Να λάμψει η αλήθεια, επιτέλους...

14/09/2017 - 10:43

Ο φετινός Αύγουστος τελικά, παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, έβγαλε ειδήσεις και μάλιστα συγκλονιστικές, που έκαναν αίσθηση στην κοινή γνώμη και εξακολουθούν ένα μήνα σχεδόν μετά το πρώτο επεισόδιο, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, με πάνω από 50 άτομα να καλούνται να απολογηθούν στην ειδική ανακρίτρια που έχει ορίσει η οικονομική Εισαγγελία που διερευνά την υπόθεση. Μέχρι τώρα έχει προφυλακιστεί ένας κατηγορούμενος, ενώ προς το παρόν οι άλλοι που έχουν απολογηθεί, καλούνται να καταβάλουν εγγυήσεις, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, με τους περισσότερους απ’ αυτούς να τους έχει απαγορευθεί και η έξοδος από την Ελλάδα.

Οι απολογίες, ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτήν την εβδομάδα αναμένονται λόγω της βαρύτητας των «κατηγορουμένων» -της θέσης και του ρόλου που κατείχαν- στα της Συνεταιριστικής, να είναι ανάλογης βαρύτητας και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης στη φάση αυτή. Είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να νιώθει ευτυχής από την τροπή που πήραν τα πράγματα στην υπόθεση της Τράπεζας, η οποία ιδρύθηκε για να αποτελέσει ένα χρηματοδοτικό «εργαλείο» για την τοπική οικονομία, αναγκαίο για να στηρίξει επιχειρήσεις της περιοχής παίζοντας τον αναπτυξιακό της ρόλο που ήταν αναγκαίος και μοναδικός. Δυστυχώς όμως, με τα λάθη και τις παραλείψεις, πολλές από τις οποίες ήταν εγκληματικές, διοικητικών και υπηρεσιακών στελεχών της, η Συνεταιριστική οδηγήθηκε σε λουκέτο και σε εκκαθάριση, παρά την προσπάθεια επανάκαμψης με την τοποθέτηση επιτρόπου από την Τράπεζα της Ελλάδας. Τελικά η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη και το κλείσιμο της Τράπεζας, μονόδρομος.

Για την εξέλιξη αυτή δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι κάποιοι ευθύνονται. Κάποιοι που είχαν ρόλο και αποστολή τη διαφύλαξη των συμφερόντων των μετόχων της Συνεταιριστικής και του δημόσιου συμφέροντος, εγκλημάτησαν σκανδαλωδώς και τώρα καλούνται, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, από τη δικαιοσύνη να απολογηθούν και να τιμωρηθούν αν αποδειχθούν οι ποινικές ευθύνες τους. Ασφαλώς όλοι όσοι πέρασαν από την Τράπεζα, δεν έχουν και δεν μπορούσαν να έχουν τις ίδιες ευθύνες και αυτό η δικαιοσύνη ακόμη και σ’ αυτήν τη φάση της απολογίας και πριν η υπόθεση οδηγηθεί στο ακροατήριο και στη δίκη, φαίνεται να το αναγνωρίζει, αν και όλα θα ξεκαθαριστούν κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Όπως και αν έχει, η υπόθεση της Συνεταιριστικής ήταν ένα «αγκάθι» στην τοπική κοινωνία, για την οποία πολλά έχουν λεχθεί μέχρι σήμερα και ήρθε, νομίζουμε, η ώρα όλα να εξεταστούν με την πρέπουσα υπευθυνότητα και να καταλογιστούν οι όποιες ποινικές ή άλλες ευθύνες σ’ αυτούς που τις έχουν! Να λάμψει η αλήθεια, όπως λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί είναι θέμα δικαιοσύνης, η οποία οφείλει να είναι αδέκαστη!

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey