Απευθύνουν κάλεσμα στη λεσβιακή κοινωνία για στήριξη

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Βοστάνειο για τις «κορονοαναστολές» [Vid]

01/09/2021 - 11:19 Ενημερώθηκε 03/09/2021 - 10:16

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εξαιτίας του μέτρου της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της εφαρμογής του μέτρου της αναστολής στους υπαλλήλους που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν.

Οι υγειονομικοί ξεκίνησαν με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου και με κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργου Καμπούρη, ενώ παράλληλα απευθύνουν έκκληση στο λεσβιακό λαό για την στήριξή τους καθώς όπως υποστηρίζουν το μέτρο των αναστολών θα εφαρμοστεί στην συνέχεια και σε άλλους κλάδους.

Αναμένεται οι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή να κινηθούν νομικά εναντίον της απόφασης αυτής.  

Σήμερα,1η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς στις δημόσιες δομές.

Διαφορετικά, ο φορέας επιβάλλει το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης, από σήμερα ενεργοποιείται και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey