«Ετοιμοπόλεμοι» οι Γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Επίσχεση εργασίας προ των πυλών

28/03/2013 - 15:51

Σε επίσχεση εργασίας πρόκειται να προχωρήσουν εντός δέκα ημερών οι Γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες τους.

Σε επίσχεση εργασίας πρόκειται να προχωρήσουν εντός δέκα ημερών οι Γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες τους.

Οι γιατροί, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πηγαίνουν στο ίδρυμα, αλλά θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις οφειλές περιλαμβάνονται οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013, καθώς και οι πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους και έπειτα. Το σύνολο των οφειλών δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δημοσθένης Ανδρεάδης. Εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως ο αριθμός των εφημεριών και των πρόσθετων εφημεριών που πραγματοποίησε ο κάθε γιατρός, είναι διαφορετικός.

Αλλά και…
Εκτός από την επίσχεση εργασίας, τα μέλη της Ένωσης αποφάσισαν να υιοθετήσουν και άλλες μορφές πάλης. Συγκεκριμένα, την επόμενη Πέμπτη πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Ακόμη θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία για να διαμαρτυρηθούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά στην πολιτική που εφαρμόζεται.

Στα αιτήματα περιλαμβάνεται η απόσυρση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, η μη συγχώνευση ή μείωση κλινικών/κλινών, η υλοποίηση των διορισμών των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους, η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών και λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη των κενών σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς.

Οι γιατροί μεταξύ άλλων ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων του Κληροδοτήματος, να ενταχθούν οι τελευταίοι στο μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.


Κλειστά τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Λήμνου

Στο κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων προχώρησαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Λήμνου.

Οι έξι γιατροί που εργάζονται στα χειρουργεία πήραν αυτή την απόφαση υπογράφοντας σχετική επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου. Όπως υποστηρίζουν, εδώ και αρκετούς μήνες έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα από την ταυτόχρονη τέλεση των τακτικών χειρουργείων, από τη μία, και την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, από την άλλη, από έναν και μόνο αναισθησιολόγο, καθώς και λόγω της επιτακτικής ανάγκης πρόσληψης γενικού χειρουργού.

Οι Γιατροί προχώρησαν στην αναστολή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων λόγω των κινδύνων που, όπως υποστηρίζουν, προκύπτουν από το γεγονός ότι ο μοναδικός, εδώ και εννέα μήνες, αναισθησιολόγος είναι αναγκασμένος αρκετές φορές να αντιμετωπίζει επείγοντα περιστατικά την ώρα που τελείται τακτικό χειρουργείο. Για τους λόγους αυτούς, ζητούν την άμεση πρόσληψη δεύτερου αναισθησιολόγου, έτσι ώστε «να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τόσο των χειρουργείων όσο και της αντιμετώπισης των επειγόντων περιστατικών».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου, Δημήτρης Σταυρόπουλος, «μέχρι τώρα το Υπουργείο δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Δυστυχώς φτάσαμε σε αδιέξοδο και η μόνη απάντηση του Υπουργείου ήταν να μη συμπεριλάβει στις τελευταίες προκηρύξεις θέσεων για προσλήψεις γιατρών, αναισθησιολόγο για το Νοσοκομείο της Λήμνου. Είναι ανάγκη να προσληφθούν ένας γενικός χειρουργός και ένας παθολόγος, καθώς η Παθολογική Κλινική έμεινε με ένα γιατρό.».

Ακόμη, ζητούν την άμεση πρόσληψη γενικού χειρουργού, καθώς υπάρχει μόνο ένας μόνιμος γιατρός και η θητεία του επικουρικού λήγει σε δύο μήνες. «Η κατάσταση κρίνεται επισφαλής για τα περιστατικά που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι γενικοί χειρουργοί, ιδιαίτερα με την έλευση της θερινής περιόδου», υποστηρίζουν οι Γιατροί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey