Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου

Η ιστορία και το ταξίδι στην πιο μεθυστική γεύση [Vid]

19/06/2021 - 10:00 Ενημερώθηκε 25/06/2021 - 11:22

Κλείσαμε τα μάτια και αφήσαμε ένα μεθυστικό άρωμα να μας συνεπάρει, μετά από λίγο τα βήματά μας μας είχαν οδηγήσει στο μεθυστικό «Κόσμο του ούζου», ενός ούζου που μετρά περισσότερα από 120 χρόνια ζωής με τις γεύσεις του να ταξιδεύουν σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για το ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Σε μια πλήρως εκσυγχρονισμένη μονάδα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνες του εξωτερικού, η οποία αποτελεί κόσμημα για το νησί μάθαμε την ιστορία του Ισίδωρου Αρβανίτη, ενός ανθρώπου που βάλθηκε να φέρει στο κανονάκι του την πιο ωραία γεύση. Πήγαμε πίσω στο 1894, τότε που ο πεισματάρης Πλωμαρίτης αποστάζοντας αρωματικούς σπόρους και βότανα της Λέσβου, μαζί με αρωματικά που αναζήτησε στην άλλη άκρη της γης, δημιούργησε το μοναδικό και περίφημο Ούζο Πλωμαρίου, που διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του. Αυτή η γεύση σήμερα ταξιδεύει σε Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Καναδά, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Κίνα, Ιαπωνία, Χιλή, Σιγκαπούρη.

Να πάρει το ούζο τη θέση που του αξίζει

Έναν αιώνα μετά, τίποτα δεν αλλάζει, γιατί η ποιότητα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη ήταν και είναι απόλυτη και μοναδική.  Η εταιρία, που είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη, συνεχίζει να παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Όραμα της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης είναι να αναδειχθεί το ούζο ως το ελληνικό ποτό που μπορεί και δικαιούται να πάρει μια θέση στη διεθνή αγορά ποτών με ονομασία προέλευσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ποτοποιία Πλωμαρίου προχώρησε και σε ένα ακόμα σημαντικό βήμα, παρουσιάζοντας στην ελληνική αγορά το πρώτο premium ούζο, το Ούζο Άδολο, την «καρδιά» του Ούζου Πλωμαρίου, με το οποίο εγκαινίασε τη νέα ξεχωριστή κατηγορία εκλεκτού ούζου. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν από 100% τριπλή απόσταξη, περιορισμένης παραγωγικής δυναμικότητας, που απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό ανθρώπων που αγαπούν την αυθεντική απόλαυση και αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα. Για την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου η δημιουργία μιας premium κατηγορίας ούζου αποτελεί τη φυσική συνέχεια της υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει το Ούζο Πλωμαρίου, ενώ ταυτόχρονα ήρθε για να καλύψει μία ανάγκη της αγοράς για ένα ξεχωριστό, ανώτερης ποιότητας προϊόν.

Το αποστακτήριο

Η μονάδα αυτή καταφέρνει και συνδυάζει το σύγχρονο με το παραδοσιακό με έναν τρόπο μοναδικό. Το αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, βρίσκεται σε έναν υπέροχο ελαιώνα στην περιοχή του Πλωμαρίου, τον τόπο που δημιουργήθηκε το Ούζο Πλωμαρίου, το 1894, από τον Ισίδωρο Αρβανίτη και συνεχίζει να παράγεται εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Η απόσταξη εξακολουθεί να γίνεται σε άμβυκες, που συνιστούν το μόνο τρόπο παραδοσιακής παραγωγής. Το αποστακτήριο, αποτελείται από 18 μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

Οι διακρίσεις

«Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι από 100% απόσταξη» δηλώνει στο «Ε» η ειδικός της απόσταξης Μαρούσσα Τσαχάκη προσθέτοντας: «Η ποιότητα αποτελεί το κυρίαρχο μέλημα της Ποτοποιίας. Αυτό αποδεικνύεται από τις διακρίσεις και τη πορεία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη στη διεθνή αγορά. Διαχρονικά, από το 1930 μέχρι σήμερα, η Ποτοποιία έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις σε διαγωνισμούς αποσταγμάτων, διεθνείς και τοπικές εκθέσεις».

Συγκεκριμένα, το 2015 ο διεθνής οργανισμός αποσταγμάτων World Spirits Award, με έδρα την Αυστρία, απένειμε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το διπλά χρυσό μετάλλιο, που αποτελεί τη μέγιστη διάκριση, χαρακτηρίζοντας το απόσταγμα ως « world class, extraordinary product». Παράλληλα, το 2018 ήταν μια χρονιά μεγάλων βραβεύσεων, καθώς το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου απέσπασε βραβεία υψηλού κύρους, που επιβεβαιώνουν την αγάπη του κόσμου αλλά και την υψηλή του ποιότητα: Gold Medal, World Spirits Award, Gold Medal, Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, Βραβείο Ανώτερης Ποιότητας, Superior Taste Award, Bronze Medal, International Wine & Spirit Competition, Silver Medal, Wine & Spirit Taste Olymp Awards, Platinum βραβείο, για τα 120 και πλέον χρόνια ιστορίας, Αιωνόβια brands.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου συνεχίζει να διακρίνεται, έτσι και το 2020 βραβεύτηκε για άλλη μια φορά με το bronze μετάλλιο από το International Wine & Spirit Competition, ενώ διακρίθηκε με το silver βραβείο στα Manufacturing Excellence Awards, για την απαράμιλλη ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγής του καθώς και για την έντονη εξωστρέφειά του.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η εταιρεία απασχολεί ντόπιους και παρά την πανδημία που επηρέασε τις περισσότερες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενου το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου φρόντισε, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, να συνεχίσει κανονικά την δραστηριότητά της.

Ανοίγει ξανά τις πόρτες του το Μουσείο

Το Μουσείο «Κόσμος του ούζου», ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό θέλοντας να μυήσει τους επισκέπτες στα μυστικά του εθνικού μας ποτού και τη διαδικασία παραγωγής του. Για να δουν πως το νερό από το Σεδούντα ποταμό, ο γλυκάνισος Λισβορίου και τα άλλα αρώματα της Λέσβου κλείστηκαν σε ένα γυάλινο μπουκάλι που ταξιδεύει ως τα πέρατα της γης, κάνοντας το Πλωμάρι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, βραβεύτηκε από το Tripadvisor με Πιστοποιητικό Διάκρισης -ακόμη μια φορά το 2020- για τις σταθερά εξαιρετικές κριτικές που λαμβάνει από τους επισκέπτες στον συγκεκριμένο ιστότοτοπο.

Στο Μουσείο αυτό θα σας περιμένει ο Ισίδωρος Αρβανίτης, που μέσα από ένα ψηφιακό υλικό θα σας μεταφέρει χρόνια πίσω μιλώντας σας για το όνειρό του και πως κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα. Εκεί θα είναι και η Μυρσίνη Μουτζούρη, που μαζί με το εξαιρετικό προσωπικό της μονάδας θα σας φιλοξενήσουν με τόση ζεστασιά προσφέροντάς σας νερό με άρωμα ούζου και ντόπιο λουκουμάκι με άρωμα πορτοκαλιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey