O Σπύρος Γαληνός για το κλείσιμο του ΙΚΑ

«Ως συνήθως οι ασφαλισμένοι την πληρώνουν»

21/02/2014 - 15:35

Οι έννοιες της εξυγίανσης και της αναβάθμισης εν λειτουργία είναι προφανώς άγνωστες στους επιτελείς τού πάλαι ποτέ κραταιού οργανισμού, αναφέρει ο πρώην βουλευτής Λέσβου τής Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός σε ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο των ιατρικών υπηρεσιών τού ΙΚΑ.

Οι έννοιες της εξυγίανσης και της αναβάθμισης εν λειτουργία είναι προφανώς άγνωστες στους επιτελείς τού πάλαι ποτέ κραταιού οργανισμού, αναφέρει ο πρώην βουλευτής Λέσβου τής Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός σε ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο των ιατρικών υπηρεσιών τού ΙΚΑ. Σε μία περίοδο κρίσης και απόγνωσης, θα έπρεπε να φέρουν τους φορείς της Κοινωνικής Πρόνοιας ισχυρούς στο πλευρό του κόσμου και όχι αδύναμους και καταρρακωμένους, απέναντί του, ανίκανους να επιτελέσουν το έργο τους, αντιπροτείνει.

Η δραστική μείωση του εισοδήματος καθιστά απαγορευτική την προσφυγή σε ιδιωτική παροχή υπηρεσιών υγείας των συμπολιτών μας, μεταφέρει τεράστιο φόρτο εργασίας στα εξωτερικά ιατρεία του Βοστάνειου, όταν αυτό είναι ήδη ιδιαίτερα βεβαρημένο, καθιστώντας το πρακτικά το μόνο δημόσιο φορέα υγείας που απέμεινε στο νησί, αναφέρει και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, καταργεί τη βασική αρχή της διασποράς των Κέντρων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με βάση χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια, με αποτέλεσμα πυκνοκατοικημένα προάστια όπως η Επάνω Σκάλα και ο Συνοικισμός να στερούνται πλέον πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας στην περιοχή τους.»

«Ως συνήθως, αυτός που θα υποστεί τις συνέπειες αυτών των σπασμωδικών και κακοσχεδιασμένων κινήσεων, είναι ο ασφαλισμένος. Αντί να επιδιώκεται η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, υποβαθμίζονται τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών υγείας, όσο και σε επίπεδο ασφάλισης», καταλήγει μεταξύ άλλων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey