Καλοκαίρι στο δήμο Νέας Κούταλης

01/07/2012 - 05:56
Με μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και βιβλιοπαρουσιάσεις, ο δήμος Νέας Κούταλης παρουσιάζει το πολιτιστικό καλοκαιρινό του πρόγραμμα.
Με μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και βιβλιοπαρουσιάσεις, ο δήμος Νέας Κούταλης παρουσιάζει το πολιτιστικό καλοκαιρινό του πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Αμπανάβα και Φάνη Καραβία, από τις 2 έως τις 22 Ιουλίου στην Πινακοθήκη Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά, και την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Βάρδα, από τις 2 έως τις 22 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο, με τη διοργάνωση του Ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς «Ανεμόεσσα».

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου δόθηκε η παράσταση με την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης» σε διασκευή Μαίρης Γεροντάρα, από τον πολιτιστικό θεατρικό σύλλογο «Οι Αγεφύρωτοι», στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων Πορτιανού, και την Πέμπτη 15 Ιουλίου παρουσιάστηκε απ’ την ίδια ομάδα και στον ίδιο χώρο το χορόδραμα αφιέρωμα στο έργο τού Μάικλ Τζάκσον.
Στις 25 Ιουλίου θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Κοντέλλη στην Πινακοθήκη Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Η τιμητική μουσικοχορευτική εκδήλωση διοργανώνεται την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 21:00, στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Πορτιανού. Στην εκδήλωση θα γίνει βράβευση αριστούχων μαθητών, αλλά και απονομή τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εκκλησίας, ενώ θα δοθεί και παράσταση με χορευτικά συγκροτήματα, με τη συνδιοργάνωση των ενοριών Αγκαρυώνων και Τσιμανδρίων.
Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Δούκας Παλαιολόγος» στην Καλλιθέα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Βελιαρούτη «Η Καλλιθέα (Σαρπί) της Λήμνου και η Παλαιολόγειος Σχολή της», από τους Μαρία Λαμπαδαρίδου - Πόθου, Νανά Βογιατζόγλου και Νίκο Βολωνάκη, με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθιωτών και της Σχολικής Επιτροπής του Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας.
Την Κυριακή 1η Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά, διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Νάουσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου, και του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Κοίμησης της Θεοτόκου» Τσιμανδρίων.
Την Τρίτη 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων και έκθεση έργων εργαστηρίων κεραμικής, επίσης στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Πορτιανού.
Τα εγκαίνια των Ανεμόμυλων του Κοντιά και του Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων Πορτιανού θα γίνουν την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα στους Ανεμόμυλους Κοντιά και στις 8:30 στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων Πορτιανού. Αμέσως μετά, στο Κέντρο θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Αυγούστου, με τη συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθιωτών.
Στη συνέχεια διοργανώνεται η έκθεση «Ναυτική Παράδοση στο Αιγαίο: Ταρσανάδες και Σκαριά» που θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 24 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 10 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, με τη διοργάνωση του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης Νέας Κούταλης και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ένα αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, με τίτλο «30 χρόνια χωρίς τον αρχάγγελο…», διοργανώνεται την Τρίτη 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Πορτιανού.
Από τις 16 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου, στην Πινακοθήκη Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά, θα παρουσιαστεί έκθεση ζωγραφικής με έργα της συλλογής του Πέτρου Ιωαννίδη.
Την Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στην προκυμαία Νέας Κούταλης, διοργανώνεται η Γιορτή Σαρδέλας.
Τέλος, η εκδήλωση «Μαγειρική για παιδιά», με δωρεάν μαθήματα από τη Μισέλ Βολωνάκη, θα γίνει στις 5, 12, 19 και 26 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «Δούκας Παλαιολόγος» στην Καλλιθέα, με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθιωτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey