Λίγα απ’ όλα

07/06/2012 - 14:12

Η Ν.Δ. έβαλε επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου τον κ. Παύλο Βογιατζή και το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Νίκο Σηφουνάκη. Έγραψα γιατί έπρεπε και οι δύο επαγγελματίες της πολιτικής ν’ αντικατασταθούν πια, και στη θέση τους να προταθούν νέα πρόσωπα. Από τη Ν.Δ. θα μπορούσαν να προταθούν οι κ.κ. Παπαγιαννίδης, Μουτζούρης, Καλογήρου και απ’ το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Ζούρος και Καπάρας.

Αδιόρθωτοι, ανίκανοι, επικίνδυνοι
Η Ν.Δ. έβαλε επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου τον κ. Παύλο Βογιατζή και το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Νίκο Σηφουνάκη. Έγραψα γιατί έπρεπε και οι δύο επαγγελματίες της πολιτικής ν’ αντικατασταθούν πια, και στη θέση τους να προταθούν νέα πρόσωπα. Από τη Ν.Δ. θα μπορούσαν να προταθούν οι κ.κ. Παπαγιαννίδης, Μουτζούρης, Καλογήρου και απ’ το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Ζούρος και Καπάρας. Δυστυχώς τα δύο κόμματα της σημερινής δυστυχίας μας, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είναι αδιόρθωτα, ανίκανα και επικίνδυνα. Γι’ αυτό, λαέ της Λέσβου, μαύρισέ τους! Μπορείς να το κάνεις.

Ο νέος Μεσσίας
Ο κ. Στρατούλης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ντε, που είπε θα πάρουμε τις καταθέσεις του κοσμάκη να κάνουμε ανάπτυξη, είχε υψώσει πανό μέσα στη Βουλή υπέρ των υπαλλήλων τού ΟΤΕ και όχι υπέρ των συνταξιούχων τού ΙΚΑ. Όπου, ειρήσθω εν παρόδω, με την ίδια ασφαλιστική εισφορά, ο συνταξιούχος τού ΙΚΑ παίρνει μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ, ενώ ο συνταξιούχος τού ΟΤΕ, 1.500 ευρώ στα 55 του χρόνια! Ακόμα, το επίδομα τυφλών είναι 362 ευρώ το μήνα για τους περισσότερους εργαζομένους και σπουδαστές.

Ο νέος Μεσσίας (2)
Όταν, όμως, ο τυφλός είναι δικηγόρος, το επίδομα των 362 ευρώ γίνεται αυτομάτως 697 ευρώ μηνιαίως! Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, όπως και το Κ.Κ.Ε., δεν παλεύουν για τους φτωχούς, αλλά για να διατηρηθεί το στρεβλό και πελατειακό στάτους κβο: «να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν». Φοβάμαι ότι ο λαός, «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος», θα ξανακάνει το λάθος και θα ψηφίσει το Μεσσία κ. Τσίπρα.

Τι θα ήθελα να δω
Είμαι σε μια ηλικία τέτοια, που δε μ’ εντυπωσιάζουν πια τα παράξενα φαινόμενα. Πολιτικά, κοινωνικά, προσωπικά. Είδαν πολλά τα μάτια μου, αλλά πιο πολλά διάβασα και άκουσα. Πίστεψα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ενθουσιάστηκα, πάλεψα ως νεοφώτιστος, το συναίσθημα κυριαρχούσε, η λογική απείχε, μίσησα, αγαπήθηκα, στο τέλος διαψεύστηκα, απογοητεύτηκα. Ανθρώπους που θεοποίησα και υποστήριξα, απεδείχθησαν νάνοι, ανθρωπάκια και υποκριτές. Μέγα μέρος, και φιλοχρήματοι. Τι μου μένει να δω ακόμα. Μια κυβέρνηση με τον Τσίπρα, τον Καμμένο, την Παπαρήγα! Για να κλείσω ως πολίτης! Και ο Θεός, βοηθός.

Ο «κομμουνιστής»
Εισέπραττε μαύρο χρήμα από παράνομη δεύτερη δουλειά και ταυτόχρονα παρίστανε τον άκρατο «κομμουνιστή». Προκειμένου να τακτοποιήσει τα παιδιά του, ζήτησε τη «βοήθεια» του Γιάννη του Γιαννέλλη και του Φώτη του Κουβέλη. Και την έλαβε και από τους δύο, απλόχερα. Τον τελευταίο καιρό παριστάνει τον ήσυχο συνταξιούχο και απέχει απ’ τα πολιτικά. Από κάτι τέτοιους γιαλαντζί κομμουνιστές κατρακύλησε το Κ.Κ.Ε. στο 5%. Δε θα σας αποκαλύψω το όνομά του, για την ώρα.

Διεθνείς παροιμίες
«Όσο υπάρχει Γερμανός, υπάρχει απάτη, όσο υπάρχει Τσιγγάνος, υπάρχει κλεψιά.» (τσέχικη)

«Το μελάνι των σοφών είναι πολύτιμο, όπως το αίμα των μαρτύρων.» (αραβική)

«Όποιος λέει ψέματα, κλέβει.» (γερμανική)

«Πες την αλήθεια στο Θεό και δώσε τα λεφτά στο δικαστή.» (ρωσική)

«Όλες οι λύπες υποφέρονται, αρκεί να υπάρχει ψωμί.» (ινδική)

Ο κ. Βογιατζής
Τον κ. Βογιατζή δεν τον έβγαλαν βουλευτή στις τελευταίες εκλογές μόνον οι ψήφοι τής Ν.Δ.. Τον κ. Βογιατζή τον ψήφισε και ένα μεγάλο μέρος οπαδών τού Κ.Κ.Ε.! Αυτοί οι γιαλαντζί κομμουνιστές ενισχύθηκαν ποικιλοτρόπως από τον κ. Παύλο, και όταν έγινε δήμαρχος Γέρας, και αργότερα ως νομάρχης Λέσβου. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δυστυχώς! Όταν ο λαός της Λέσβου αποπέμψει απ’ το προσκήνιο την παλιά φρουρά σ’ όλους τους δημόσιους τομείς, τότε μονάχα ο τόπος μας μπορεί κάπως να ελπίζει.

Παπάδος, 4-6-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey