Ήταν να μην αναλάβει το ΚΠΕΝ ο Ζούρος

Συνεχίζονται οι παρατηρήσεις πουλιών στις Αλυκές Πολιχνίτου και Καλλονής

25/05/2021 - 10:28

Συνεχίζονται Σάββατο 22 και την Κυριακή 30 Μαΐου  οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής. Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει το φώλιασμα των αναπαραγόμενων ειδών (Αβοκέτα, Καλαμοκανάς, Ποταμογλάρονο, κ.ά.) αλλά επίσης θα είναι δυνατό να παρατηρηθούν και άλλα υδρόβια και παρυδάτια είδη (Φλαμίνγκο, Μαυροπελαργό κ.ά.) και κάποια από τα τελευταία διερχόμενα μεταναστευτικά είδη.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής σας προσκαλούν για παρατήρηση πουλιών σε δύο πρωινές εξορμήσεις:

  • Σάββατο 22 Μαΐου και ώρες 09-00-13:00 στην Αλυκή Πολυχνίτου (σημείο αρχικής συνάντησης, πλευρά της αλυκής στο τέλος της Σκάλας Πολυχνίτου)
  • Κυριακή 30 Μαΐου και ώρες 09-00-13:00 στην Αλυκή Καλλονής (σημείο αρχικής συνάντησης, παρατηρητήριο ΒΔ πλευράς, στον ασφαλτόδρομο προς κάτω μέρος της αλυκής)

Η περιήγηση και η ορνιθοπαρατήρηση θα πραγματοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες και τη χρήση εξοπλισμού (τηλεσκόπια, κιάλια), μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση.

Με υγειονομικά πρωτόκολλα

Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την  αποφυγή διασποράς του Covid-19 θα τηρηθούν αυστηρά. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους τους επισκέπτες. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες.

Οι συμμετέχοντες αφού δηλώσουν συμμετοχή, θα προσέρχονται σε προκαθορισμένες ώρες και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία.

Συμμετοχές

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται με την αγορά του γενικού εισιτηρίου (5 €) του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την αποφυγή διασποράς του COVID-19, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει είτε από υπολογιστή ή κινητό κλπ. Οι επισκέπτες απλά μπορούν να εκδύσουν τα εισιτήρια τους αν  επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr - πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο https://www.lesvosmuseum.gr/e-shop/tickets.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22510-47033, 22530-54434 και 6972-809610.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey