ Στύψης και Υψηλομέτωπου. Οι σωλήνες με τους οποίους και αντλείται το νερό είναι μεταλλικοί και έτσι, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, χρειάστηκε να αγοραστούν καινούργιοι σωλήνες, με τους οποίους και αντικαταστήσαμε τους παλιούς.»
Όμως, στην ίδια γεώτρηση υπήρξε και δεύτερη ζημιά, που για να αποκατασταθεί θα έπρεπε να παραγγελθούν υλικά απ’ την Αθήνα, τα οποία και καθυστέρησαν - όπως είπε ο δήμαρχος - να έρθουν.
Για να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του χωριού σε νερό, γινόταν εκ περιτροπής υδροδότηση ανά περιοχή, ενώ όπως καταγγέλλουν κάτοικοι το νερό δεν είχε όλες αυτές τις μέρες πίεση και, το κυριότερο, έφτανε με μεγάλες ποσότητες λάσπης στις βρύσες.
Ο κ. Αλατζάς ανέφερε πως μέχρι αύριο Παρασκευή θα έχει πλήρως αποκατασταθεί η υδροδότηση, αφού αντικαθίσταται ακόμη και το μοτέρ της γεώτρησης. Κάτοικοι, βέβαια, της Στύψης διαμαρτύρονται ότι ο δήμος καθυστέρησε πάρα πολύ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καταθέτοντας διάφορους προβληματισμούς για τις δημοτικές προτεραιότητες σε οικονομικό επίπεδο.