Όταν κάποιοι για λόγους «μαγκιάς» ή και απλής ανοησίας αρνούνται να συμμορφωθούν με τις εντολές της Πολιτείας οι υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί που τους ανέχονται διαπράττουν …

ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;

29/08/2020 - 22:00 Ενημερώθηκε 30/08/2020 - 10:08

Στην χθεσινή ενημέρωση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοινώθηκε δια στόματος του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά μια σειρά από μέτρα που αφορούσαν στη Λέσβο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που αποδεικνύεται και από τον δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τον πληθυσμό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί τις τελευταίες ημέρες.

Η απόφαση αυτή του Υπουργού δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μάλιστα ήδη από χθες το πρωί, τόσο η ειδική επιτροπή που έχει συστήσει από ειδικούς ο Δήμος Μυτιλήνης όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος ιατρικός σύλλογος Λέσβου είχαν ζητήσει από την Πολιτεία τη λήψη έκτακτων μέτρων για τη Λέσβο πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη.

Και τα μέτρα ανακοινώθηκαν. Με ισχύ από τις 6 το πρωί ταυ Σαββάτου. Και μεταξύ των μέτρων το πιο μαζικό και «ορατό δια γυμνού οφθαλμού» ως προς την πιστή τήρησή του, το μέτρο της επιβολής προστατευτικής μάσκας σε όλους τους πολίτες είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Ε και λοιπόν! Μια απλή βόλτα στην αγορά της Μυτιλήνης σήμερα το μεσημέρι ήταν αρκετή για να αποδείξει το πόσο κάποιοι από τους συμπολίτες μας πήραν στα σοβαρά την ανακοίνωση του Υπουργείου, έλαβαν υπ’ όψη και το σχετικό μήνυμα στο κινητό τους από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112», συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος που τείνει να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας με επόμενη πιθανή επιλογή ένα γενικό lockdown για το νησί μας που θα είναι ασφαλώς καταστροφικό για όλους, σεβάστηκαν τελικά το διπλανό τους που έδειχνε να καταλαβαίνει ότι τα πράγματα είναι όντως  άσχημα και κανείς δεν είναι άτρωτος.

Δεν λέμε ότι δεν υπήρχε σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που σεβάστηκαν τα μέτρα. Ηταν όμως πολλοί, όχι λίγες εξαιρέσεις, πολλοί, που έδειχναν από αδιαφορία μέχρι και περιφρόνηση στις κατευθύνσεις των υπευθύνων. Αλλοι κυκλοφορώντας επιδεικτικά χωρίς μάσκα, άλλοι φορώντας την σαν το …μαντήλι του Τζων Γουέιν στα παλιά γουέστερν κάπου στο λαιμό, και άλλοι σαν σκουλαρίκι μην τυχόν και χρειαστεί να μπουν κάπου και τους κάνουν παρατήρεηση για να την αναβάσουν πρόχειρα το πολύ μέχρι το στόμα.

Κάποιοι μάλιστα ήταν και προκλητικοί, κοιτώντας όσους φορούσαν μάσκα μ’ ένα ύφος «σιγά ρε φοβητσιάρη» ή πιθανόν «άντε ρε …πρόβατο που πειθαρχείς στις εντολές» προφανώς γιατί ένιωθαν ότι …έτσι τους αρέσει!

Θα περίμενε κανείς, πρώτη μέρα εφαρμογής τέτοιων αυστηρών μέτρων, σε όλα τα πολυσύχναστα  σημεία  κλιμάκια της αστυνομίας, του λιμενικού να συμμορφώνουν τους απείθαρχους, να κόβουν πρόστιμα, να κάνουν έστω συστάσεις. Αμ δε! Δεν ξέρουμε αν έγινε κάτι τέτοιο σε κάποιο βαθμό για την λεγόμενη «τιμή των όπλων» εμείς πάντως σε μια περιπλάνηση πάνω από μιάμιση ώρα, τέτοιο σκηνικό δεν είδαμε. Και για του λόγου το αληθές, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα ήταν ορατό τέτοιο κλίμα ασυδοσίας από πολλούς γιατί «ο φόβος θα φυλούσε τα έρημα».

Και επειδή βέβαια δεν περιμένουμε από τον απλό αστυνομικό να πάρει πρωτοβουλία να επιβληθεί στους απείθαρχους και κυρίως στους προκλητικούς, κύριοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου ή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, δώσατε εντολή στα στελέχη σας να εφαρμόσουν αυστηρά το νόμο σε ένα τόσο κρίσιμο μάλιστα για τη Δημόσια υγεία ζήτημα; Αν δώσατε εντολή ελέγξατε την εφαρμογή της; Γιατί στοιχειωδώς να γινόταν έλεγχος θα περιμέναμε να μας ανακοινώσετε σωρεία διαπιστωμένων παραβάσεων. Καλόπιστα θέλουμε να πιστέψουμε ότι δώσατε εντολές αλλά εμίς δεν "πέσαμε" πάνω σε κάποιους ελέγχους. Γιατί αν  δεν δώσατε μήπως ξέρετε πως χαρακτηρίζεται μια τέτοια πρακτική;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey