Η «Δημοκρατία» νίκησε!

01/07/2012 - 05:56
Η πατρίδα μας βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ευρώ. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις (όπως το Κ.Κ.Ε.) που επιχαίρουν γι’ αυτό, και με γενναιότητα λένε στους οπαδούς τους ότι η χρεωκοπία γι’ αυτούς είναι δεδομένη.
Με αφορμή τις αποδοκιμασίες στον Άδωνι Γεωργιάδη

Η πατρίδα μας βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Ευρώ. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις (όπως το Κ.Κ.Ε.) που επιχαίρουν γι’ αυτό, και με γενναιότητα λένε στους οπαδούς τους ότι η χρεωκοπία γι’ αυτούς είναι δεδομένη και όσο πιο γρήγορα το πάρουμε απόφαση και βγούμε από το Ευρώ κι από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο το καλύτερο για τα λαϊκά συμφέροντα. Άποψη με την οποία μπορεί να διαφωνεί κανείς (προσωπικά πιστεύω ότι σε τυχόν έξοδο από την Ευρωζώνη, θα σηκώσουμε κεφάλι μετά από 50 χρόνια και αν), πλην όμως είναι ξεκάθαρη και σεβαστή.
Υπάρχουν κι άλλοι που επενδύουν σε έξοδο από το Ευρώ ξεκινώντας από τελείως διαφορετική οπτική, υπηρετώντας δικά τους ανομολόγητα συμφέροντα. Είναι όσοι, αφού άρμεξαν με κάθε τρόπο την Ελλάδα τού Ευρώ, αφού δανείστηκαν και έφαγαν τον αγλέορα, θέλουν να χρεωκοπήσουμε… όλοι μαζί για να κουκουλωθεί η δική τους χρεωκοπία και να ξαναγυρίσουν άσπιλοι, αμόλυντοι και βέβαια ξανά τιμητές των πάντων στο νέο προσκήνιο. Είναι αυτοί που σε παλιότερο άρθρο μας είχαμε αποκαλέσει «επενδυτές της χρεωκοπίας», οπότε ας μην τα επαναλαμβάνουμε.
Είναι όμως και κάποιοι, κυρίως από το χώρο της λοιπής - πλην Κ.Κ.Ε. - Αριστεράς, που ναι μεν δε διανοούνται να προτείνουν έξοδο από την Ευρωζώνη, πλην όμως με την όλη συμπεριφορά τους την υπηρετούν, γνέφοντας κουτοπόνηρα στους οπαδούς τους με το επιχείρημα «μη φοβάστε, δεν υπάρχει νομική βάση για να μας διώξουν». Επειδή όμως τώρα τελευταίως και οι ίδιοι προφανώς έχουν αντιληφθεί ότι… όλα πάνω μας είναι, και ναι μεν δεν υπάρχει νομική βάση, αλλά υπάρχει τρόπος πρακτικού εξαναγκασμού μας σε «οικειοθελή» αποχώρηση, επενδύουν στην ασφαλή μέθοδο που συνοψίζεται στο δόγμα «εμείς θα σπεκουλάρουμε αυξάνοντας τη δημοσκοπική μας επιρροή, αφού κάποιοι άλλοι έτσι κι αλλιώς θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».
Για κάποιους από αυτούς, καμμιά έκπληξη. Οι άνθρωποι με την όλη συμπεριφορά τους έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έφυγαν από το Κ.Κ.Ε. επειδή είχαν… προσωπικά, και οραματίζονται τη μετατροπή του πολιτικού χώρου που υπηρετούν σε ένα νέο Κ.Κ.Ε., όπου απλά αυτοί θα κάνουν κουμάντο. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωποι του ανανεωτικού χώρου ή/και φανατικοί οπαδοί του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Αυτοί τι;
Αφού άφησαν τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων να μονοπωλήσουν τον Ευρωπαϊσμό και την υπευθυνότητα, αφού άφησαν προνομιακό τοπίο στο ΛΑΟΣ να πουλήσει «κοινή λογική» θάβοντας (για μερικούς από τους εκπροσώπους του, κυριολεκτικά) τα τσεκούρια της μισαλλοδοξίας, τώρα, συνεπείς στην τακτική της σπέκουλας, σπεύδουν να αποδοκιμάσουν τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μιας κυβέρνησης που κατά τα λοιπά συνολικά καταγγέλλουν και δεν τη θεωρούν «σωτηρίας», αλλά «των τραπεζιτών και των μεγάλων συμφερόντων».
Φυσικό επακόλουθο, οι συγκεντρώσεις αποδοκιμασίας κατά του (όποιου) Άδωνι, συνοδευόμενες από νεράντζια και αυγά. Βέβαια, οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής Αριστεράς απλώς αποδοκίμαζαν φραστικά, νεράντζια δεν πετούσαν οι ίδιοι. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους οπαδούς τους να ανεβάζουν επιδοκιμαστικά, αν όχι θριαμβικά τα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο.
Αφού δεν το καταλαβαίνουν ως θέμα δημοκρατικής αρχής, θα τους το θέσουμε ως θέμα ωφελιμιστικής τακτικής, μήπως σ’ αυτήν τη γλώσσα το καταλάβουν. Όταν ενδεχομένως οι οπαδοί του κάθε Άδωνι θα αποδοκιμάζουν π.χ. τον κ. Τσίπρα (όπως πριν λίγους μήνες έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, όταν πέταξαν γιαούρτια στον Αλέκο Αλαβάνο), τα νεράντζια θα τα πετάνε οι χρυσαυγίτες! Και τότε κάποιοι θα θυμηθούν την πάλη των ιδεών και τη δημοκρατία που απαιτεί το σεβασμό όλων των απόψεων.
Κι ένα τελευταίο, αλλά όχι παραμικρό, τουλάχιστον για το γράφοντα. Σε όλες αυτού του τύπου τις «εκδηλώσεις» μπόλικα νεράντζια και αυγά κατακέφαλα τρώνε κάποιοι φουκαράδες αστυνομικοί, που απλά καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους, και μάλιστα κι αυτοί με… κουτσουρεμένο πια μισθό! Κάποιοι βέβαια θα σπεύσουν να πουν «μα με τους “μπάτσους” θα ασχολούμαστε τώρα;». Και πάλι στην ωφελιμιστική τους λογική θα τους πούμε, όταν η κοινωνία μας με ευθύνες από πολλές πλευρές θα κοντεύει να γίνει ζούγκλα, ας μην ψάξουν μάταια αυτούς του «μπάτσους» για να τους προστατέψουν. Μπορεί κι αυτοί να έχουν κρυφτεί!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey