Λίγα απ’ όλα

27/04/2012 - 20:49

Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σχοινάκης, φανατικός αναγνώστης της στήλης όπως δήλωσε, και μου υπενθύμισε ότι η 15η Μαρτίου, που πέρασε, ήταν οι Μάρτιαι Ειδοί των Ρωμαίων. Ένας μάντης είχε προειπεί στον Ιούλιο Καίσαρα να φυλάγεται την ημέρα των Μαρτίων Ειδών (15 Μαρτίου).

Μάρτιαι ειδοί
Με πήρε τηλέφωνο ο κ. Σχοινάκης, φανατικός αναγνώστης της στήλης όπως δήλωσε, και μου υπενθύμισε ότι η 15η Μαρτίου, που πέρασε, ήταν οι Μάρτιαι Ειδοί των Ρωμαίων. Ένας μάντης είχε προειπεί στον Ιούλιο Καίσαρα να φυλάγεται την ημέρα των Μαρτίων Ειδών (15 Μαρτίου). Την ημέρα εκείνη στα 44 π.Χ., ο σοφιστής Αρτεμίδωρος μάταια προσπάθησε να τον ειδοποιήσει για τη συνωμοσία του Βρούτου και του Κάσσιου που του στέρησε τη ζωή. Για χάρη του φίλου κ. Σχοινάκη, πρώην αξιωματικού Αστυνομίας, αφιερώνω το καταπληκτικό ποίημα του Κ. Π. Καβάφη με τον τίτλο «Μάρτιαι Ειδοί» και τον ευχαριστώ για την υπενθύμιση.

«Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή. / Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις / αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις / να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις, / τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι. // Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια· / έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις, / τότε κυρίως πρόσεξε σαν βγεις στον δρόμον έξω, / εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία, / αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο / κανένας Αρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα, / και λέγει βιαστικά “Διάβασε αμέσως τούτα, / είναι μεγάλα πράγματα που σ’ ενδιαφέρουν”, / μη λείψεις να σταθείς· μη λείψεις ν’ αναβάλεις / κάθε ομιλίαν ή δουλειά· μη λείψεις τους διαφόρους / που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις / (τους βλέπεις πιο αργά)· ας περιμένει ακόμη / κ’ η Σύγκλητος αυτή, κ’ ευθύς να τα γνωρίσεις / τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου.»

Σπύρος Γαληνός
Με την απόφασή του να πει το μεγάλο «όχι» στο β΄ μνημόνιο, απέδειξε ότι ο βουλευτής Γαληνός διαθέτει ούμπαλα. Αυτό το «όχι» μπορεί να ανέκοψε, προς το παρόν, την πολιτική του πορεία, αλλά ενέγραψε υποθήκη για το πολιτικό μέλλον του νέου ανδρός. Ο Σπύρος Γαληνός συμμορφώθηκε προς τη γραμμή του κόμματος και του αρχηγού του και δεν ψήφισε το μνημόνιο. Την πολιτική κωλοτούμπα την έκανε ο κ. Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός, και όχι ο κ. Γαληνός. Αμ δε, κ. Σαμαρά! Σπύρο Γαληνέ, η στήλη και ο γράφων με την πράξη σου αυτή σε σέβονται και σε τιμούν ιδιαίτερα, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία των μνημονίων.

Προς Ν.Δ.
Αν θέλετε να έχετε κάποια σοβαρή εκπροσώπηση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, χρησιμοποιήστε νέα πρόσωπα, όπως του ναυάρχου Παπαγιαννίδη. Ο τόπος έχει πια ανάγκη από σοβαρούς ανθρώπους. Τα πρόσωπα που ακούγονται, είναι παλαιάς κοπής και δοκιμασμένα. Θα επανέλθω.

«Κλείδωσε» η βλακεία
Μερικοί επίδοξοι πολιτικοί, μέτριοι και ασήμαντοι κατά το πλείστον, με τη συνεργασία δημοσιογράφων του ιδίου αναστήματος, στην Αθήνα και στην επαρχία, γράφουν ότι η υποψηφιότητα του τάδε πολιτευτή έχει «κλειδώσει», χωρίς να γνωρίζει τίποτε το κόμμα και ο αρχηγός. Ο λόγος προφανής. Σας πληροφορώ ότι στον τόπο μας κανένα κόμμα δεν ασχολήθηκε ακόμα με την κατάρτιση ψηφοδελτίων. Οι πληροφορίες μου είναι σωστές. Ο κ. Λυκουρέντζος τής Ν.Δ. γιουχαΐστηκε πρόσφατα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία. Ξέρω τι λέω!

Μεταφορείς και παραγγελιοδόχοι
Όσοι γονείς έχετε παιδιά στα ξένα, δώστε προσοχή. Εγώ έχω δύο, ένα στην Κρήτη και ένα στην Πάτρα. Τα δέματα που στέλνω στην Κρήτη, όσο βαριά και αν είναι, μου στοιχίζουν 6,5 ευρώ το ένα, παραδοτέα στην αποθήκη του Ηρακλείου. Το ίδιο πρακτορείο μεταφέρει το δοχείο το λάδι με 3 ευρώ στην Αθήνα (αποθήκη). Πάντα με απόδειξη. Πήγα την περασμένη εβδομάδα να στείλω ένα δοχείο λάδι στην Πάτρα. Η τιμή του δοχείου, 16 κιλά x 1,90 = 30,4 ευρώ μικτά χονδρικώς. Μου ζήτησαν 20 ευρώ μεταφορικά! Ο ένας παραγγελιοδόχος έχει έδρα τα περίχωρα του νησιού και ο άλλος την πόλη της Μυτιλήνης. Βρήκα άλλο τρόπο να φτάσει στον προορισμό του. Δεν ενέδωσα. Αντί να συμμορφωθούν με την τρέχουσα δεινή οικονομική κατάσταση, γίνονται περισσότερο αδηφάγοι.

Η αυτοδυναμία
Θα σας δώσω μερικά στοιχεία για το πώς επιτυγχάνεται η αυτοδυναμία σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο (Παυλόπουλος). Η αυτοδυναμία ενός κόμματος εξαρτάται από το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν τα μικρά λεγόμενα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής [Κ.Κ.Ε.(μ-λ), Μ-Λ Κ.Κ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κόμμα Κεντρώων, ΕΚΚΕ κ.λπ.]. Αν τα κόμματα αυτά (όλα) συγκεντρώσουν 3%, τότε η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται με 39,2%, αν συγκεντρώσουν 5%, τότε φτάνει ένα 38,4%.

Το ύψος της βροχής
Στον Παπάδο φτάσαμε τις 24+ ίντσες. Μετράμε μέχρι τέλος Μαρτίου. Με τα χιόνια, 27 λέω.

Εκλογικά στοιχεία
Στις εκλογές τού 2009, το ΠΑΣΟΚ πήρε 5.300.000 ψήφους, που μεταφράζονται σε 44% και 160 έδρες, και η Ν.Δ. 1.300.000 ψήφους. Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και τα δύο κόμματα θα πληρώσουν τις ανεπάρκειές τους. Αν δε συμβεί αυτό, τότε ο λαός είναι μαζοχιστής.

Παπάδος, 20-3-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey