Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Πρόσφατα πληροφορήθηκα - προφανώς γιατί έχω χρόνια να επισκεφτώ το Βοστάνειο - ότι το Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο στερείται, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, υπερήχου. Επίσης δεν έχει αιματολόγο, αγγειολόγο και νευροχειρουργό.
«Σκόρπια φύλλα της ψυχής μου»
Είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου της Ρηνούλας Σιδερή - Κουτσκουδή, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Δούκα». Από την πρώτη ματιά που έριξα, διαπίστωσα ότι η συγγραφέας συγκέντρωσε σε διηγήματα, που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό Τύπο, και τα παρουσίασε σ’ έναν καλαίσθητο τόμο. Όμως, το βιβλίο της Ρηνούλας θα παρουσιαστεί με λεπτομέρειες στην ανάλογη σελίδα του «Εμπρός». Αγαπητέ, Παναγιώτη Σκορδά, σου χρωστώ ακόμα μία βιβλιοπαρουσίαση.

Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πρόσφατα πληροφορήθηκα - προφανώς γιατί έχω χρόνια να επισκεφτώ το Βοστάνειο - ότι το Νομαρχιακό μας Νοσοκομείο στερείται, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, υπερήχου. Επίσης δεν έχει αιματολόγο, αγγειολόγο και νευροχειρουργό. Ένα νησί ακριτικό, με 90.000 μόνιμους κατοίκους, που το καλοκαίρι ξεπερνάει τις 110.000, να στερείται βασικές ειδικότητες ιατρών και τελείως απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία! Δεν το βρίσκω καθόλου «κομψό» το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που χρόνια τρώει ψωμί απ’ αυτό το Νοσοκομείο, να εκφράζεται απαξιωτικά με φράσεις «Διαμαρτύρεσαι γιατί δεν έχουμε υπέρηχο; Εδώ γάζες και βαμβάκι μάς λείπουν» κ.λπ.. Δε στερείται το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τις «αμαρτίες» του που μας έκαναν γνωστούς στο πανελλήνιο, ούτε τα «φακελάκια» από ορισμένους «Ιπποκράτες», ούτε τέλος τις σπατάλες σε υλικά, τρόφιμα κ.λπ.. Με αποδείξεις και ονόματα αν θέλετε! Είμαι της άποψης ότι πρέπει να μπει κάποια τάξη σε όλα αυτά, από την πολιτική ηγεσία πρώτα, που χρησιμοποίησαν και τα νοσοκομεία προκειμένου να βολέψουν ημετέρους. Ωστόσο, ο κ. Διοικητής, ο διορισμένος απ’ την κ. Υπουργό Υγείας, πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να φροντίσει να συμπληρωθεί το ιατρικό προσωπικό, τα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία και να περισταλούν οι σπατάλες. Θα επανέλθω.

Ξέρετε ότι
- «Οι Έλληνες δε νικήθηκαν από τους Τούρκους στη Μικρά Ασία, νικήθηκαν από προδοσία.» (εφημερίδα «Toronto Daily Star», Έρν. Χέμινγκουέι
- Στις 28-9-1922 οι Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία υπέγραψαν στα Μουδανιά με την Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ τη Συνθήκη Ανακωχής, που συνοδευόταν από το «δώρο» της Ανατολικής Θράκης.
- Η πρώτη χώρα που θέσπισε την ψήφο στις γυναίκες είναι η Νέα Ζηλανδία (1893), ακολουθεί η Αυστραλία (1902), Η Φινλανδία (1906), η Νορβηγία (1913), ΗΠΑ (1920), Βρετανία (1928), Γαλλία (1945), Ελλάδα (1952), Ελβετία (1971), Κουβέιτ (2006). Και όμως, η Τουρκία του Κεμάλ έδωσε ψήφο στη γυναίκα το 1932.

Είπαν και έμειναν
- «Οι μουσαφίρηδες όπως και τα ψάρια, αρχίζουν να μυρίζουν μετά τις τρεις ημέρες.» Βεν. Φραγκλίνος
- «Η πολιτική έχει σφάξει χιλιάδες ανθρώπους, αλλά η θρησκεία δεκάδες χιλιάδες.» Sean O’Casey
- «Η συντριπτική πλειονότητα των διαπρεπών διανοητών ανά τον κόσμο δεν πιστεύει στη χριστιανική θρησκεία, αλλά αποφεύγουν να το αποκαλύψουν δημοσίως επειδή φοβούνται μήπως χάσουν το εισόδημά τους». Bertrand Russell

Αντιός Ισπανία
Υπάρχει ένα παλιό ισπανικό δίστιχο, που λέει πως Quien no ha visto Granada, no ha visto nada (Όποιος δεν είδε τη Γρανάδα, δεν είδε τίποτα). Ίσως το ισπανικό δίστιχο να τοποθετεί το μεγαλείο της Γρανάδας στην Αλάμπρα, τα μαγικά ανάκτορα των Αράβων βασιλέων. Θα αποχαιρετήσω την Ισπανία με τούτο: Ρώτησαν μια φορά έναν Άραβα ποιητή της Ισπανίας να πει πού νόμιζε ότι βρισκόταν ο Παράδεισος. Και ο Άραβας ποιητής απάντησε: «Είναι το σημείο του ουρανού που απλώνεται πάνω από την Αλάμπρα!» Αντιός Ισπανία.

O Νάσος Γιακαλής υποψήφιος
Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι υποψήφιος γραμματέας της Περιφέρειας στο Βόρειο Αιγαίο θα είναι ο κ. Αθανάσιος Γιακαλής. Τον κ. Γιακαλή τον τίμησε το κόμμα του με πλείστα όσα αξιώματα. Διοικητή στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, διορισμένο γραμματέα Περιφέρειας, δύο τετραετίες δήμαρχο Μυτιλήνης και τώρα ξανά υποψήφιο. Παράλληλα, διορισμένος γιατρός στη ΔΕΗ. Περίμενα ότι θα έβλεπα ένα φρέσκο πρόσωπο υποψήφιο για το Βόρειο Αιγαίο. Τέλμα!

Ο κ. Αλαβάνος υποψήφιος
Αφού επί 22 έτη εκπροσώπησε το ΣΥΝ στο ευρωκοινοβούλιο, θέλησε να δημιουργήσει μια καινούργια ΕΔΑ συνενώνοντας τον αριστερό κόσμο. Λησμόνησε μόνον ότι ενίοτε η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται και ούτε θα επέτρεπε το Κ.Κ.Ε. να παίξουν κυρίαρχο ρόλο οι αποστάτες του! Αφού επέβαλε τον Τσίπρα και δυσαρέστησε άξια και δοκιμασμένα μέλη του κόμματος, τον υπονόμευσε αργότερα τασσόμενος με τους αριστεριστές του Ρουάλντι και του Νταβανέλου. Πρόσφατα, και κόντρα στην απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΝ, που προτιμά για την Αθήνα τον καθηγητή κ. Μητρόπουλο, καταθέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Προβλέπω νέα διάσπαση ή μάλλον διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστώ.

Απιδιάς Λάκκος 7-9-2010

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey