Λύση απέναντι στην οικονομική κρίση που μαστίζει και το χώρο των εφημερίδων, περιμένουν να δώσει η νέα έκδοση του δημοφιλούς e-book reader Amazon Kindle, το οποίο θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη.
Λύση απέναντι στην οικονομική κρίση που μαστίζει και το χώρο των εφημερίδων, περιμένουν να δώσει η νέα έκδοση του δημοφιλούς e-book reader Amazon Kindle, το οποίο θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη.
Η ύπαρξη νέας και μεγαλύτερης έκδοσης για το Amazon Kindle επιβεβαιώνεται και από άρθρο των «New York Times», που εκτιμούν μάλιστα ότι η συσκευή θα είναι διαθέσιμη ακόμα και μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Οι «Times» θεωρούν ότι το Amazon Kindle με μεγαλύτερη οθόνη θα αποτελέσει την ιδανική πλατφόρμα για εφημερίδες αλλά και περιοδικά, των οποίων το περιεχόμενο δεν μπορούσε να αποδοθεί στο Kindle που είναι διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή από το Amazon.
Το νέο Amazon Kindle, με δυνατότητες ασύρματης μεταφοράς δεδομένων, αναμένεται να έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό μίας κόλλας Α4, καθιστώντας το έτσι την ιδανική συσκευή για τη μεταφορά του περιεχομένου μίας εφημερίδας στο νέο μοντέλο των e-readers.
Το μοντέλο αυτό έχει αρχίσει να προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον των εκδοτών, μιας και μπορεί να προσφέρει άμεση περικοπή του κόστους εκτύπωσης χιλιάδων αντίτυπων, από τη στιγμή που οι συνδρομές θα μπορούν να διατίθενται ηλεκτρονικά και ασύρματα στο Amazon Kindle. Και σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, οποιαδήποτε μείωση κόστους παραγωγής, μόνο ανακούφιση μπορεί να φέρει στα οικονομικά επιτελεία των επιχειρήσεων.
Πηγή: www.pcw.gr