Προσλαμβάνονται 13 επικουρικοί γιατροί στο Ν. Λέσβου

Ζητούμενο… να υποβάλλουν αιτήσεις!

23/04/2014 - 16:27

Τη δυσπιστία τους ότι θα λυθεί το πρόβλημα των έκτακτων μετακινήσεων γιατρών, όπως αυτό προέκυψε και πρόσφατα με την αιφνιδιαστική μετακίνηση δύο εξ αυτών Γενικής Ιατρικής σε Λήμνο και Άη Στράτη, εξέφρασαν στην εφημερίδα μας, συνδικαλιστές και ιατρικό προσωπικό, μετά την προκήρυξη 13 συνολικά επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Νοσοκομείο Λήμνου και το Περιφερειακό Ιατρείο Άη Στράτη.

Τη δυσπιστία τους ότι θα λυθεί το πρόβλημα των έκτακτων μετακινήσεων γιατρών, όπως αυτό προέκυψε και πρόσφατα με την αιφνιδιαστική μετακίνηση δύο εξ αυτών Γενικής Ιατρικής σε Λήμνο και Άη Στράτη, εξέφρασαν στην εφημερίδα μας, συνδικαλιστές και ιατρικό προσωπικό, μετά την προκήρυξη 13 συνολικά επικουρικών γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Νοσοκομείο Λήμνου και το Περιφερειακό Ιατρείο Άη Στράτη. Φαινομενικά και όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στην εφημερίδα μας, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, το πρόβλημα πρόκειται να λυθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες με την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Ουσιαστικά όμως, και αν δεν υποβάλλουν αιτήσεις οι γιατροί, ειδικά για τα «επίμαχα» ακριτικά νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, η προκήρυξη θα αποβεί άκαρπη. Εξάλλου, σε αυτό το πλαίσιο είχαν κινηθεί και οι απόψεις της Ένωσης Γιατρών του ΕΣΥ, που επεσήμαναν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς να προτιμήσουν να υπηρετήσουν στο Νομό απ’ ό,τι να… ξενιτευτούν.

Επικύρωσε μεν, αλλά…
Στις 15 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επικύρωσε σε ΦΕΚ την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανακοίνωση θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομεία ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών και με δεδομένο ότι «με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού». Πρόκειται συγκεκριμένα και αναφορικά με το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου προκηρύχτηκαν μία θέση γιατρού με την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής (με γνώση Μαγνητικού Τομογράφου), μία θέση Νευρολόγου, μία θέση Νευροχειρουργού, μία Ορθοπαιδικού, μία Ουρολόγου, μία Πνευμονολόγου, μία Ψυχιάτρου και μία Παθολόγου. Για το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Λήμνου προκηρύχθηκαν δύο θέσεις Γενικών Γιατρών ή Παθολόγων, μία θέση Νεφρολόγου και μία Παθολόγου και για το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ευστρατίου μία θέση Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου.

Ειδικά για τη θέση του γιατρού με την ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής, ο κ. Μουζάλας εκτιμά ότι θα έρθει την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι προσλήψεις θα γίνουν περίπου σε δύο μήνες, όταν δηλαδή υπολογίζεται και η έλευση του Μαγνητικού Τομογράφου. Επιπρόσθετα, τόνισε στο «Ε» ότι όταν προσληφθεί παθολόγος ή γενικός ιατρός στον Άη Στράτη, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Αυτό, όμως, αποτελεί και το μελανό σημείο. Γιατί μπορεί ο μισθός του γιατρού στη παραμεθόριο να είναι υψηλότερος από ό,τι σε άλλα μέρη της Ελλάδας, εν τούτοις, όπως υπογραμμίζει η Ένωση Γιατρών, έχει «πετσοκοπεί» κατά 90% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey