Ο ΠΦΣ καλεί την Πολιτεία στους επόμενους διαγωνισμούς να διασφαλίσει ότι τα test θα είναι σε ατομικές συσκευασίες

Χύμα τα self test της Roche – Ταλαιπωρία για πολίτες και φαρμακοποιούς

07/04/2021 - 13:34

Ταλαιπωρία περίμενε πολίτες και φαρμακοποιούς καθώς τα self-test της Εταιρείας Roche ήταν χύμα στις συσκευασίες με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να πρέπει να ξεχωρίζουν ατομική συσκευασία για κάθε πελάτη, που ταλαιπωρήθηκαν με μεγάλο χρόνο αναμονής. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του απαιτεί από την Πολιτεία να μεριμνήσει και να διασφαλίσει ότι τα test των επόμενων διαγωνισμών να είναι αποκλειστικά σε ατομικές συσκευασίες.

«Οι φαρμακοποιοί έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν και να προσφέρουν στην επιτυχία του εγχειρήματος και το έχουν αποδείξει από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης  της πανδημίας. Δεν είναι όμως δυνατόν να επιφορτίζονται  και με την αντιμετώπιση τέτοιων αστοχιών και παραλείψεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σε αυτή σημειώνεται ότι η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη όταν οι φαρμακοποιοί με έκπληξη διαπίστωσαν  ότι οι παραδόσεις της εταιρείας Roche στα φαρμακεία είναι πολυσυσκευασίες οι οποίες περιέχουν 25 self tests.

Μέσα στις συσκευασίες περιλαμβάνονται 25 αναλυτικές οδηγίες του συγκεκριμένου test με φωτογραφική αναπαράσταση, 25 τεμάχια με βαμβακοφόρο  στυλεό (μπατονέτα) για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος, 25 δοκιμαστικοί  σωλήνες  με ενσωματωμένο το υγρό αντιδραστήριο, 25  ειδικά προσαρμοζόμενα πώματα  για το σωλήνα, που λειτουργεί ως σταγονόμετρο, 25  πλακέτες  διεξαγωγής του self test.

Το πρόβλημα αφορά μόνο στην συγκεριμένη εταιρεία και σύμφωνα με την πληροφόρηση του ΠΦΣ, όλες οι επόμενες παραδόσεις των άλλων εταιρειών δεν θα έχουν αυτό το πρόβλημα.

Η εταιρεία όφειλε να παρέχει ατομικές συσκευασίες

Η εταιρεία όφειλε να παρέχει όλα τα ανωτέρω σε ατομικές συσκευασίες. «Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν  τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα  μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες» αναφέρεται και τονίζεται ότι η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών.

Αποτέλεσμα των παραλείψεων αυτών ήταν οι πολίτες ταλαιπωρούνται με μεγάλο χρόνο αναμονής αφού οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να ετοιμάζουν  τις ατομικές συσκευασίες για τον καθένα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey