Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια που ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Παπάδου κ. Δημοσθένης Ψαρρός και το συμβούλιο της πλειοψηφίας επέτρεψαν στην Εμπορική Τράπεζα να δημιουργήσει θυρίδα μέσα στο χώρο του Πάρκου των Ηρώων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες αυτής εδώ της στήλης και άλλων δημοτών.
Η θυρίδα της Εμπορικής στον Παπάδο
Έχουν περάσει πάνω από 12 χρόνια που ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Παπάδου κ. Δημοσθένης Ψαρρός και το συμβούλιο της πλειοψηφίας επέτρεψαν στην Εμπορική Τράπεζα να δημιουργήσει θυρίδα μέσα στο χώρο του Πάρκου των Ηρώων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες αυτής εδώ της στήλης και άλλων δημοτών. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε πληροφορηθεί ποιοι λόγοι οδήγησαν τον τότε πρόεδρο να παραχωρήσει κοινοτικό χώρο αναψυχής σε ιδιωτική επιχείρηση επί ενοικίω. Τη λανθασμένη απόφαση του τότε προέδρου συνέχισαν οι δήμαρχοι κύριοι Βογιατζής, και Ζαμτράκης, ανανεώνοντας τη σύμβαση με την Εμπορική Τράπεζα. Σήμερα η θυρίδα κατέστη ανενεργή εκ μέρους του ενοικιαστή και είναι ευκαιρία να γκρεμιστεί το πρόχειρο έκτρωμα και να επανέλθει ο χώρος στο Πάρκο των Ηρώων.

Η δύναμη των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή
Θα υπενθυμίσω ότι η σημερινή δύναμη των κομμάτων στη Βουλή είναι:
ΠΑΣΟΚ 160 βουλευτές, Ν.Δ. 91, Κ.Κ.Ε. 21, ΛΑΟΣ 15 και ΣΥΡΙΖΑ 13.
Άπαντα τα κόμματα έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2017, χωρίς αιδώ. Σας παραθέτω τα στοιχεία της δύναμης των κομμάτων γιατί ίσως σας χρειαστούν στο προσεχές μέλλον.

Πρατήρια βενζίνης
Στην Ελλάδα υφίστανται σήμερα 8.300 πρατήρια καυσίμων, τα οποία διακινούν ετησίως 12 εκατομμύρια τόνους. Σε ένα πρατήριο καυσίμων αντιστοιχούν 1.421 κάτοικοι. Στη Γερμανία αντιστοιχούν 5.357 κάτοικοι σε κάθε πρατήριο. Κάνετε τις συγκρίσεις σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας
Σήμερα θα αφήσω να μιλήσουν οι αριθμοί, χωρίς να κάνω κανένα σχόλιο. Έχουμε αυτήν τη στιγμή 50.200 αστυνομικούς, 5.000 ειδικούς φρουρούς, 1.000 συνοριοφύλακες. Έχουμε 1.200 αστυνομικά τμήματα και 52 υποδιευθύνσεις. Ανάλογα με τον πληθυσμό της χώρας (11 εκατομμύρια κάτοικοι), είμαστε το μέλος κράτος της Ευρώπης με τους περισσότερους αστυνομικούς. Αυτά μόνο.

Απολογισμός του ύψους των βροχοπτώσεων
Από την 1-10-09 μέχρι 31-3-2010 το βροχόμετρο που έχω στον Παπάδο έδειξε τελικά 38 ίντσες ύψος βροχής. Υπενθυμίζουμε ότι οι βροχοπτώσεις δεν έχουν το ίδιο ύψος σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα του νησιού. Αν υπολογιστούν οι βροχές του Σεπτεμβρίου του 2009 και αυτές του Απριλίου του 2010, τότε μπορούμε να σημειώσουμε ύψος βροχής 42 - 43 ίντσες. Τέλος για φέτος.

Βιβλία που μου σύστησαν
Μου σύστησαν να διαβάσω τα βιβλία:
1. «Γιατί το Βυζάντιο», της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»
2. «Ο φύλακας στη σίκαλη», του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ
3. «Ευμενίδες», του Τζόναθαν Λίτελλ, εκδόσεις «Λιβάνης»
Πρέπει να είναι καλά, γιατί αυτός που μου τα σύστησε είναι βιβλιοφάγος και ξέρει από βιβλία.

Τα επικουρικά των δημοσιογράφων
Τα στοιχεία που θα παραθέσω παρακάτω δεν αφορούν τους δημοσιογράφους του επαρχιακού Τύπου ούτε τους επί συμβάσει είλωτες, που εργάζονται στα κρατικά Μ.Μ.Ε.. Αφορά τους δημοσιογράφους εκείνους που είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ, ένα «κλειστό» σωματείο στο οποίο για να εγγραφείς χρειάζονται χρόνια δουλειάς και μεγάλη προσπάθεια. Το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είναι λίαν φειδωλό στις εγγραφές νέων μελών, γιατί τα πολλά μέλη μικραίνουν την «πίτα» που είναι προς διανομή. Ως Τέταρτη Εξουσία, οι δημοσιογράφοι ασκούν ισχυρή πίεση στους εκάστοτε κυβερνώντες και εξασφαλίζουν προνόμια. Πριν το 1967 είχαν το λαχείο συντακτών, το οποίο κλήρωνε ένα διαμέρισμα κάθε Πρωτοχρονιά. Τα ασύλληπτα έσοδα από το λαχείο εισέρρεαν στα επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων και αύξαναν τις συντάξεις τους. Η δικτατορία κατήργησε το λαχείο συντακτών. Μετά τη δικτατορία, κατάφεραν να εισπράττουν το 20% επί όλων των διαφημίσεων στα Μ.Μ.Ε. (το λεγόμενο «αγγελιόσημο»), ήτοι ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά, και όλα μέλι - γάλα.

Παπάδος 13-4-2010

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey