Γλέντι με την Παν-λεσβιακή Ένωση

01/07/2012 - 05:56
Μια βραδιά με τραγούδια και χορούς από τη Λέσβο, αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στην πλατεία Ελευθερία της Νέας Ιωνίας.
Μια βραδιά με τραγούδια και χορούς από τη Λέσβο, αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στην πλατεία Ελευθερία της Νέας Ιωνίας. Στο παραδοσιακό γλέντι που έστησε η Παν-λεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, με συμμετοχή και χορευτικών συγκροτημάτων διαφόρων περιοχών της χώρας, οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Την παράσταση άνοιξε το χορευτικό τμήμα του Κέντρου Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής «Εμμέλεια» από τη Θράκη, ενώ στη συνέχεια αρβανίτικα τραγούδησε και χόρεψε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδενδρίου Αττικής. Ακολούθησαν οι εμφανίσεις του χορευτικού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγίων Αναργύρων και Καματερού και του χορευτικού εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Ιωνίας.
Τελευταίο εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα της Παν-λεσβιακής Ένωσης Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου Αττικής, που, σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισσίων Λέσβου, παρουσίασε νησιώτικους χορούς και τραγούδια από την Πάρο και τη Νάξο.
Την εκδήλωση συνόδεψε η ορχήστρα του βιολιστή Γιώργου Μαρινάκη, με τη συμμετοχή της Σταυρούλας Δαλιάνη στο τραγούδι, του Νίκου Μέρμηγκα στο λαούτο, του Πέτρου Κούρτη στα κρουστά, του Γιώργου Κωτσίνη στο κλαρίνο και της Μυρτούς Αγιάτσικα στο σαντούρι.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο αντιδήμαρχος Φώτης Τσομπάνογλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σπράος, η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μαριάννα Ζούρου, η εκπρόσωπος της ΟΛΣΑ Μαρία Παπουτσή, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας, κ. Γιωργαλής, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Ανεμωτισσίων Λέσβου, Ειρήνη Κουτρούπη, η πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Νέας Ιωνίας κ.ά..
Η Παν-λεσβιακή Ένωση ευχαριστεί τους συντελεστές της βραδιάς και το Δήμο Νέας Ιωνίας και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της να πλαισιώσουν το χορευτικό τμήμα, με δάσκαλο το Γρηγόρη Γρηγορίου. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο, με τμήματα παιδικά και ενηλίκων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey