Ρεκόρ Γκίνες

08/03/2022 - 11:30

Ονομάζεται Ντόναλτ Κάλαχαν είναι 58 ετών Ιρλανδός την καταγωγή. Επί 33 συναπτά έτη εισέπραττε την σύνταξη των πεθαμένων γονέων του από το 1987-2020. Συνολικά εισέπραξε 520.000 ευρώ. Αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας του έγινε 100 ετών και η ασφαλιστική υπηρεσία έκανε επιτόπια έρευνα προκειμένου να του χορηγηθεί το ειδικό μπόνους που ορίζει ο νόμος. Και τότε αποκαλύφθηκε η απάτη. Βλέπετε δεν είμαστε μοναδικοί στον κόσμο σε τέτοιου είδους λαμογιές. 

Μήπως ο Πούτιν φοβάται; 

Θα παραθέσω ιστορικά ντοκουμέντα για να μπορέσετε να κάνετε τους συσχετισμούς και να βγάλετε συμπεράσματα. Μπορεί να κάνω και λάθος. Στις 16/10/1962 οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών ενημέρωσαν τον πρόεδρο Κένεντυ ότι οι Ρώσοι μετέφεραν κρυφά και εγκατέστησαν στην Κούβα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Η Κούβα είναι η «αυλή» των ΗΠΑ μια αναπνοή από τη Φλώριδα. 

Ο Πρόεδρος Κένεντυ διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες να πετάξουν με κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από την Κούβα, να φωτογραφίσουν τους πυραύλους και να του δώσουν λεπτομερείς και εξειδικευμένες πληροφορίες. Αφού πείστηκε απόλυτα για το γεγονός κάλεσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Νικήτα Κρουτσώφ και του επέδωσε τελεσίγραφο. Αν από τις 16/10/1962 μέχρι 28/10/1962 δεν αποσύρει η Σοβιετική Ενωση τους πυραύλους από την Κούβα οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν δυναμικά όπως εκείνες ξέρουν. Η Σοβιετική Ενωση συμμορφώθηκε. 

Μήπως ο Πούτιν φοβάται; 

Η Ουκρανία είναι η «αυλή» της Ρωσίας. Μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού οι χώρες όπως η Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Πολωνία προσχώρησαν στη Δύση εντάχτηκαν στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλες χώρες της επιρροής της άλλοτε ΕΣΣΔ περιμένουν τη σειρά τους όπως Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία. 

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση ορθώς αντιμάχονται τη Ρωσία και το αυταρχικό καθεστώς. Αν ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή ένωση και η Ουκρανία, μια αναπνοή από τη Μόσχα τότε ο κλοιός αυτός θα πνίξει τον Πούτιν! Η Ρωσία του Πούτιν αυτή τη στιγμή δεν έχει την οικονομική ισχύ για να αγνοήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Αλλά φτάνουν τα σοβαρά γιατί κουράζουν. Λυπάμαι μόνο τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας. 

Γιατροσόφια της γιαγιάς μου 

Η αείμνηστη γιαγιά μου Ελένη, ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει χρόνια τώρα, πάντα γιατροπόρευε τα εγγόνια της με βότανα. Για το βήχα, τον πονόλαιμο, πόνους στην κοιλιά, στ' αυτιά, μάτια είχε και το ανάλογο βότανο. Δεν θυμάμαι μέχρι τα 12 χρόνια μου να πήρα χημικό φάρμακο. Η αείμνηστη μαμά μου φρόντισε να κάνουμε όλα τα εμβόλια της παιδικής ηλικίας. Επειδή ο παππούς είχε πρόβλημα με το συκώτι του κάθε πρωί του έδινε ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι. Τη θυμήθηκα τη γιαγιά όταν διάβασα στο διαδίκτυο ότι αν θέλετε να κάνετε το συκώτι να λειτουργεί σωστά κάθε πρωί να πίνετε ένα κουτάλι της σούπας λάδι με μερικές σταγόνες λεμονιού. Αν οι σταγόνες πέφτουν παρά πάνω μην ανησυχείτε. Τα βότανα ποτέ δεν αντικαθιστούν τα χημικά φάρμακα, που συστήνουν οι γιατροί. Είναι συμπληρωματικά. 

«Επί προσωπικού και αναλαμβάνω την ευθύνη» 

Τάδε έφη Θανάσης Καρτερός δημοσιογράφος πρώην κομμουνιστής, από οικογένεια κομμουνιστών που δεινοπάθησε μετά τον εμφύλιο. Σήμερα ο Καρτερός ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άνθρωπος του κ. Τσίπρα και σε άρθρο του στην ΑΥΓΗ με τον παραπάνω τίτλο έβρισε χυδαιότατα τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Μαζί του συμφώνησε ο Πολάκης, ενώ ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ βουβάθηκε ως συνήθως! Στην εφηβεία μου έκανα παρέα με τον γεωπόνο Ν. Μαυραγάνη απ' το Πλωμάρι. Ήταν επικεφαλής των συνεργείων δακοκτονίας του χωριού μου. Άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα για τις ιδέες του, τα πέτρινα χρόνια. Απέπνεε πολιτισμό, μετριοπάθεια, ευγένεια και καλοσύνη. Το ίδιο και ο Ηλίας Ηλιού ο συμπατριώτης μας. Τότε οι κομμουνιστές ξεχώριζαν και επηρέαζαν. Μπορεί να μην συμφωνούσες πολιτικά μαζί τους, αλλά τους σεβόσουνα. Για Καρτερούς και Πολάκηδες δεν περισσεύουν ούτε σχόλια. Ανήκουν σ' άλλη σχολή που εντρυφεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Θέματα εσωτερικής φύσεως 

Το υπενθυμίζω κατά καιρούς για να ενημερώνονται οι φίλοι και αναγνώστες της στήλης. Τα κείμενα των σχολίων μου στέλνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση της εφημερίδας Κυριακή-Δευτέρα για να δημοσιευτούν το ερχόμενο Σάββατο που εκδίδεται το έντυπο φύλλο του «Εμπρός». Επόμενο είναι τα γεγονότα και οι ειδήσεις να μας προσπερνούν. Το σχόλιο όπως γνωρίζετε δεν είναι είδηση που πρέπει να προσφέρεται «φρέσκια» στον αναγνώστη. Το σχόλιο θέλει τον καιρό του να ωριμάσει για να γίνει έγκυρο. Μόνον αυτά τα ολίγα. 

Προεκλογικά ΟΤΑ 

Ακούγονται από τώρα μερικά ονόματα που φιλοδοξούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Δήμους και Περιφέρεια. Ορισμένοι υποψήφιοι διοχετεύουν σκόπιμα τα ονόματα τους στην «πιάτσα» για να μετρήσουν την αποδοχή. Τόσο οι Δήμαρχοι όσο και ο Περιφερειάρχης έχουν αρκετό χρόνο ακόμα για να ολοκληρώσουν το έργο που ανέλαβαν και να κριθούν. Υπομονή λοιπόν. Η στήλη, όπως κάνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, έχει έτοιμες τις προτάσεις της με συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey