Η έκθεση Radium Palace στην Αγία Παρασκευή

Το όμορφα διαφορετικό & επαναστατικό [Pics]

13/12/2021 - 11:29 Ενημερώθηκε 13/12/2021 - 12:05

Αν μία λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό που κάνει ο Νικόλας Βαμβουκλής στην Αγία Παρασκευή αυτή είναι επανάσταση. Μια επανάσταση τέχνης, μιας τέχνης διαφορετικής απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στα τοπικά δεδομένα. Είναι κάτι το πρωτοποριακό όχι μόνο για την Αγία Παρασκευή αλλά και για την Λέσβο ολόκληρη.

Τα συναισθήματα που ενδεχομένως απορρέουν από μία έκθεση σύγχρονης τέχνης είναι εκείνα του προβληματισμού, γιατί κάποια έργα μπορεί να μην κατανόησες, ωστόσο σου γέννησαν αυτήν την απορία που σε μαγνητίζει και τα μετατρέπει άσβεστα στη μνήμη σου. Γιατί μπορεί καθημερινά να βλέπουμε πολλές εικόνες όμως αυτές που μας μαγνητίζουν και τελικά μένουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό είναι ελάχιστες.

Ο Νικόλας Βαμβουκλής τόλμησε να φέρει στη Λέσβο -και προς τιμή του- στην γενέτειρά του την Αγία Παρασκευή την τέχνη ενός άλλου επιπέδου, μια τέχνη που όχι μόνο ανοίγει άλλους πνευματικούς ορίζοντες αλλά και μια τέχνη που μπορεί να προσελκύσει κόσμο και μπορεί να αποτελέσει εστία τουρισμού. Δικαιωματικά λοιπόν βραβεύτηκε, κατά την ταπεινή μας γνώμη, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  για την επιτυχημένη πορεία του στην επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.

Η έκθεση «Radium Palace» θα διαρκέσει έως της 6 Μαρτίου 2022 στην K-Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή και την διοργανώνει η K-Gold Temporary Gallery σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού.  

Οι καλλιτέχνες

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι John Baldessari, Κώστας Βαλιουτής, Lynda Benglis, Λυδία Δαμπασίνα, Μιλτιάδης Δίγκας, Mario Fantin, Kata Geibl, Bianca Otilia Ghiuzan, Saskia Janssen, Γεωργία Κοτρέτσου, András Ladocsi, Kali Malone, Sarah Michelle Riisager, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca, Erwin Wurm, Μάρω Φασουλή.

Την επομένη των εγκαινίων στο Eressian Hotel & Hammam Spa  έγιναν αναγνώσεις κειμένων από καλλιτέχνες που συντόνισε η ηθοποιός Γεωργία Ξηρού, με συνοδεία χαλαρωτικών αφεψημάτων. Το ξενοδοχείο λειτούργησε ως χώρος «δορυφόρος» της έκθεσης και φιλοξενώντας επιλεγμένα έργα.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey