Προσφορά τεχνογνωσίας

01/07/2012 - 05:56
Η πανεπιστημιακή Σχολή της Λήμνου συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα των διαλέξεων Τροφίμων και Διατροφής, στο πλαίσιο αντίστοιχου καινοτόμου μαθήματος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.
Νέος κύκλος διαλέξεων του Τμήματος Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η πανεπιστημιακή Σχολή της Λήμνου συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα των διαλέξεων Τροφίμων και Διατροφής, στο πλαίσιο αντίστοιχου καινοτόμου μαθήματος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής. Με ομιλητές που προέρχονται όχι μόνον από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και τον επιχειρηματικό, με καινοτόμους, επιτυχημένους επιχειρηματίες στους κλάδους των τροφίμων και της διατροφής, οι διοργανωτές των διαλέξεων φιλοδοξούν και φέτος να δώσουν, τόσο στους φοιτητές του Τμήματος όσο και στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού, σημαντικές γνώσεις γύρω από θέματα που τους αφορούν.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος οι διαλέξεις θα γίνονται στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», στη Μύρινα, κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.
Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, με ομιλητή τον καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Σκλαβιάδη, με θέμα «Πιθανοί διατροφικοί κίνδυνοι από την τρεμώδη νόσο των αιγοπροβάτων Scrapie». Η επόμενη διάλεξη θα σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με ομιλητή τον πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και πρόεδρο της «Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε.», Αριστείδη Μπελλέ, με θέμα «Επιχειρηματικότητα - Η ευκαιρία για το μέλλον της νέας γενιάς».
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα δοθεί διάλεξη με ομιλητή το διευθύνοντα σύμβουλο της U&S UNISMACK S.A., Δημήτρη Στρατάκη, και θέμα «Καινοτομία στο χώρο των τροφίμων και οι προκλήσεις μίας οικογενειακής επιχείρησης που εξάγει στις μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές αγορές».
Το Νοέμβριο θα γίνουν πέντε διαλέξεις. Η πρώτη, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με ομιλητή το διευθυντή Νομοθεσίας Τροφίμων και Επιστημονικών Υποθέσεων της «Nestlé Ελλάς Α.Ε.», Αντώνη Καμπάνη, με θέμα «Εισαγωγή στη νομοθεσία τροφίμων - επισήμανση τροφίμων». Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ομιλητής θα είναι ο χημικός μηχανικός, γενικός διευθυντής τής «Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου Α.Ε.», Νάκης Γεωργιάδης, με θέμα «Μετά τις σπουδές, τι;...».
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Management, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, με θέμα «“Ηγεσία”, το μεγάλο έλλειμμα».

Η επόμενη διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, με ομιλητή το διευθύνοντα σύμβουλο της APIVITA S.A., Νικόλαο Κουτσιανά, με θέμα «Ιπποκρατικά θεραπευτικά και αρωματικά φυτά στην παραγωγή φυσικών, καινοτόμων προϊόντων». Μετά τη διάλεξη, θα ακολουθήσουν βραβεύσεις φοιτητών από επισκέψεις στις επιχειρήσεις το β΄ εξάμηνο του προηγουμένου έτους, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στη Βιομηχανία Τροφίμων ΙΙ» και άλλων εργασιών.
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, θα γίνει διάλεξη με ομιλητή το MSc, MBA, Head Quality & Innovation, UNILEVER KNORR, Κωνσταντίνο Καραβασίλη, με θέμα «Consumer relevant innovation in Foods: από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την κατανάλωση».
Ο ομιλητής στη διάλεξη του Δεκέμβριου και συγκεκριμένα την Τετάρτη 7 του μηνός, θα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Πάρις Τσάρτας, με θέμα «Ειδικές εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Η δυναμική απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης τουριστικής ζήτησης».
Στις 11 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των διαλέξεων, με ομιλητή τον προϊστάμενο του Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου των Εργαστηρίων τής ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. και πρόεδρο Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημ. Εμπειρογνωμόνων τού ΣΕΒΙΤΕΛ, Βασίλειο Καμβίση, με θέμα «Διαχρονική αξία ελιάς και ελαιολάδου».

«Ανάγκη γνώσης»
Για τη σημαντική συμβολή των διαλέξεων στην ανάπτυξη του Τμήματος, καθώς και στην τοπική κοινωνία, ο επίκουρος καθηγητής Διοίκησης και Οικονομίας Επιχειρήσεων Τροφίμων και Διατροφής Δημήτρης Σκάλκος, δήλωσε: «Στις μέρες που ζούμε, που οι επιχειρηματίες έχουν τεράστια ανάγκη από γνώση και όραμα για να επιβιώσουν, αυτές οι διαλέξεις προσφέρουν μία πολύ καλή βοήθεια γνώσης για το μέλλον νέων και υφιστάμενων επιχειρηματιών. Παρ’ όλα αυτά, μόνο οι σχετικά μεγάλοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες τροφίμων του νησιού τις παρακολουθούν.» Αν και - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σκάλκος - «οι διαλέξεις αποτελούν το βασικό πυλώνα της προσφοράς του Τμήματος στην τοπική κοινωνία, δεν αξιοποιούνται ανάλογα από τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού και την κοινωνία γενικότερα. Ελπίζουμε φέτος να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή επαγγελματιών του νησιού.».
Οι διαλέξεις, ανοιχτές στο κοινό του νησιού, θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια και τη χορηγία του Επιμελητηρίου Λέσβου - Λήμνου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey