Λίγα απ’ όλα

28/06/2012 - 14:09

Μια οικογένεια μισθωτών με δυο παιδιά και χαμηλό εισόδημα δικαιούται οικογενειακό επίδομα 24,65 ευρώ το μήνα. Εάν εργάζεται σε ΔΕΚΟ, το οικογενειακό επίδομα γίνεται 236 ευρώ το μήνα.

Ακούστε και τούτα
- Μια οικογένεια μισθωτών με δυο παιδιά και χαμηλό εισόδημα δικαιούται οικογενειακό επίδομα 24,65 ευρώ το μήνα. Εάν εργάζεται σε ΔΕΚΟ, το οικογενειακό επίδομα γίνεται 236 ευρώ το μήνα.
- Το ΠΑΣΟΚ έχει προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2018, την έβαλε ενέχυρο σε τράπεζες και έλαβε δάνεια. Σήμερα χρωστά σε τράπεζες και άλλους ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ. Άσκολσουν!
- Τι πρέπει να κάνει πρώτα η νέα κυβέρνηση. Να καταπολεμήσει τη διαφθορά στον κύκλο των προμηθειών Δημοσίου, εφοριών, τελωνείων, πολεοδομιών, νοσοκομείων, δήμων. Να καταπολεμήσει τη «μαύρη εργασία», που διέλυσε τα Ταμεία και την αγορά εργασίας πολύ πριν από την κρίση. Να εφαρμόσει μια δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Να ψηφίσει ένα απλό φορολογικό σύστημα και, τέλος, να αφαιρέσει τις αμυντικές δαπάνες από το έλλειμμα όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να εγγυηθεί τα σύνορά μας και μας πουλάει όπλα.

Αδιαφόρετοι αυτοδιοικητικοί
Αυτό είναι το τελευταίο δημοσίευμα πάνω σ’ αυτό το θέμα. Φτάνει! Ζήτησα απ’ την κ. Αντωνέλλη ν’ αφαιρεθούν τα συρματοπλέγματα από το 1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης και εξήγησα τους λόγους. Με παρέπεμψε στον κ. Φραγκόπουλο, δάσκαλο, αρμόδιο γι’ αυτά τα θέματα. Τίποτα δεν έκανε μέχρι την ημέρα της παραίτησής του. Απευθύνθηκα με δημοσίευμα και φωτογραφία στο «Ε» στο νέο αρμόδιο, κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου, γυμναστή. Δεν έγινε τίποτα! Τις προάλλες, στη γιορτούλα του Νηπιαγωγείου, έβλεπα στη θέση του το συρματόπλεγμα και με κυρίεψε μια θλίψη. Αφού δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν τόσο απλά πράγματα, τι να περιμένεις για τα άλλα. Αδιαφόρετοι, χωρίς όρεξη γι’ αυτό που τους έταξε ο λαός. Τουλάχιστον δεν έχουν τη δύναμη να παραιτηθούν.

Πρώην Δήμος Γέρας
Και στον πρώην Δήμο Γέρας μία από τα ίδια. Όταν ανέλαβαν την εξουσία του πρώην Δήμου Γέρας, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία μπετονιέρα και ένα σκαπτικό μηχάνημα. Η μπετονιέρα βρέθηκε, το σκαπτικό δεν αναζητήθηκε, «αφού δεν έγινε παράδοση και παραλαβή», σύμφωνα με τη «σοφή» άποψη κάποιου υπευθύνου! Τα οικοδομικά υλικά αφήνονται στους δρόμους αφού «οι νοικοκυραίοι» δημότες αποπερατώσουν τις εργασίες τους! Ουδείς απ’ τους υπεύθυνους αιρετούς τολμά να τους ενοχλήσει. Φοβούνται να ενοχλήσουν. Υπάρχουν εκ συστήματος μπατάκηδες, που έχουν χρόνια να πληρώσουν τέλη υδρεύσεως. Ορισμένοι απ’ αυτούς επαίρονται στα καφενεία του χωριού για το κατόρθωμά τους! Ουδείς τους ενοχλεί. Δεν αναφέρομαι στις άλλες παραλείψεις των αιρετών μας, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας απ’ αυτήν εδώ τη στήλη. Μεγάλη θλίψη και εδώ, και απογοήτευση συγχρόνως. Τέλος και μ’ αυτούς.

Βιβλίο που έλαβα
Από το γνωστό δικηγόρο και συγγραφέα κ. Πάνο Αναγνώστου έλαβα το βιβλίο με τίτλο «Ψηφίδες». Είναι το τέταρτο βιβλίο του κ. Αναγνώστου. Τα σκίτσα είναι των Μάκη Αξιώτη και Αντώνη Κυριαζή. Η ψηφιοποίηση του βιβλίου έγινε από το Νίκο Ι. Αναγνώστου και οι διορθώσεις από τον Παναγιώτη Αλεξέλλη. Ο πρόλογος είναι έργο της Ελένης Κονιαρέλλη - Σιακή. Για περισσότερα για τις «Ψηφίδες», από άλλους καταλληλότερους από εμένα.

Επιστολή στο νέο πρωθυπουργό
Στις τελευταίες εκλογές, ο ελληνικός λαός έδωσε στη Ν.Δ. ποσοστό 29,66% και σας ανέδειξε πρώτο κόμμα. Σεβόμαστε εκ προοιμίου την ετυμηγορία του λαού και αναγνωρίζεται από κάθε νομοταγή πολίτη ότι δικαιούστε να ηγηθείτε συμμετοχικής κυβερνήσεως. Ωστόσο, η ευθύνη του κόμματός σας και η δική σας προσωπικά είναι μεγάλη για τη σημερινή χρεωκοπία της χώρας, οικονομική και ηθική. Είστε ένας πολιτικός, κ. Σαμαρά, που δεν μπορείτε να θεωρηθείτε παράδειγμα προς μίμηση! Ανήκετε στη «σχολή Μητσοτάκη». Όπως εκείνος, για το δέλεαρ της εξουσίας, διέλυσε την κυβέρνηση Παπανδρέου τού 53%, το ίδιο και εσείς γκρεμίσατε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για προσωπικούς λόγους. Η ιστορία πιστεύουμε ότι θα σας χρεώσει το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία, το Σκοπιανό και μερικά ακόμα. Ουκ ολίγα. Είμαστε σίγουροι ότι δε θα μπορέσετε να συγκριθείτε μ’ έναν Καποδίστρια, έναν Τρικούπη, έναν Ελευθέριο Βενιζέλο! Ωστόσο, θα κριθείτε από το έργο σας και μόνο. Εγώ, πάντως, δε σας ψήφισα γιατί δε μ’ εμπνέετε.

Απιδιάς Λάκκος, 23-6-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey