Πρόβλημα με τη σίτιση των μαθητών του αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, που για πρώτη φορά φέτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αφού δεν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λέσβου και κάποιου αναδόχου.
Ελλείψεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου τριμήνου
Πρόβλημα με τη σίτιση των μαθητών του αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, που για πρώτη φορά φέτος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αφού δεν έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λέσβου και κάποιου αναδόχου. Παράλληλα, κι ενώ το πρώτο τρίμηνο σχεδόν τελειώνει, συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές ατομικών μουσικών οργάνων. Με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, όσοι από τους τελευταίους ενδιαφέρονται να πάρουν μετάθεση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Αδικαιολόγητα έχει καθυστερήσει φέτος, σύμφωνα με το διευθυντή του Σχολείου, Γιώργο Αθανασίου, η σίτιση των μαθητών, που προβλέπεται να είναι καθημερινή και δωρεάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα υπόκειται στο Δήμο Λέσβου, που παρέλαβε την ευθύνη από την τέως Νομαρχία, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής, να έχει προχωρήσει στη διαδικασία προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.
«Έχουμε κάνει έγγραφα, έχουμε στείλει ενημερώσεις, αλλά ακόμη τίποτα», λέει ο ίδιος. «Απ’ όσο γνωρίζω, στους περισσότερους δήμους έχει λήξει ήδη το θέμα και είναι κρίμα να καθυστερούμε τόσο.»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου, Παναγιώτη Ζαφειρίου, το ζήτημα θα πρέπει να αναλάβει κάποια από τις αντιδημαρχίες, που θα πρέπει να προκηρύξει και τη σχετική δημοπρασία. Ο ίδιος έχει ξεκινήσει σχετικές επαφές, τονίζει ωστόσο πως για να γίνει ο διαγωνισμός, θα πρέπει να υπάρχει και το απαραίτητο κονδύλι.
Λείπουν όργανα
Δεν είναι αυτό, όμως, το μόνο που έχει καθυστερήσει στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, αφού πλησιάζει ο πρώτος μήνας του χειμώνα και οι μαθητές του δεν έχουν ακόμη παρακολουθήσει τα μαθήματα ατομικών οργάνων.
Όπως εξήγησε στο «Ε» ο κ. Αθανασίου, έχουν καλυφθεί τα μαθήματα των Θεωρητικών, αλλά και των υποχρεωτικών μουσικών οργάνων, όπως ο ταμπουράς και το πιάνο. Ωστόσο, η φετινή διαδικασία ορισμού εκπαιδευτικών γίνεται πλέον από το Υπουργείο Παιδείας και θα ολοκληρωθεί σε διάφορες φάσεις, αφορώντας αρχικά τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου και στη συνέχεια αυτούς μειωμένου ωραρίου, καθώς και τους ωρομισθίους.
Χτες στο Σχολείο θα πήγαινε καθηγητής για το μάθημα του μπάσου, υπολείπονται όμως αρκετά κενά ακόμη, που αφορούν στο σαξόφωνο, το κανονάκι, την κιθάρα, το μπουζούκι, το σαντούρι, αλλά και το πιάνο και τον ταμπουρά, όπου χρειάζονται ορισμένες επιπλέον ώρες.
«Άνοιξαν» οι μεταθέσεις
Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, όσοι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενδιαφέρονται να πάρουν μετάθεση στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Προϋπόθεση είναι να έχουν υπηρετήσει την οργανική τους θέση μέχρι τις 31 Αυγούστου, αλλά και να έχουν συμπληρώσει πενταετή τουλάχιστον διδακτική εμπειρία σε σχολεία της δευτεροβάθμιας.
Ειδικά όσον αφορά στο μάθημα των ευρωπαϊκών μουσικών οργάνων, απαιτείται δίπλωμα ή πτυχίο του οργάνου, καθώς και τεκμηριωμένη ενασχόληση με αυτό για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Σημειώνεται ότι, όσοι έχουν καταθέσει αίτηση μετάθεσης στο Μουσικό Σχολείο και φάκελο δικαιολογητικών το Νοέμβριο του 2010, δεν υποχρεούνται να καταθέσουν νέο φάκελο με την αίτησή τους, αλλά μόνο βιογραφικό σημείωμα και όσα δικαιολογητικά προέκυψαν μέσα στον τελευταία χρόνο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.