Μουδιασμένοι ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ

15/07/2023 - 12:00

Παρότι το ΠΑΣΟΚ ήρθε δεύτερο κόμμα στο Νομό Λέσβου, δεν φαίνεται να είναι έτοιμο να συγκροτήσει τις δυνάμεις του σε επίπεδο βάσης και να αρχίσει να διαμορφώνει πολιτικό σκηνικό όπως έκανε άλλοτε σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών. Τα κόμματα του κέντρου φαίνεται να μην μπορούν να ή να μην θέλουν ακόμη να διεκδικήσουν με ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα την βάση τους συσπειρώνοντάς την με ό,τι αυτό συνεπάγεται για δύο κόμματα που κάποτε κατείχαν θέση εξουσίας.  

«Η πορεία μας θα είναι αυτόνομη» δηλώνει ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ , Γιώργος Μήλιος τονίζοντας ότι ξεκάθαρη εικόνα θα έχει διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου.  

Στο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, όπως είπε σε δήλωσή του, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Σταύρος Καραβασίλης, τόνισε ότι στόχος είναι να στηριχθούν και να εκλεγούν άτομα του προοδευτικού χώρου.  

Ξεκάθαρη θέση παίρνει μόνο το ΚΚΕ που θα δώσει την μάχη του σε επίπεδο αυτοδιοίκησης με τα στελέχη του κόμματος. Ενδεχομένως η διεύρυνση και το «άνοιγμα» σε πρόσωπα από πλευράς ΚΚΕ -που ενίσχυσε τα ποσοστά του και διεύρυνε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών, την εκλογική του βάση- θα μπορούσε να αποτελέσει ελιγμό που μπορεί και να σηματοδοτήσει νίκη, σε μία περίοδο που σε επίπεδο αυτοδιοίκησης παρατηρείται διάσπαση μεταξύ των στελεχών, μελών και υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος.  

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ, Προκόπης Τζιμής, σε σχετικό ερώτημα του «Ε» περιορίστηκε να πει ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τα κεντρικά, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε δήλωση.  

Γεγονός πάντως είναι ότι σε τοπικό επίπεδο παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ήρθε πρώτη δύναμη, τα στελέχη του κόμματος και οι πολιτικά προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα, δεν φαίνεται να ακολουθούν κοινή γραμμή. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι πρωτοφανές, αφού παρατηρήθηκε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές. Γεγονός είναι ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει το χρίσμα της ΝΔ, από την άλλη ο Κώστας Μουτζούρης έχει υποψηφίους-εκτός από μέλη και στελέχη της ΝΔ. Βέβαια αυτό το φαινόμενο παρατηρήθηκε, όπως προαναφέρθηκε και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, με Μουτζούρη και την τέως Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου. Η τελευταία ενώ είχε την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη - εκ του αποτελέσματος - δεν είχε την αναμενόμενη στήριξη από την βάση. Θα ήταν παράληψη βέβαια να μην αναφέρουμε ότι η Χριστιάνα Καλογήρου πλέον περιλαμβάνεται στους συνεργάτες του πρωθυπουργού κατέχοντας θέση Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ περιλαμβάνεται και στην λίστα των μελών του εκλογικού αγώνα που εισηγήθηκαν τα ονόματα των Περιφερειαρχών που υποστηρίζει η ΝΔ.  

Τέλος η κινητικότητα των ατόμων του στενού περιβάλλοντος το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος δεν φαίνεται να ακολουθεί τις επιταγές του αρχηγού του κόμματος. Το σίγουρο είναι ότι η κάλπη του Οκτωβρίου θα δείξει ποιοι πραγματικά είναι οι εκλεκτοί των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και ποια τα πρόσωπα εκείνα που θα συνηγορήσουν στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey