Έληξε η θητεία του επικουρικού γιατρού

12/11/2013 - 15:51

Χωρίς ιατροδικαστή έχει μείνει εδώ και 20 μέρες το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς η θητεία του επικουρικού γιατρού έληξε πριν από λίγο καιρό.

Χωρίς ιατροδικαστή έχει μείνει εδώ και 20 μέρες το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς η θητεία του επικουρικού γιατρού έληξε πριν από λίγο καιρό. Το πότε αυτό το κενό θα αναπληρωθεί παραμένει άγνωστο και θα εξαρτηθεί από την προκήρυξη που κάνει κάθε χρόνο τέτοια περίοδο το Υπουργείο Υγείας και αφορά στους επικουρικούς γιατρούς.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά το θάνατο βρέφους Ρομά που έμεναν στον καταυλισμό της Αγίας Κυριακής και του οποίου η σορός θα πρέπει να μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή. Το ίδιο, όπως είναι φυσικό, θα συμβαίνει σε ανάλογα περιστατικά.
Τη θέση του ιατροδικαστή καλύπτει επικουρικός γιατρός με 12μηνη σύμβαση εργασίας.

Ακριβές χρονοδιάγραμμα που να αφορά στην κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Αυτό θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με το διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Χρήστος Θεοδώρου, από το πότε θα προκηρυχτεί από το Υπουργείο Υγείας η συγκεκριμένη θέση. Εκτιμάται ότι μεσολαβεί διάστημα 40 με 60 περίπου ημερών από την ημέρα προκήρυξης της θέσης έως ότου καλυφθεί το κενό.

Σύμφωνα με το διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Ιωάννη Ευδοκιμίδη, τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κάλυψη θέσεων από τους καταλόγους των επικουρικών γιατρών. Να σημειωθεί ότι οι προκηρύξεις γίνονται σταδιακά, ενώ ήδη έχει κοινοποιηθεί αυτή που απευθύνεται σε νεφρολόγους για την κάλυψη κενών που υπάρχουν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Θετικό…
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η θέση του ιατροδικαστή έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας προς κάλυψη, οπότε αργά ή γρήγορα το πρόβλημα αυτό θα λυθεί. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη λίστα συμπληρώνεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και στόχο έχει την κάλυψη αναγκών ιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομεία ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey