Καμπούρης: «Ήταν μια διαρκής προσπάθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο»

Για πρώτη φορά αιμοδυναμικό στη Λέσβο

08/09/2021 - 14:07 Ενημερώθηκε 09/09/2021 - 11:37

Ξεκίνησε, για πρώτη φορά στη Λέσβο, η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Η λειτουργία του Εργαστηρίου είναι σημαντική για τη Λέσβο καθώς συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην άμεση πρόσβαση των κατοίκων της Λέσβου σε εξειδικευμένες, υψηλής σπουδαιότητας υπηρεσίες υγείας, στη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης λόγω μετακίνησης των ασθενών εκτός νησιού και στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό του νησιού και των επισκεπτών της.

«Ήταν μια διαρκής προσπάθεια, όπου έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, μεταξύ των οποίων, την προμήθεια την έγκριση της επιτροπής ατομικής ενέργειας για να δούμε τα επίπεδα της ακτινοβολίας, να γίνει η παραλαβή, να γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο. Το επόμενο διάστημα φιλοδοξούμε ότι θα αποκτήσουμε και επεμβατικό καρδιολόγο για να εξασφαλίσουμε την 24ωρη λειτουργία του» είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης σε δήλωσή του στο «Ε» και πρόσθεσε: «Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης θα αναδειχθεί σε Κέντρο Αναφοράς για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα συμβάλει στην υγειονομική αυτάρκεια του ακριτικού μας νησιού. Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της στόχευσης της Διοίκησης σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης-βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι συνεχώς βελτιούμενες, προσβάσιμες από όλους τους πολίτες και οικονομικά βιώσιμες, με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ίαση και τη φροντίδα, καθώς και τη διαφύλαξη  της αξιοπρέπειας των ασθενών».

Η στελέχωση

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο έχει διατεθεί ένας στρατιωτικός επεμβατικός Καρδιολόγος, ο οποίος στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του αρχικά για μία ημέρα την εβδομάδα, καθώς και με προσωπικό (ιατρός, νοσηλεύτρια, παραϊατρικό) του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση στην εκτέλεση στεφανιογραφιών.

Οι πρώτες στεφανιογραφίες

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες στεφανιογραφίες με απόλυτη επιτυχία. Η προσπάθεια συνεχίζεται με τις ενέργειες της Διοίκησης για ένταξη του Αιμοδυναμικού Τμήματος στον Οργανισμό του Νοσοκομείου και την πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου επεμβατικού καρδιολόγου, ώστε να διασφαλισθεί και η συνεχής 24 ωρη  λειτουργία του εργαστηρίου για επείγοντα περιστατικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey