Λίγα απ’ όλα

28/09/2017 - 12:40

 

Τα δώρα προς την κυρία Μακρόν

Ένα δημοτικό τραγούδι λέει: «Να κατακάτσει ο κουρνιαχτός να σηκωθεί γι’ αντάρα, να μετρηθεί η κλεφτουριά, να μετρηθεί τ’ ασκέρι». Όταν τα διάφορα γεγονότα τα δεις από κάποια χρονική απόσταση, τότε τα συμπεράσματα είναι περισσότερο αντικειμενικά. Έχω τη γνώμη ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας υπήρξε θετική από επικοινωνιακής σκοπιάς, αλλά οι Γάλλοι επιχειρηματίες δεν βρήκαν τη χρονική περίοδο ευνοϊκή για να κάνουν επενδύσεις. Η γραφειοκρατία, το ασταθές φορολογικό σύστημα και το αρνητικό πολιτικό κλίμα προς τις επενδύσεις στάθηκαν αποτρεπτικά.

 

Τα δώρα προς την κυρία Μακρόν (2)

Μετά τα παραπάνω σοβαρά και ανούσια για τον πολύ κόσμο, τα ανάλαφρα και γουστόζικα. Σήμερα θα σας πω τι δώρα έλαβε η κ. Μακρόν από την κ. Παυλοπούλου, τη γυναίκα του κ. Πρωθυπουργού και την κ. Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας πρόσφερε ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς, το οποίο φόρεσε αμέσως. «Μου θυμίζει αρχαία Ελλάδα», είπε. Η κ. Μπαζιάνα δώρισε τα ποιήματα του Κων/νου Καβάφη σε γαλλική μετάφραση, CD με έργα του συνθέτη Κων/νου Χριστοδούλου, σκουλαρίκια από το Μουσείο Μπενάκη και ένα κολιέ με πέρλες, αντίγραφο του 4ου αι. Η Μαρέβα Μητσοτάκη ένα φόρεμα από τη συλλογή της δικής της φίρμας.

 

Ιστορία και το γερμανικό θαύμα!

Από τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης μέχρι σήμερα το γερμανικό κράτος απεκόμισε 10 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη. Στην κατάσταση την οικονομική που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα βρέθηκε η Γερμανία από το 1919 έως το 1953 εξαιτίας των δύο Παγκοσμίων Πολέμων που έκανε και έχασε.

Το μεταπολεμικό (Β΄ Παγκόσμιος) γερμανικό οικονομικό θαύμα οφείλεται στην οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, η οποία Αμερική φοβήθηκε την τεράστια εδαφική επικράτηση της ΕΣΣΔ. Τότε οι ΗΠΑ υποχρέωσαν τους δανειστές της Γερμανίας, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, να κουρέψουν το γερμανικό χρέος κατά 50% και να παρατείνουν την εξόφλησή του για 30 χρόνια. Η ιστορία, φίλοι μου, μπορεί να αργεί, αλλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

 

Ανιστόρητος, αγεωγράφητος και άλλα τινά

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εισήχθη σε μια από τις δυσκολότερες σχολές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, το Πολυτεχνείο. Για να εισαχθεί στο Πολυτεχνείο ήταν πολύ καλός στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία, με λίγα λόγια στις θετικές επιστήμες. Δεν προχωρώ παρακάτω γιατί έκανε σχεδόν διπλάσια χρόνια για να πάρει πτυχίο και ο βαθμός του δεν ήταν απ’ τους πολύ καλούς. Αλλά από Ιστορία, Γεωγραφία, Μυθολογία παίρνει κάτω από τη βάση. Κάτω από τη βάση όμως παίρνουν και αυτοί που γράφουν τους πρωθυπουργικούς λόγους. Για του λόγου το αληθές διαβάστε παρακάτω:

«Ο Οδυσσέας δεν άκουσε τις Σειρήνες», είπε ο Πρωθυπουργός. Λάθος! Όταν ο Οδυσσέας περιέπλεε το νησί των Σειρήνων με το μοναδικό καράβι που του είχε απομείνει, αφού βούλωσε τα αφτιά των ναυτών του με κερί, τους διέταξε να τον δέσουν στο μεσιανό κατάρτι και να μην τον λύσουν με τίποτα. Και άκουσε το γλυκόλαλο τραγούδι τους.

 

Ανιστόρητος, αγεωγράφητος και άλλα τινά (2)

Είπε ο κ. Πρωθυπουργός: «Ο Οδυσσέας πέρασε τις Συμπληγάδες Πέτρες». Λάθος, καμία σχέση δεν έχει ο Οδυσσέας με το μυθικό γεγονός. Τις Συμπληγάδες Πέτρες τις πέρασε το πλοίο «Αργώ» με κυβερνήτη τον Ιάσονα και τους συντρόφους του, αφού πρώτα άφησαν να περάσει ένα περιστέρι. Η ιδέα κατά τη μυθολογία ήταν του μάντη Φινέα και όχι του Οδυσσέα. Είναι ακόμα λάθος να αποκαλεί τον βασιλιά των Αθηνών Αυγέα αντί το σωστό Αυγεία. Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο μού έδωσε άρθρο του κ. Τσιχλιά στο «Βήμα».

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο κ. Τσίπρας δεν ψηφίστηκε για τις ιστορικογεωγραφικές γνώσεις του, αλλά για να μας απαλλάξει απ’ τους ανίκανους πρώην κυβερνήτες μας και να βάλει σε θεογνωσία τους Ευρωπαίους, τρομάρα του. Και μας φλόμωσε στα ψέματα και τις κωλοτούμπες!

 

Ύπνος και υγεία

Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο απέδειξε ότι φοιτητές που κοιμόντουσαν 6 ώρες για έξι (6) συνεχόμενα βράδια είχαν λιγότερα αντισώματα σε σχέση με εκείνους που κοιμόντουσαν 8 ώρες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey