Ράνια Σβίγκου

14/06/2022 - 13:41

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας πρότεινε ως Γραμματέα του κόμματος τη Ράνια Σβίγκου ένα κορίτσι 38 ετών. Η Ράνια Σβίγκου τελείωσε την Πάντειο, έκανε μεταπτυχιακό στο Παρίσι και δεν της αρέσει η προβολή από τα ΜΜΕ. Τα αποφεύγει όσο μπορεί. Προέρχεται απ' τον Συνασπισμό, στον οποίο είχε ενταχθεί ως φοιτήτρια. Κατά την ελάχιστη άποψή μας η τοποθέτηση της Σβίγκου στο πόστο της Γ. Γραμματέως του κόμματος σηματοδοτεί δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη επιδιώκει την ανανέωση ηλικιακά στο κόμμα με παράλληλη εξύψωση των γυναικών και δεύτερον την απόφαση του αρχηγού να δείξει ότι χωρίς αυτόν ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει...

Η παλιά φρουρά του 4%, Σκουρλέτηδες, Βούτσηδες, Δρίτσηδες, Μπαλτάδες είναι χρήσιμοι και ανεκτοί αλλά το κόμμα χρειάζεται νέο αίμα για να προχωρήσει και να έχει ένα κάποιο μέλλον. Κατά την άποψή μας η τοποθέτηση της Ράνιας Σβίγκου επικεφαλής της Γραμματείας ήταν ορθή πολιτική πράξη και έχει μέλλον.

Ανήλικοι πιστολάδες

Ένας 18χρονος στο Τέξας των ΗΠΑ αγόρασε ένα πυροβόλο όπλο αξίας 2.000 δολαρίων, πήγε σ' ένα σχολείο και σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς φοβάμαι ούτε η τελευταία που συμβαίνουν τέτοια αποτρόπαια φονικά από ανήλικους στις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά 50 Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές αρνούνται πεισματικά να ψηφίσουν την απαγόρευση της οπλοκατοχής, γιατί οι βιομηχανίες όπλων είναι τόσο ισχυρές, η αγάπη των Αμερικανών για τα όπλα τόσο έντονη, που προτιμούν να αλληλοσκοτώνονται παρά να κάνουν το αυτονόητο. Τέλος 81.400.000 αμερικανοί πολίτες, δηλαδή το 32% του πληθυσμού άνω των 18 ετών, έχουν άδεια για ένα ή παραπάνω πυροβόλα όπλα.

Το κουδούνι του ΕΠΑΛ Παπάδου δεν κάνει διακοπές

Δεν είναι η πρώτη φορά που απ' αυτή εδώ τη στήλη επισημάναμε ότι τόσο το κουδούνι, όσο και ο «συναγερμός» του κτιρίου που στεγάζεται το σχολείο δεν ρυθμίζονται για να μην ενοχλούν. Το Πάσχα που μας πέρασε το προσωπικό του ΕΠΑΛ έφυγε για διακοπές και άφησε το κουδούνι να χτυπά κανονικά... Κάποιο καλοκαίρι συνέχιζε με συνέπεια το έργο του επί τρεις μήνες...

Ο «συναγερμός» συχνά πυκνά ενεργοποιείται μέρα και νύχτα χωρίς να διορθώνεται. Τι να πει κανείς! Αδιαφορία; Σταματώ εδώ να μην ξεχάσω την ανατροφή μου και χαλάσουμε τις καρδιές μας. Τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί η ΟΛΜΕ δεν βγήκε ποτέ να καταδικάσει τους «μαθηματάκηδες», τώρα αντιλαμβάνομαι γιατί δεν θέλει την αξιολόγηση του προσωπικού, να γιατί τα παιδιά μας αν δεν κάνουν φροντιστήριο δεν εισάγονται στα ΑΕΙ. Με την ευκαιρία σας κάνω γνωστό ότι το φροντιστήριο είναι ελληνικό φαινόμενο. Βέβαια οι παθογένειες της Μέσης Εκπαίδευσης αποτελούν μειοψηφία, αλλά εκείνο που παρατηρείται είναι ότι δεν γίνεται προσπάθεια ν' επαλειφθούν. Τέλος για την ώρα.

Το bullying παλιά και σήμερα στα σχολεία

Η κοροϊδία, ο εκφοβισμός, ο προπηλακισμός, δεν είναι σύγχρονα φαινόμενα. Υπήρχαν και στα χρόνια που ήμουν μαθητής και ήταν πιο σκληρά και βάρβαρα. Φοιτούσα στο Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Μυτιλήνης τη δεκαετία του 1950. Ήμουν μέτριος μαθητής, αλλά πολύ καλός αθλητής στον κλασικό αθλητισμό. Το τελευταίο μου έδινε κάποιο «κύρος» και αναγνώριση στον μικρόκοσμο των μαθητών και των δύο γυμνασίων Αρρένων που συστεγαζόμασταν. Πρέπει να πήγαινα στην εβδόμη Γυμνασίου (β' Λυκείου) όταν μας ήρθε με μεταγραφή μαθητής από Γυμνάσιο της ενδοχώρας του νησιού. Μικρότερος από εμένα. Το παιδάκι μικροκαμωμένο και αδύνατο έσερνε το ένα ποδαράκι του... Αυτό ήθελε να δει η πιτσιρικαρία. Το τι βρισιές, προσβολές, σκουντήματα σε καθημερινή βάση. Το παιδί για να αποφύγει το bulling ερχόταν τελευταίο το πρωί και έμπαινε αμέσως στην τάξη. Στα διαλείμματα δεν έβγαινε έξω στο προαύλιο, αλλά οι «βασανιστές» του πήγαιναν και το έβγαζαν έξω με το ζόρι. Κάποια μέρα τους πέτυχα στο προαύλιο να έχουν βάλει το παιδάκι στη μέση και να το προπηλακίζουν. Εκείνο είχε ακουμπήσει σ' ένα πεύκο και έκλαιγε μ' αναφιλητά. Δεν κρατήθηκα και τους αντιμετώπισα με τον τρόπο που καταλάβαιναν. Πήρα το παιδί υπό την προστασία μου και δεν τόλμησαν να το ενοχλήσουν ξανά. Είχαμε βγει από ένα μεγάλο πόλεμο και έναν εμφύλιο και οι συμπεριφορές των ανθρώπων ήταν άγριες. Στα γυμνάσια τότε φοιτούσαν μαθητές από 12-30 ετών. Ζητώ συγγνώμη για την «ηρωική» επέμβαση. Ήθελα να δείξω την ακραία συμπεριφορά του τότε μαθητόκοσμου.

«Τη βία απ' όπου και αν προέρχεται»

Ώστε έτσι λοιπόν κ. Ανδρουλάκη! Ισαποστάτης! Οι άναρχες του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης επί 34 χρόνια είχαν μετατρέψει σε γιάφκα δημόσιο χώρο εντός του Πανεπιστημίου και την χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για τις εξορμήσεις τους... Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΝΔ+ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, δεν τόλμησαν να τους αγγίξουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους εκτόπισε και στη θέση της γιάφκας άρχισε να χτίζει βιβλιοθήκη. Και μπήκαν οι «λεβέντες» της αριστεράς με βαριοπούλες και γκρέμισαν το κτίσμα! Η Πολιτεία με τα όργανά της τους αντιμετώπισε και προστατεύει την ολοκλήρωση του έργου. Ποιος ασκεί βία κ. Ανδρουλάκη. Χωρίς περίσκεψη κρατήσατε ίσες αποστάσεις. Αλλιώς σας θέλει ο κόσμος κ. Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Με τόλμη.

Τελικά αγωνιζόμαστε για το πόπολο!

Είμαστε υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης. Ορθώς. Είμαστε κατά των Προτύπων σχολείων, διότι καλλιεργούν τον ελιτισμό μεταξύ των μαθητών. Ας είναι! Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας έστειλε τον γιο του σ' ένα πολύ καλό ιδιωτικό σχολείο και αφού τέλειωσε το δημοτικό έλαβε μέρος στο διαγωνισμό για να εισαχθεί στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πλάκας. Για 78 θέσεις στο σχολείο έκαναν αίτηση 525 μαθητές και προσήλθαν προς εξέταση στη γλώσσα και μαθηματικά 474. Όταν τα λόγια των πολιτικών δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις... κλπ. κλπ. κάπως λέγεται κ. Τσίπρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey