Ποια είναι τα ζώδια που γυμνάζονται πραγματικά και ποια είναι εκείνα που προτιμούν… τον καναπέ τους;

Ζώδια και άθληση

14/11/2021 - 11:47

Κριός 

Ο Κριός είναι τόσο ενεργητικός και δραστήριος που δεν μπορεί να κάτσει ήσυχος ούτε για μια στιγμή. Βέβαια, όλα αυτά τα κάνει σε νεαρή ηλικία, καθώς μεγαλώνοντας κουράζεται πιο εύκολα. Δεν τον νοιάζει πάντως να ιδρώσει και να κοπιάσει κατά τη διάρκεια της άσκησης γιατί του φτιάχνει η διάθεση και μειώνεται το άγχος του. Καθώς λατρεύει τον ανταγωνισμό και του αρέσει να είναι αρχηγός, συνήθως βαριέται τα μοναχικά αθλήματα. 

 

Ταύρος

Στον Ταύρο αρέσει τόσο πολύ το φαγητό και η καλοπέραση, που δε θα μπει καν στη διαδικασία να κάψει τις θερμίδες που πήρε! Όταν όμως χρειάζεται να ασκηθεί, προτιμά γυμναστική που συνοδεύεται από μουσική καθώς τον βοηθά να χαλαρώσει χωρίς να γκρινιάζει συνέχεια για τους λόγους που αναγκάστηκε να το κάνει. Όπως και η άσκηση που μπορεί να γίνει στη φύση, όπως το τζόκινγκ ή το κολύμπι, καθώς η φύση τονώνει τη διάθεσή του.

 

Δίδυμος 

Ο Δίδυμος τρέχει και κινείται όλη την ημέρα με τους ρυθμούς του να είναι πολύ έντονοι. Και επειδή είναι ευμετάβολος, θέλει να δοκιμάζει σχεδόν τα πάντα σε σύντομο χρόνο. Του αρέσει η ομαδική άσκηση καθώς θέλει να έχει πάντα παρέα για να μην αισθάνεται μοναξιά. Απολαμβάνει τα γρήγορα και συναρπαστικά ομαδικά αθλήματα, είναι όμως πολύ καλός και στο στίβο. Η πνευματική άσκηση είναι επίσης πολύ σημαντική για εκείνον.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος αγαπά το σπίτι του και δη, τον καναπέ του! Επειδή όμως ο μεταβολισμός του τείνει να είναι αργός και να έχει έντονη κατακράτηση υγρών, χρειάζεται να κάνει οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής. Του αρέσει πάντως το κολύμπι, τονώνοντας, έτσι, τον οργανισμό του και βοηθώντας τον να χάσει εύκολα βάρος. Ως σπιτόγατος σίγουρα έχει ένα όργανο γυμναστικής στο χώρο του ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνει στο γυμναστήριο.

 

Λέων

Ο Λέων αγαπά τα σπορ και την καλή διατροφή, ενώ δεν αντέχει να κατέχει το ρόλο του ηγέτη κάποιος τρίτος. Έχει μάθει να φροντίζει το σώμα του και να νοιάζεται για τον οργανισμό του. Και επειδή τον ενδιαφέρει πολύ η εμφάνισή του, φροντίζει να κάνει χορό ή έντονους περιπάτους και τζόκινγκ στον καθαρό αέρα. Γενικά χαρακτηρίζεται από προγραμματισμό, γι’ αυτό και τείνει να φτιάχνει όχι μόνο το δικό του πρόγραμμα άθλησης, αλλά και των οικείων του.

 

Παρθένος 

Ο Παρθένος προσπαθεί να είναι πάντα σε φόρμα, ακόμα και όταν βαριέται. Όλη αυτή η αγάπη για την καλή υγεία του σώματος προέρχεται και από την τρέλα του για καθαριότητα. Έχοντας ανεξάντλητη ενέργεια, μπορεί να πάρει μέρος σε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα και ειδικά σε αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το μπάσκετ. Οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με κλειστό χώρο, όπως το γυμναστήριο, του αρέσει, γιατί αισθάνεται πιο καθαρός και υγιής. 

 

Ζυγός 

Ο Ζυγός δεν μπορεί από τη φύση του να μένει σπίτι, οπότε όλο με κάτι ασχολείται. Βέβαια, λόγω έλλειψης χρόνου, καταλήγει να μην πηγαίνει στο γυμναστήριο και να καταφεύγει στις εύκολες λύσεις (κρέμες σύσφιξης ή κοσμητικές επεμβάσεις). Η ιδανική γυμναστική για εκείνον, είναι αυτή που του προσφέρει ομορφιά μαζί με καλά αποτελέσματα. Είναι πολύ πιθανό πάντως να κουραστεί πολύ εύκολα, οπότε καλό είναι να προσπαθεί να μένει συγκεντρωμένος.

 

Σκορπιός 

Ο Σκορπιός έχει για κινητήρια δύναμη τον έρωτα. Στο γυμναστήριο θα πάει μόνο για να γνωρίσει κόσμο ή για να φτιάξει σώμα και να εντυπωσιάσει το ταίρι του! Γενικά, είναι συχνά σφιγμένος και ανταγωνιστικός. Αναμφίβολα, το σώμα του χρειάζεται χαλάρωση αλλά και ενδυνάμωση. Γι’ αυτό και το κολύμπι είναι στις προτιμήσεις του καθώς μπορεί να καλμάρει τα νεύρα του και ταυτόχρονα να εκτονώσει τη συσσωρευμένη ενέργειά του. 

 

Τοξότης 

Ο Τοξότης είναι το πιο υγιές ζώδιο, καθώς η άθληση και η καλή διατροφή είναι μέρος της καθημερινότητας του. Τρελαίνεται για τα ομαδικά σπορ που χρειάζονται σκέψη και μυϊκή δύναμη. Γενικά δεν υπάρχει extreme σπορ που να μην έχει δοκιμάσει, αν και τα βαριέται εύκολα και συνήθως τα παρατάει. Επειδή θέλει να έχει πάντα ένα κίνητρο για οτιδήποτε κι αν κάνει, ένα ανταγωνιστικό άθλημα τού δίνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί. 

 

Αιγόκερως 

Ο Αιγόκερως δεν αγαπά και τόσο τη γυμναστική καθώς δεν του αρέσει να ζορίζεται. Όντας πρακτικός και ρεαλιστής, δεν αποτελεί για εκείνον διαφορά το αν θα ασκηθεί μόνος του ή μέσα στα πλαίσια μιας ομάδας αρκεί στη δεύτερη περίπτωση να του αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει. Έχει πάντως μεγάλες αντοχές, που τον βοηθούν να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες ενός αθλήματος, γνωρίζοντας ότι η εξάσκηση οδηγεί στη βελτίωση.

 

Υδροχόος 

Ο Υδροχόος μπορεί όλο το χρόνο να τρώει και να μην γυμνάζεται και μόλις πλησιάζει το καλοκαίρι, να τρέχει να γυμναστεί! Παρόλο που κινείται αργά, μόλις το αποφασίσει μπορεί να κάνει θαύματα. Του αρέσουν το ποδήλατο, το κολύμπι και το τρέξιμο, αν και μπορεί να υποστηρίξει άριστα και extreme σπορ. Φυσικά αγαπά πολύ και το χορό καθώς γυμνάζει το σώμα, διώχνει το άγχος και του δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

 

Ιχθύες 

Ο Ιχθύς δεν είναι πολύ αθλητικός τύπος και όταν πάρει απόφαση να γυμναστεί, θα το κάνει μόνο εάν η διάθεση του είναι η κατάλληλη. Παρόλα αυτά, η ιδανική άσκηση για αυτόν είναι αυτή που τον κάνει να χαλαρώνει και να φέρνει το πνεύμα του σε μία ισορροπία, όπως η γιόγκα και ο χορός μιας και δεν αισθάνεται την πίεση της άσκησης και μπορεί να αφήσει το σώμα του ελεύθερο να εκφραστεί. Καθώς το νερό είναι τόσο κοντά στο φυσικό του στοιχείο, το κολύμπι τον ηρεμεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey