Ζώνη και κράνος

26/09/2019 - 15:19

Φοράτε ζώνη και κράνος οδηγοί αυτοκινήτων και δικύκλων. Σώζουν ζωές αποδεδειγμένα.

Χρησιμοποιείτε ποδήλατο στις μετακινήσεις, όπου προσφέρεται. Είναι καλό για την υγεία και αποσυμφορείται η κυκλοφορία.

Δίνετε προτεραιότητα στους οδηγούς ταξί και φορτηγών. Είναι επαγγελματίες και παλεύουν για το μεροκάματο.

Το προσφυγικό με αριθμούς

Αυτή τη στιγμή στα νησιά Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, κυρίως βρίσκονται 24.100 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σήμερα στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 70.000. Τις πέντε πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου 2019 εισήλθαν στη χώρα μας 1.300 μετανάστες τρίτων χωρών. Την τελευταία τριετία εισήλθαν στη χώρα 90.000 μετανάστες και επαναπατρίστηκαν μόνο 1806. Το προσφυγικό είναι ένα δύσκολο ζητούμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά αλλά με σεβασμό στους ανθρώπους ενός κατώτερου Θεού.

Διώρυγα Σουέζ και Παναμά

Η διώρυγα του Σουέζ είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και ενώνει τον Ινδικό Ωκεανό με τη Μεσόγειο Θάλασσα. Άρχισε να κατασκευάζεται από το Γάλλο μηχανικό Δεσέμ στις 25/4/1859 και τελείωσε στις 17/11/1869. Έχει μήκος 168 χιλιόμετρα, πλάτος 160-200 μέτρα και βάθος 22μ. Στοίχισε η διάνοιξη 100 εκατομμύρια δολάρια την εποχή εκείνη.

Παναμάς: Έχει 82 χιλιόμετρα μήκος, πλάτος 91 μ. και βάθος 11 μ. Δόθηκε στη διέλευση στις 15/8/1914 και ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό. Επειδή η υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο ωκεανών είναι 23 μέτρα χρησιμοποιούνται δεξαμενές.

Ι. Γουγούλα Γενικό Διευθυντή Περιφέρειας

Χρησιμοποιήσατε μια ολόκληρη σελίδα του «Ε» κ. Γουγούλα για να μας πείτε ότι δεν ευθύνονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που προΐσταστε για το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε με τις καθυστερήσεις στη χορήγηση άδειας οδήγησης. Καμία αθηναϊκή εφημερίδα δεν θα δημοσίευε μια τόσο φλύαρη επιστολή.

Το πρόβλημα κ. Γενικέ είναι γιατί στην Ελλάδα έχουμε τόσα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με κύριο υπεύθυνο τον ανθρώπινο παράγοντα. Πολλά τα αίτια κ. Γουγούλα. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες και στοιχεία συντόμως. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «ουκ εν τω πολλώ το ευ». Αυτό να μην το ξεχνάτε.

Σύστημα υγείας με αριθμούς

Έχουμε στη χώρα μας 130 δημόσια νοσοκομεία, 24.636 γιατρούς, 36.550 νοσηλευτές, 262 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 93 φαρμακοποιούς, 491 ψυχολόγους. Λειτουργούν σ’ όλη τη χώρα 304 Κέντρα Υγείας, υπηρετούν σ’ αυτά 5.903 γιατροί και 3.513 νοσηλευτές.

Κάθε έτος συνταξιοδοτούνται 1.500 γιατροί και νοσηλευτές. Τα στατιστικά στοιχεία είναι του έτους 2018.

Οπλοφορία σε αριθμούς και χώρες

Αφορμή για το σχόλιο αυτό μου έδωσαν οι συχνοί φόνοι που συμβαίνουν στις ΗΠΑ από ανήλικους και ενήλικους, χωρίς σοβαρή αιτία. Ο λόγος είναι ότι στις ΗΠΑ είναι πολύ εύκολο ν’ αγοράσεις πολεμικά όπλα χωρίς να χρειάζεται ειδική άδεια. Παρ’ όλα αυτά ουδείς Πρόεδρος της Αμερικής τόλμησε ν’ απαγορεύσει την οπλοφορία για να μην έρθει σε αντίθεση με τις κραταιές βιομηχανίες όπλων. Οι αριθμοί: Στις ΗΠΑ στους 100 κατοίκους έχουμε 120 όπλα, ακολουθούν το Μαυροβούνιο και Σερβία με 39,1 στους 100 κατοίκους και έπεται η Κύπρος με 34.

Αλλά και οι Έλληνες αγαπούν τα όπλα. Υπάρχουν δηλωμένα κυνηγετικά αρκετές χιλιάδες και αδήλωτα κυνηγετικά και πολεμικά πάρα πολλά. Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Αξιότιμον πρόεδρον της βουλής

Αφορμή για το σχόλιο αυτό μου έδωσε άρθρο του αξιότιμου προέδρου της Ελληνικής Βουλής που δημοσιεύτηκε στα «Νέα» το Σάββατο 7-8 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Η βουλή και η επιδίωξη της κανονικότητας».

Διάβασα στον Τύπο ότι ο νέος Πρόεδρος κ. Κώστας Αν. Τασούλας είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός, αγαπητός από συναδέλφους του και από άλλα κόμματα. Γνωρίζει απ’ έξω όλα σχεδόν τα ποιήματα του Καβάφη και χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο παλαιάς τεχνολογίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey