Παρέμβαση του Τ. Κουίκ για το Κέντρο Υγείας Άντισσας

04/11/2013 - 22:33

Την υποβάθμιση και το επικείμενο λουκέτο στο Κέντρο Υγείας Άντισσας Λέσβου, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της γαλαζοπράσινης μνημονιακής συγκυβέρνησης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουί, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Την υποβάθμιση και το επικείμενο λουκέτο στο Κέντρο Υγείας Άντισσας Λέσβου, ως άμεσο απότοκο των επιλογών της γαλαζοπράσινης μνημονιακής συγκυβέρνησης, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουί, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το Κέντρο Υγείας Άντισσας άνοιξε τις πόρτες του το 1986 και από τότε οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου εξυπηρετούνται καθημερινά εκεί όσον αφορά στις παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Το ενδεχόμενο κλεισίματός του προκαλεί πανικό σε όλους, αφού όπως όλο λένε τίθενται άμεσα σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.emprosnet.gr, στο οποίο βασίζεται η παρούσα Ερώτηση:

«Την ίδια στιγμή, στο Κέντρο Υγείας παρατηρούνται ελλείψεις κυρίως όσον αφορά στο προσωπικό.

»Αναλυτικότερα, υπάρχουν μόνο τρεις αγροτικοί γιατροί από τους οκτώ που πρέπει να έχει, όπως είπε η αγροτική γιατρός Ιωάννα Πολυπαθέλλη, που υπηρετεί στο Κ.Υ. Άντισσας.

»Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη συνταγογράφηση των ασφαλισμένων στα χωριά όπου υπάρχουν κενά. Σε αυτά πηγαίνουν γιατροί μια φορά κάθε μία ή κάθε δύο εβδομάδες, για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι.

»Ακόμη, δεν υπάρχει οδοντίατρος και παιδίατρος, και όσον αφορά στις θέσεις γιατρών Γενικής Ιατρικής, είναι καλυμμένες οι τρεις από τις τέσσερις.

»Βέβαια, εκτός από τους γιατρούς, κενά παρατηρούνται, όπως είχε πει ο διευθυντής τού Κ.Υ. Άντισσας, Στρατής Παυλής, και σε άλλες θέσεις προσωπικού που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τού Κ.Υ..

»Σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται και με τους οδηγούς των ασθενοφόρων, που είναι τέσσερις αντί για πέντε που προβλέπεται.

«Αληθεύουν οι φήμες για επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Αντίσσης; Με ποιο δικαίωμα, βυθίζετε τη Δυτική Λέσβο στις σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του ’60; Πώς είναι δυνατόν να στερείτε το δικαίωμα πρόσβασης των κατοίκων του ακριτικού αυτού νησιού από το αγαθό της Υγείας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την κάλυψη των αναγκών της προαναφερόμενης Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και την πρόσληψη ενός ακόμα οδηγού ασθενοφόρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey