Στην επικαιρότητα

04/05/2012 - 15:33

Αυτός ο τίτλος του κειμένου θα παρασύρει τους όποιους αναγνώστες σε πιθανές προβλέψεις πολιτικών εξελίξεων, που θα έλθουν το βράδυ της Κυριακής της 6ης Μαΐου. Η «κάλπη», αποδέκτης φακελωμένων ψήφων κάθε εκλογικής αναμέτρησης, δε μας έχουν πληροφορήσει μέχρι σήμερα την ετυμολογική προέλευση αυτής της λέξης.

Η κάλπη

Αυτός ο τίτλος του κειμένου θα παρασύρει τους όποιους αναγνώστες σε πιθανές προβλέψεις πολιτικών εξελίξεων, που θα έλθουν το βράδυ της Κυριακής της 6ης Μαΐου. Η «κάλπη», αποδέκτης φακελωμένων ψήφων κάθε εκλογικής αναμέτρησης, δε μας έχουν πληροφορήσει μέχρι σήμερα την ετυμολογική προέλευση αυτής της λέξης. Είναι όμως πιθανό να απασχόλησε τον πανεπιστημιακό καθηγητή και υπουργό σήμερα Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη, στην έκδοση του λεξικού του, αν και η λέξη είναι τουρκικής προέλευσης, ως «Kalp». Όμως δεν είναι αναγκαίο και απαραίτητο να προστρέξουμε στην αναζήτηση της όποιας ετυμολογίας, όταν στο νησί μας, από τον απλό αγράμματο κόσμο του, έχει ετυμολογικά εξακριβωθεί ότι όταν αναφέρεται στους «Κάλπηδες», εννοεί τους ψεύτες, τους αφερέγγυους, τους τεμπέληδες. Οι δύο λοιπόν λέξεις «Κάλπη» και «Κάλπηδες» μπορεί να συνιστούν συνήχηση, όμως σε τελική ανάλυση και προέκταση η λέξη «Κάλπη» συνδέεται άμεσα με την απόδοση των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, σε κάθε εκλογική εθνική αναμέτρηση. Αυτό που έχει διαπιστώσει μέχρι σήμερα ο απλός κόσμος των ψηφοφόρων, είναι ότι όσες φορές αποφάσισε να συμμετάσχει σε εθνικές εκλογές, η απόφασή του ήταν συνέπεια ρουσφετολογικών υποσχέσεων των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, για την επίλυση διάφορων προσωπικών προβλημάτων τους και κυρίως για την εργασιακή αποκατάσταση των ίδιων ή των παιδιών τους.

Δυστυχώς, η επίλυση των προβλημάτων που ζητήθηκε από τους ψηφοφόρους ως αντάλλαγμα της ψήφου τους, περιεχόταν εδώ και πολλά χρόνια στις δυνατότητες των δύο μεγάλων κομμάτων, που με την εκάστοτε εκλογή τους στη Κυβερνητική Εξουσία φρόντιζαν πάντοτε στην επίλυση των προβλημάτων των ομοϊδεατών τους, δημιουργώντας στις εργασιακές σχέσεις μια υπερφορτωμένη Δημόσια Διοίκηση, από την οποία σήμερα ζητιέται η απόλυση 150 χιλιάδων εργαζόμενων υπαλλήλων. Βέβαια, μέσα σ’ αυτούς περιλαμβάνονται κατά πλειοψηφία εκείνοι που ανήκουν στα δύο μεγάλα κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που περισσότερα από 40 χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία. Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χάνουν το προνόμιο των διορισμών, παρά την πρόσφατη παρουσία τού ΑΣΕΠ, και αναδεικνύονται ψεύτες και κατά τη λεσβιακή έκφραση, κάλπηδες. Όλα αυτά δε θα συνέβαιναν εάν ο κάθε εργασιακός διορισμός γινόταν αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια επιλογής.

Σήμερα με την εκλογή της 6ης Μαΐου ελπίζουμε ότι η κάλπη δε θα αποδώσει «Κάλπηδες», αλλά ανθρώπους που θα θέσουν τα εθνικά προβλήματα, εργασία, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, δικαιοσύνη και περιβάλλον, πάνω από τις μικροκομματικές τους επιδιώξεις, που ξεκινούν από ρουσφετολογικές προσωπικές υποσχέσεις.

Αυτές οι εκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία να εκτιμηθεί για τους εκλογικούς Νόμους η επιβολή της απλής αναλογικής, που σήμερα αυτοεπιβλήθηκε με την πολυδιάσπαση των πολιτικών χώρων, για να παύσει επιτέλους η πραγματοποίηση της νομοθεσίας να γίνεται από τις μειοψηφίες σε βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών, από Νόμους με παροχή bonus 40 - 50 εδρών.               

Με την αποδοχή αυτή, ίσως μειωθεί ο αριθμός των «Κάλπηδων» που εδώ και πολλές 10ετίες προέρχονταν από το κιβώτιο της «Κάλπης», για να μας ξεγελάσουν και πάλι.

Σα συμπέρασμα τελικό προκύπτει ότι η λέξη «Κάλπη» δεν είναι γενεσιουργός αιτία της δημιουργίας του επιθέτου των «Κάλπηδων», αλλά συνωνυμική και συνηχητική σχέση των δύο λέξεων. «Η Κάλπη» και «ο Κάλπης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey