Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Αποβιβαστήκαμε στην Αγκώνα (Ανκόνα) ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι στην ήσυχη Αδριατική.
Η Αγκώνα είναι μια ακάθαρτη πόλη με άσχημα κτήρια, αποθήκες, χωρίς κάτι το ξεχωριστό.
Η Γαλλία όπως την είδα
Αποβιβαστήκαμε στην Αγκώνα (Ανκόνα) ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι στην ήσυχη Αδριατική.
Η Αγκώνα είναι μια ακάθαρτη πόλη με άσχημα κτήρια, αποθήκες, χωρίς κάτι το ξεχωριστό.
Οι εντυπώσεις από τον πέριξ χώρο του λιμανιού, γιατί δεν προχωρήσαμε στην ενδοχώρα της πόλης.
Με το διώροφο λεωφορείο απ’ τη Θεσσαλονίκη διασχίσαμε την ιταλογαλλική Ριβιέρα και καταλήξαμε στη Νίκαια, παλαιά αποικία των Ελλήνων.
Στην πρόσοψη του δημαρχείου διαβάσαμε «Δημαρχείο Νίκαιας» με ελληνικά γράμματα. Συγκινήθηκα!
Στις Κάννες - πανέμορφη πόλη - υπάρχει οδός «Ελευθερίου Βενιζέλου».
Ως γνωστόν, ο Εθνάρχης πέρασε ένα μέρος της εξορίας του στις Κάννες και οι Γάλλοι, που τον θαύμαζαν, τον τίμησαν όπως του έπρεπε.
Μου άρεσε η Μασσαλία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι.
Θα μπορούσα να ζήσω άνετα σ’ αυτή την πόλη, στην πρώτη νιότη μου.
Και αυτή παλαιά αποικία των Ελλήνων.
Οι πρόγονοί μας, σαν τους καλόγερους, επέλεγαν τα πλέον ειδυλλιακά τοπία για να χτίσουν τις αποικίες τους. Μπορώ να καταθέσω ότι η ιταλογαλλική Ριβιέρα είναι από τα ομορφότερα μέρη που έχω δει μέχρι σήμερα.

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης
Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κάθε χρόνο είναι υποχρεωμένοι οι κατέχοντες γεωργικό κλήρο να πρέπει να ενεργοποιούν τα δικαιώματα επιδότησης, αφού δεν έχει καμμιά μεταβολή το ελαιοκομικό μητρώο τους; Και ακόμα δεν έχω καταλάβει τα χρήματα που παρακρατούνται υποχρεωτικά, ως έξοδα ενεργοποίησης, από ποιους εισπράττονται και πού διοχετεύονται; Κατά την εφετινή χρονιά τα έξοδα ενεργοποίησης αυξήθηκαν υπερβολικά. Γιατί;
Για τα παραπάνω ερωτήματα απαιτώ απαντήσεις από την ΕΑΣΛ, τον πρόεδρό της και τον ακριβοθώρητο ΟΠΕΚΕΠΕ!

Οι δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου

Κατά καιρούς το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Κύρκος βγαίνει στα Μ.Μ.Ε. και λέει τις απόψεις του για επίκαιρα πολιτικά ή εσωκομματικά θέματα της Αριστεράς.
Πρόσφατα δήλωσε ότι βρήκε θετικές ορισμένες πολιτικές θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου και ζήτησε την ευρύτερη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων, επί προγραμματικών συγκλίσεων. Δε θα υπεισέλθουμε στην ουσία των τελευταίων δηλώσεων γιατί δεν είναι της ώρας.
Θέλω μόνον να επισημάνω ότι ο Λεωνίδας Κύρκος έχει όλο το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων χωρίς να ζητάει τη γνώμη ορισμένων «γιαλαντζί» αριστερών, οι οποίοι την ιδεολογία τους την τοποθετούν πλησίον των φιλοδοξιών τους, του μπεζαχτά τους και των ανύπαρκτων ικανοτήτων τους.
Τουλάχιστον ο Λεωνίδας για τις ιδέες του πλήρωσε βαρύ τίμημα με πολύχρονες φυλακίσεις, εξορίες κοινωνικούς εξοστρακισμούς και άλλα τινά. Τέλος.

Δηλώσεις Κοροβέση
Ύστερα από 19 χρόνια θυμήθηκε ο κ. Περικλής Κοροβέσης, εκ των συνεργατών του ΣΥΝ, να μας πει ότι το 1990, όταν έγινε η συνεργασία ΣΥΝ + Ν.Δ., στελέχη της Αριστεράς χρηματίστηκαν από τη Siemens.
Αργότερα τα «μάζεψε», αλλά το κακό είχε γίνει σε μια άσχημη ώρα για το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά γενικώς. Οι δηλώσεις του κ. Κοροβέση δεν αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα ονόματα αριστερών υπουργών της τότε κυβερνήσεως, αλλά στηρίχθηκαν σε δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».
Ο κ. Κοροβέσης δεν ανήκει στο Συνασπισμό αλλά στις «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ και μια ζωή υπήρξε ανένταχτος. Το ίδιο και ο βουλευτής Ψαράς. Στη δικτατορία ο Κοροβέσης αντιστάθηκε, συνελήφθη, βασανίστηκε. Έγραψε το βιβλίο «Ανθρωποφύλακες», όπου περιγράφει με μοναδικό τρόπο τις αγριότητες του καθεστώτος. Λυπόμαστε για τις δηλώσεις του.

Απιδιάς Λάκκος, 24-8-09

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey