Λίγα απ’ όλα

03/08/2017 - 15:48

Επικοινωνιακά παιχνίδια

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνήθιζε να συμβουλεύει τους νέους με ένα παράδειγμα:

Αν έχεις χρήματα για ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό να πας να το πιεις στο «Χίλτον». Στον χώρο αυτό συχνάζει η αφρόκρεμα του πλούτου και της οικονομίας. Εκεί μπορεί να κάνεις κάποια γνωριμία που στο μέλλον να σου ανοίξει πόρτες.

Είχα ένα γνωστό, τον Θ.Γ. που έμενε στην Κάτω Κηφισιά. Όταν γινόταν η κηδεία κάποιου διάσημου πολιτικού, καλλιτέχνη, δημοσιογράφου, συγγραφέα, στρατιωτικού, κλπ., κατέβαινε απ’ την Κηφισιά στο Πρώτο Νεκροταφείο και συμμετείχε στο πένθος…

«Τον γνωρίζατε τον εκλιπόντα;» ρωτούσα εγώ αφελώς.

«Όχι, δεν τον έχω πλησιάσει ποτέ από κοντά. Αλλά στην κηδεία του είναι η αφρόκρεμα των επωνύμων. Κάποιος θα σε δει, κάποιον θα γνωρίσεις, που μπορεί να σου φανεί χρήσιμος».

Έχουν κάποια λογική τα παραπάνω αλλά ποτέ δεν μου άρεσαν τέτοια παίγνια, ούτε τα επεδίωξα.

 

Φιλοζωικός Σύλλογος

Συμβουλεύουν από τα Μ.Μ.Ε. το κοινό και σοφά πράττουν:

«Αν πέσει στην αντίληψη σας σκύλος με φίμωτρο, κατσίκα ή προβατίνα με δεμένα ποδιά και κάτω το κεφάλι, σκυλιά δεμένα να κοιμούνται σε βαρέλια ή στον ξάστερο ουρανό, κάντε καταγγελία στους αρμόδιους!»

Επειδή έχω τρία σκυλιά και οκτώ γάτες στον στάβλο, μπορείτε να μου στείλετε τρία σκυλόσπιτα και μερικές ζωοτροφές…; Είχα και δύο κατσίκες και μου τις έκλεψαν οι γνωστοί άγνωστοι. Δεν δήλωσα την κλοπή στην Αστυνομία. Στο παρελθόν μού δηλητηρίασαν τρία σκυλιά. Από τότε όταν τα λύνω να τρέξουν για λίγο, να ξεμουδιάσουν και να παίξουν, τους φοράω φίμωτρο για το φόβο της «φόλας».

Ας μην φτάνουμε στην υπερβολή και γινόμαστε γραφικοί, φίλοι της Φιλοζωικής. Ο αγρότης που δένει το κεφάλι της κατσίκας στα πόδια για να μην τρώει τα δέντρα, δεν αγαπάει τα ζώα του λιγότερο από εσάς.

Άποψη μου είναι ότι οι προσπάθειες σας για την αγάπη και την προστασία των ζώων, πρέπει να αρχίσουν από το σχολείο. Εκεί είναι το «στάδιο δόξης λαμπρόν».

 

Η αναμονή

Έχω δυο παιδιά που ζουν μόνιμα εκτός νησιού και μας επισκέπτονται προς το παρόν, τρεις φορές το χρόνο από δύο εβδομάδες.

Από τη στιγμή που οριστικοποιηθεί η άφιξη και κλειστούν τα εισιτήρια, αρχίζει το «ταξίδι της αναμονής» για εμάς τους γονείς. Και είναι γλυκιά η αναμονή περισσότερο από την άφιξη. Αυτό το συναίσθημα είναι γλυκό και επώδυνο. Όσο περνούν τα χρόνια γίνεται μαρτυρικό αλλά και καλοδεχούμενο. Να γεμίσει το σπίτι απ’ την παρουσία των παιδιών μου και των εγγονών. Να διασαλευθεί η μακροχρόνια ησυχία που κουράζει, ν’ αλλάξει το πρόγραμμα, να μην μοιάζει η μια ημέρα σαν την άλλη, όπως λέει ο ποιητής.

Στις αρχές Αυγούστου έρχεται η Ελευθερία, στις είκοσι ο Θοδωρής. Πόσο θ’ αντέξει η γέρικη καρδιά μου, τόσα επώδυνα συναισθήματα και πιο επώδυνους αποχωρισμούς…

 

Συγγενικοί νεανικοί γάμοι

Το Σάββατο που μας πέρασε στο Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παπάδου, παντρεύτηκαν ο Γιάννης Μύταρος του Στρατή και της Ελένης Παντελή και η Κωνσταντίνα Μουστάκα του Δημητρίου και της Ταξιαρχούλας. Κουμπάροι ο Στρατής Αυγουστίδης φαρμακοποιός, και η Κυριακή Αδριωτάκη.

Ήταν ένας υπέροχος όντως γάμος διανθισμένος με μια διάχυτη θλίψη. Ο πατέρας του γαμπρού πέθανε ξαφνικά και σε μικρή ηλικία πριν λίγα χρόνια.

Το γαμήλιο τραπέζι από 250 άτομα, δόθηκε στο κέντρο «Μάρμαρο» του Περάματος και ήταν υπέροχο. Η Ελένη και εγώ τούς ευχόμαστε να ζήσουν αρμονικά και αγαπημένα.

 

Τι είπαν οι ξένοι για την Ελλάδα

Τα στοιχεία που ακολουθούν, προέρχονται από το βίντεο «Facts about Greece» και δημοσιεύτηκε στην Αγγλία πριν μερικά χρόνια.

- Η Ελλάδα έχει τα 35 από τα 41 διεθνώς σπάνια ορυκτά.

- Κανένα σημείο στην Ελλάδα δεν απέχει πάνω από 58 μίλια (137 χλμ.) από τη θάλασσα.

- Υπάρχουν στην Ελλάδα 63 διαφορετικά είδη παραδοσιακού χορού.

- Η Αθήνα είναι η έκτη σε επισκεψιμότητα πρωτεύουσα στον κόσμο.

- Το 11% περίπου της αγγλικής γλώσσας προέρχεται άμεσα από την ελληνική γλώσσα και το 12% έμμεσα.

Την άλλη Πέμπτη τα υπόλοιπα.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey