Μια οφειλόμενη απάντηση

01/07/2012 - 05:56
Δε θα αναφερθώ σε όσα προηγήθηκαν της συναυλίας, ούτε στα επόμενα και μεθεπόμενα, παρά μόνο στο τι συνέβη εκείνη την ημέρα και ανέτρεψε το σχεδιασμό που είχαμε κάνει για τα support συγκροτήματα που θα προηγούνταν της εμφάνισης των «Scorpions» στο Κάστρο της Μυτιλήνης.
Με την ηρεμία πλέον της χρονικής απόστασης από το γεγονός και επειδή κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους και να αποκτούν τις διαστάσεις που τους αναλογούν, ας ειπωθούν τα παρακάτω:
Δε θα αναφερθώ σε όσα προηγήθηκαν της συναυλίας, ούτε στα επόμενα και μεθεπόμενα, παρά μόνο στο τι συνέβη εκείνη την ημέρα και ανέτρεψε το σχεδιασμό που είχαμε κάνει για τα support συγκροτήματα που θα προηγούνταν της εμφάνισης των «Scorpions» στο Κάστρο της Μυτιλήνης.
Η απόφαση ήταν να εμφανιστούν και τα πέντε συγκροτήματα, κάτι για το οποίο είχαν ενημερωθεί οι «Scorpions». Συμμετείχα μάλιστα και προσωπικά στην κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης, παρουσία εκπροσώπων των support, για να μην υπάρχουν οι όποιες παρεξηγήσεις. Αλλά στο τέλος, με απόφαση των «Scorpions» και μόνο, εμφανίστηκαν τα τρία.
Όντως παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα, όχι ανυπέρβλητο. Εξ αιτίας μια απρεπούς παρέμβασης κάποιων, το πρόβλημα μετατράπηκε σε μείζονα αιτία αντιπαράθεσης, και προσπάθησαν τότε να αποδείξουν τον αναντικατάστατο ρόλο τους.
Ο κύριος Klaus, o οποίος θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι ο manager του συγκροτήματος, αλλά αυτός που μας έφερε σε επαφή με αυτό, το απόγευμα του Σαββάτου και αφού μίλησε με το Marcus Pohl, το Γερμανό υπεύθυνο ήχου, μας ανακοίνωσε πως εάν δεν έρθει καινούργια κονσόλα, οι «Scorpions» δεν παίζουνε, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, απαιτούσε να βρεθούν επτά Mercedes Smart ή αυτοκίνητα του golf, γιατί οι «Scorpions» δεν μπορούσαν να περπατήσουν τα 40 μέτρα που χώριζαν το σημείο που θα σταματούσαν οι λιμουζίνες από το σημείο που θα τους παραλάμβανε το μικρό van για να τους ανεβάσει στα καμαρίνια τους.
Ήταν προφανές λοιπόν ότι έπρεπε τα πράγματα να μπουν στη θέση τους για ακόμα μια φορά και να αντιμετωπιστούν κατά πώς αρμόζει στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου, η οποία σε καμμιά περίπτωση δε θα επέτρεπε να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε.
Ανεβαίνοντας την ίδια στιγμή στο κάστρο και αφού μίλησα η ίδια προσωπικά με το Marcus Pohl, τον υπεύθυνο ήχου του συγκροτήματος, και τηλεφωνικά με το Michael Arce, καλλιτεχνικό manager, μου ανακοινώνουν ότι η συναυλία θα γίνει αλλά δε θα παίξει κανείς πριν, προκειμένου να έχουν το σωστό ήχο με τις υπάρχουσες κονσόλες.
Μετά από διαπραγματεύσεις μαζί τους, αποφάσισαν αυτοί να επιτρέψουν να εμφανιστούν τα τρία συγκροτήματα που είχαν αρχικά επιλεγεί και με την προϋπόθεση ότι ο χρόνος θα το επέτρεπε. Δεν υπήρξε καμμιά παρέμβαση ή οποιαδήποτε συζήτηση με εμάς για το θέμα αυτό. Ως νομαρχία αυτό που πρώτιστα μας ενδιέφερε ήταν να γίνει η συναυλία.
Φυσικά γεννάται το ερώτημα όσον αφορά το ποιος παρέπεμψε τους αγαπημένους μας συμπατριώτες στον κύριο Klaus και με ποια αρμοδιότητα θα απαντούσε στα ερωτήματά τους.
Απλώς να δηλώσω ότι ούτε να μειώσουμε θέλαμε κανέναν, ούτε να απαξιώσουμε τη δουλειά κανενός. Το αντίθετο μάλιστα. Τελείως διαφορετική ήταν και είναι η πρόθεση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου και αν υπήρξαν οι όποιες παρεξηγήσεις ή ασυνεννοησίες, νομίζω ότι θα λυθούν με καλή διάθεση και διάλογο.

* Η Μαρία Τσουβελεκάκη είναι αντινομάρχης Λέσβου.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey