Λογοτεχνική πρωτιά…

01/07/2012 - 05:56
Το Λογοτεχνικό Βραβείο «Διαβάζω 2010» απέσπασε την προηγούμενη Δευτέρα το βιβλίο «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη» του Λημνιού συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».
Το Λογοτεχνικό Βραβείο «Διαβάζω 2010» απέσπασε την προηγούμενη Δευτέρα το βιβλίο «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη» του Λημνιού συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα.

Κατά την τελετή δόθηκαν συνολικά οκτώ βραβεία, ανάμεσα σε αυτά Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά, Ποίησης, Λογοτεχνικού Δοκιμίου - Μελέτης κ.ά..
Το βιβλίο «Η σκυλίσια ζωή του γάτου Τζον Αφεντούλη» του Χρήστου Μπουλώτη απέσπασε το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη, ενώ το βραβείο απένειμε η Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν η καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου Διαμάντη Αναγνωστοπούλου, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Πόλυ Βασιλάκη, η επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σούλα Οικονομίδου, ο λέκτορας στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιάννης Παπαδάτος και ο επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιώργος Παπαντωνάκης.
«Ζούμε σε μια κρισιακή κατάσταση και συνηθίζεται να λέγεται πως το βιβλίο είναι ένα στήριγμα σε κάθε δύσκολη περίσταση. Αλλά δεν είναι ούτε άλλοθι ούτε διαφυγή. Το βιβλίο και ιδιαίτερα το λογοτεχνικό βιβλίο είναι μια σχέση ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω», Γιάννης Μπασκόζος, ανοίγοντας την εκδήλωση. «Σήμερα δεν τιμούμε μόνον τους βραβευμένους, αλλά όλους εκείνους τους Έλληνες συγγραφείς που έχουν το κουράγιο να συνεχίζουν να γράφουν, να εμπνέονται, να ξανασκέφτονται την πραγματικότητά μας, όσο ανάποδη και σκληρή κι αν είναι.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey