Μύρισε… καλοκαίρι

01/07/2012 - 05:56
Ένα μουσικό πρόγραμμα που μύριζε καλοκαίρι από την αρχή μέχρι το τέλος του, παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας.
Ένα μουσικό πρόγραμμα που μύριζε καλοκαίρι από την αρχή μέχρι το τέλος του, παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας. Συνολικά 33 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που συμμετέχουν στα Τμήματα της Χορωδίας και την Ορχήστρας, ερμήνευσαν τραγούδια με θέμα τη θάλασσα, κάνοντας παράλληλα και αναφορές στον Οδυσσέα Ελύτη και το Νίκο Γκάτσο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή τους.

Ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες, όταν με πρωτοβουλία της μουσικού και υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοδώρας Χαραλαμπή, πρωτοδημιουργήθηκαν τα δύο Τμήματα. Μέσα σε 12 συνολικά πρόβες, εκπαιδευτικοί που στην πλειοψηφία τους δεν ασχολούνται συστηματικά με τη μουσική, μπόρεσαν να οργανώσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από διάφορα είδη μουσικής, νησιώτικα, λαϊκά, έντεχνα, όλα σχετικά με τη θάλασσα. Την εκδήλωση άνοιξαν οι εκπαιδευτικοί Ειρήνη Γαβριήλ και Μαρία Δημητριάδου, που διάβασαν ένα απόσπασμα από τα «Λόγια της Πλώρης» του Ανδρέα Καρκαβίτσα. Δε θα μπορούσε να λείψει ένα σύντομο αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, αφού και ο ίδιος έχει γράψει για τη θάλασσα. Παρουσιάστηκε η ζωή του, η Χορωδία και η Ορχήστρα ερμήνευσαν το «Δελφινοκόριτσο» και προβλήθηκε σχετικό βίντεο, ενώ αναφορά έγινε και στο Νίκο Γκάτσο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εμφανίστηκε και ο Κώστας Αγκοπιάν, με το χορευτικό του σχήμα από το Σύλλογο «Αρίων».
Δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα, η κ. Χαραλαμπή είπε στο «Ε»: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, το σημαντικό είναι πως ο κόσμος μάς τίμησε και μας έδωσε κουράγιο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey