Ιππική δεξιοτεχνία & παιχνίδια στο «Ippos Horse Riding & Excursions»

Αγώνες dressage στον Μόλυβο [Vid & pics]

24/11/2021 - 13:13 Ενημερώθηκε 25/11/2021 - 12:42

Αν ήταν μέρα θα ήταν Κυριακή, αν ήταν καιρός θα ήταν ηλιόλουστος, αν είχε πρόσωπο θα ήταν χαμογελαστό, αν ήταν ηλικία θα ήταν παιδική, αν ήταν αντικείμενο θα ήταν πέταλο, αν ήταν χώρος θα ήταν στίβος, αν ήταν ζώο θα ήταν άλογο. Αυτά είναι τα κομμάτια που συνέθεσαν το πάζλ των Αγώνων Ιππικής Δεξιοτεχνίας που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στον Ιππικό  Όμιλο «Ippos Horse Riding & Excursions», κοντά στον Βαφειό.

Ρίτα Μιχαλάκη, εκπαιδεύτρια αθλητικής ιππασίας

Όμως δεν έγιναν μόνο αγώνες, η υπεύθυνη του ομίλου & εκπαιδεύτρια αθλητικής ιππασίας Ρίτα Μιχαλάκη φρόντισε μικροί και μεγάλοι να έρθουν πιο κοντά με τα άλογα του ομίλου, την Αθηνά, την Ramona, την Βonnita, την Dona και τον Errico μέσα από παιχνίδια. Ασκήσεις ισορροπίας, ο γύρος του κόσμου πάνω στην σέλα και επίτευξη στόχου με πέταλα ήταν μερικά από αυτά.

 

Από τον Ξενοφώντα μέχρι σήμερα

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία ο ιππέας ή η αμαζόνα με διακριτικές κινήσεις κατευθύνουν το άλογο στο να εκτελέσει ένα σύνολο ασκήσεων ακριβείας και αρμονίας στο βάδην, τροχάδην και καλπασμό μέσα σε συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο. Η βαθμολόγηση γίνεται από κριτές που αξιολογούν το επίπεδο και την αρτιότητα εκτέλεσης ασκήσεων. Νικητής είναι ο αθλητής που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό.

Η Ιππική Δεξιοτεχνία αναφέρεται στην Ιππική του Ξενοφώντος, σύγγραμμα θεμελιώδες ως προς την τεχνική του αθλήματος. Οι ασκήσεις του αθλήματος αυτού ξεκίνησαν ως ασκήσεις για τελετές παρελάσεων και πολέμου. Κατόπιν, συναντώνται κατά τους βυζαντινούς χρόνους, όπου και εμφανίζονται και τα πρώτα είδη Αγώνων. Οι ασκήσεις αυτές συναντώνται επίσης κατά τις Σταυροφορίες στους Δυτικούς Ιππότες κι από εκεί κι έπειτα διατηρούνται στην παράδοση της Ιππικής Τέχνης δια των Σχολών της Βιέννης και του Saumur. Tο 19ο αιώνα πλέον, συναντάται ως άθλημα σε Αγώνες στην Αυστρία. Το 1902 αποτελεί άθλημα Διεθνών Αγώνων και συμπεριλαμβάνεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα στην Ολυμπιάδα του 1912, στη Στοκχόλμη.

Οι νικητές

Στους αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας στην κατηγορία Παίδων το κύπελλο κατέκτησε η Χαρά Ευαγγέλου, το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η Μαρία Ζκέρη και το χάλκινο η Άννα Κατσαρού, ενώ τέταρτη ήρθε η Γιώτα Ιωσηφέλλη.

Οι διαγωνιζόμενες στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ
Η κυπελούχος στην κατηγορία Παίδων Χαρά Ευαγγέλου
Η αθλήτρια Μαρία Ζκέρη
Η αθλήτρια Άννα Κατσαρού
Η αθλήτρια Γιώτα Ιωσηφέλλη

Στην κατηγορία ενηλίκων συμμετείχαν οι Ευδοκία Καραγιάννη, Ανδρονίκη Κουτσαβλή, Alexander Makki, Κυριάκος Ψωμαδάκης και Χριστίνα Ψωμαδάκη. Στους αγώνες ενηλίκων το κύπελλο κέρδισε η Ανδρονίκη Κουτσαβλή, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κυριάκος Ψωμαδάκης, το χάλκινο η Ευδοκία Καραγιάννη.

Οι φωτογραφίες είναι της Genever Mcbain.

Οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Η βράβευση του αθλητή Alexander Makki
Η αθλήτρια Βίκυ Καραγιάννη
Η βράβευση της αθλήτριας Ανδρονίκης Κουτσαβλή
Ο αθλητής Κυριάκος Ψωμαδάκης
Η αθλήτρια Χριστίνα Ψωμαδάκη

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey