Τριήμερο πανηγύρι του Ταύρου

01/07/2012 - 05:56
Ξεκινάει, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Πηγή και την Κώμη, το τριήμερο Πανηγύρι του Ταύρου που κάθε χρόνο διοργανώνεται στο χωριό από το Μορφωτικό Σωματείο «Η Αναγέννηση».
Ξεκινάει, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στην Πηγή και την Κώμη, το τριήμερο Πανηγύρι του Ταύρου που κάθε χρόνο διοργανώνεται στο χωριό από το Μορφωτικό Σωματείο «Η Αναγέννηση». Το Πανηγύρι του Ταύρου είναι έθιμο που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια στην περιοχή προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους και έχει γίνει γνωστό πανελλαδικώς. Φέτος, μάλιστα, αναμένονται περισσότεροι επισκέπτες και καβαλάρηδες, από Χίο, Λήμνο, Σέρρες, Δράμα κ.α..

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, με το στόλισμα του Ταύρου και την περιφορά του στα δύο χωριά. Μπροστά από την πομπή, θα μεταφέρεται η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, συνοδεία μουσικών οργάνων και πλήθους κόσμου. Στις 8:30 το βράδυ, ο Κώστας Αγκοπιάν και το χορευτικό του Δήμου Λέσβου θα παρουσιάσουν ένα μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία της Πηγής, ενώ θα ακολουθήσει ολονύχτιο γλέντι.
Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η υποδοχή των καβαλάρηδων που θα καταφτάσουν από όλες τις περιοχές της Λέσβου, καθώς και παρέλαση αλόγων και βράβευση των ομορφότερων. Άλογα και καβαλάρηδες θα αναχωρήσουν, στη συνέχεια, για την περιοχή του «Ταύρου», στην οποία βρίσκεται χτισμένο πάνω στον βράχο το ξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους. Εκεί θα γίνει εσπερινός και έφιππο προσκύνημα των καβαλάρηδων, ενώ το βράδυ θα γίνει δεξίωση των καλεσμένων και θα ξεκινήσει η παρασκευή του χαρακτηριστικού παραδοσιακού φαγητού κισκέτς. Οι προσκυνητές και οι επισκέπτες θα μείνουν στην περιοχή όλο το βράδυ, διασκεδάζοντας με τοπική ορχήστρα.
Τέλος, την Κυριακή 10 Ιουλίου, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, μετά την ανατολή του ηλίου θα τελεστεί θεία λειτουργία στο ξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους και διανομή τού κισκέτς στους προσκυνητές, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ειδικοί αγώνες δεξιοτεχνίας των αλόγων με τους αναβάτες τους, το γνωστό «ραχμάνι», με κυκλικό ιππόδρομο. Η απονομή των επάθλων στους νικητές θα γίνει στις 8:30 το βράδυ και θα ακολουθήσει ολονύκτιο γλέντι με ορχήστρες, στην Πηγή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey