Η φτώχεια τής στέρησε τη ζωή

05/04/2014 - 15:03

Η φτώχεια νίκησε τη 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, που ανήμπορη να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση απ’ την οποία έπασχε, «έσβησε» την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο. 

Η φτώχεια νίκησε τη 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, που ανήμπορη να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση απ’ την οποία έπασχε, «έσβησε» την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο. Η 40χρονη απ’ τη Μυτιλήνη εισήχθη με εγκεφαλικό στο Βοστάνειο την προηγούμενη βδομάδα, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, μετά από κλήση της μικρής κόρης της στο ΕΚΑΒ. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη μάχη με τη ζωή. Οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν μπόρεσαν σε αυτές τις λίγες μέρες να βελτιώσουν την κατάστασή της, μια και η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σε υπερθετικό βαθμό, αφού όπως αποδείχτηκε για μεγάλο διάστημα η 40χρονη δε λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης.

Το τελευταίο διάστημα, η εκλιπούσα είχε περιέλθει σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Όχι πως ποτέ ήταν ευκατάστατη, αφού πάντα έπρεπε να φροντίζει μόνη της τα δύο της παιδιά, αποκλειστικά με τη δουλειά της. Αν και δούλευε περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και η ίδια αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που απαιτούνταν για να λαμβάνει τακτικά τα φάρμακά της. «Την είχαμε γνωρίσει, είχαμε καταλάβει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα, ποτέ όμως η ίδια δεν το ανέφερε. Ούτε είχαμε καταλάβει ότι ήταν ανασφάλιστη», εξομολογούνται στο «Ε» νοσηλεύτριες που έζησαν από κοντά τη μονογονεϊκή οικογένεια, μη έχοντας ακόμα ξεπεράσει το σοκ από το θάνατο της πολύ νέας σε ηλικία μητέρας δύο παιδιών.

Για λίγα ευρώ...

«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ότι για μερικά φάρμακα τόσο νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της», ανέφεραν στην εφημερίδα μας εργαζόμενοι. Από την άλλη, ο γιατρός που ανέλαβε την περίπτωσή της, διαβεβαίωσε στο «Ε» ότι αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή. Ας σημειωθεί ότι τα εν λόγω φάρμακα «ανέρχονται έως και τα 100 ευρώ, αλλά για την περίπτωσή της μπορούσε να βρει κάποια που κυμαίνονταν από οκτώ έως δέκα ευρώ για την αρτηριακή πίεση από την οποία έπασχε», διευκρίνισε σε σχετική μας ερώτηση ο γιατρός που την εξέταζε. «Σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτές τις παθήσεις, μόνο η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση».

«Η 40χρονη δεν μπορούσε να απευθυνθεί σε κοινωνικό φαρμακείο ή να σας ζητήσει φάρμακα, αφού ήταν τόσο αναγκαία;», ρωτήσαμε. Και η απάντηση ήταν κατηγορηματικά «όχι». Γιατί η εκλιπούσα ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του Δήμου ότι «έχει ανάγκη», καθώς γι’ αυτήν «θα ήταν σα να ζητούσε ελεημοσύνη, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν μια σταθερή δουλειά για κάποιο διάστημα, προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημα και να έχει ασφαλιστική κάλυψη», μας απάντησε μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, δήλωσε σχετικά: «Για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, πάντα το προσωπικό του ιδρύματος μεριμνά. Αρκεί όμως εκείνοι να απευθυνθούν εγκαίρως».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey